Keystone logo
Manchester Metropolitan University MA Engelse studies
Manchester Metropolitan University

MA Engelse studies

Manchester, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Sep 2024

GBP 18.500 / per year *

Op de campus

* voltijdse vergoeding voor internationale studenten uit de EU en niet-EU | deeltijdse vergoeding: £3084 per 30 studiepunten per jaar

Invoering

Dit is een flexibele en uitdagende masteropleiding, gegeven door een team van docenten met internationaal erkende academische expertise op een groot aantal specialistische gebieden.

Met MA English Studies kun je je eigen masterervaring op maat opbouwen, waarbij je kunt kiezen uit een reeks eenheden die jouw interesses in de verdere studie van het Engels weerspiegelen.

Kies ervoor om de cursus op de campus voltijds in één jaar of deeltijds in twee jaar te volgen.

Je kunt een van onze specialismen volgen: MA English Studies (The Gothic), MA English Studies (Postcolonial Studies), MA English Studies (Nineteenth-Century Studies) of MA English Studies (Trauma Studies).

Kenmerken en voordelen

 • Toegankelijk - Een toegankelijke master die 's avonds wordt gegeven
 • Gevestigd in Manchester - een diverse en creatieve stad, die is aangewezen als UNESCO City of Literature (2017)
 • Spannende mogelijkheden - Profiteer van de betrokkenheid van de afdeling bij erfgoedprojecten, festivals, conferenties, bibliotheken, de creatieve industrie en een gevarieerd programma van literaire/onderzoeksevenementen
 • Persoonlijke leerervaring - Je krijgt les in kleine groepen en profiteert van de expertise van onderzoeksactieve medewerkers van wie je specialistische vakkennis, professionele onderzoeksvaardigheden en presentatievaardigheden voor conferenties leert.
 • Onderzoekskwaliteit - We staan op de 8e plaats van 92 Britse universiteiten voor onze onderzoekskracht in Engelse taal- en letterkunde (REF 2021).
 • Connecties met de industrie - Je profiteert van regelmatige seminars door gastsprekers en een bloeiend conferentieprogramma.
 • Ondersteuning voor jou - Er is een systeem van persoonlijke begeleiding, zodat alle studenten een mentor hebben met wie ze elk aspect van hun academische ontwikkelingen kunnen bespreken.
 • Academische expertise - Profiteer van de expertise van een aantal onderzoekscentra binnen de afdeling Engels, die direct van invloed zijn op ons onderwijs in de verschillende studierichtingen.
 • Centrum voor migratie en postkoloniale studies - Dit nieuwe centrum, dat wordt geleid door Minoli Salgado, is opgericht in 2021.
 • Het Manchester Centre for Gothic Studies - gelanceerd in 2013, maakt gebruik van de expertise van een groot aantal internationaal gerenommeerde gothic-wetenschappers die gehuisvest zijn in de afdeling Engels; hoofd van het centrum, Linnie Blake, vormt samen met Xavier Aldana Reyes en Sorcha Ni Fhlainn de kernleden van het centrum.
 • Manchester Centre for Nineteenth-Century Studies - Dit nieuw opgerichte centrum stimuleert interdisciplinair onderzoek naar literatuur, cultuur, kunst en architectuur van de lange negentiende eeuw en verkent het rijke en diverse erfgoed van Manchester als een van de eerste industriesteden van het Verenigd Koninkrijk. Voortbouwend op het werk van het gerenommeerde North West Long Nineteenth-Century Seminar, zetten de kernleden Emma Liggins, Sonja Lawrenson en Rachel Dickinson zich in om de ontwikkeling van noordelijke identiteiten te onderzoeken, waaronder de banden van Manchester met een breed scala aan regionale en diasporagemeenschappen.
 • Home to Manchester Poetry Library - Manchester Poetry Library is de eerste openbare poëziebibliotheek van het noordwesten en heeft meer dan 12.000 boeken en opnames die kunnen worden verkend via de online catalogus, persoonlijk en via het jaarlijkse programma van evenementen.

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Getuigenissen van studenten

Programma levering

Over de school

Vragen