Keystone logo
Milano Fashion Institute

Milano Fashion Institute

Milano Fashion Institute

Statistieken

  Campusfuncties

  Milano Fashion Institute CAMPUS

  Een eigentijdse, luchtige en elegante ruimte geïnspireerd op het stedelijke ontwerp van Milaan, voor de meest soepele en meest effectieve leerervaring.

  VOORZIENINGEN

  • Interieur ontworpen door toonaangevende Italiaanse interieurontwerpers
  • 12 uur bezochte lobby met golfvormige wandinstallaties
  • Stand-up lobby voor sociale evenementen
  • Hedendaagse hal met gecureerde Italiaanse modegalerij
  • Luxe faciliteiten, ruime toiletten en comfortabele sociale pauzeruimtes
  • Hi-speed wifi-verbinding, gratis voor de studenten in alle campusgebieden
  • Airconditioning voor koeling en verwarming
  • 24-uurs cctv-beveiliging met volledige privébeveiligingsservice
  • Onafhankelijke toegang en verbindende interne toegangen tussen de MFI gebouwen
  • Buitenplaats met groene ruimtes

  KLASLOKALEN UITRUSTING EN DIENSTEN

  • Pc, multi-view camerasysteem, videoprojector, versterker en multimedia voor afstandsonderwijs
  • apparatuur voor live interactie.
  • Digitale wi-fi touchscreen schoolborden.
  • Gratis hi-speed wi-fi internetverbinding.
  • Individuele oplaadpunten voor elektriciteit en usb-stopcontacten op alle studentenbalies.
  • Bose®-luidsprekersysteem.
  • Open verbonden klaslokalen door middel van modulaire verplaatsbare wanden.
  • Geluiddichte glazen wanden van vloer tot plafond.
  • Airconditioning voor koeling en verwarming.
  • Geautomatiseerd systeem van zonneblinden.
  • Dagelijks geactiveerde internationaal gecertificeerde ontsmettingssystemen.
  • Geluiddichte te openen ramen.
  • Ergonomisch gecertificeerde stoelen.

  De meest gekwalificeerde selectie van apparatuur, diensten en voorzieningen die de universitaire normen voor hoog onderwijs belichamen en combineren, en de samengestelde geest van Milaan, de modehoofdstad.

   toelatingen

   Selectie proces

   Het selectieproces is open van 16 februari 2024 tot 30 november 2024 voor de Masters in Fashion Direction. Na ontvangst van dit aanmeldingsformulier voert Milano Fashion Institute een voorselectie uit op basis van de verzonden documenten. Vervolgens zal de Academische Commissie u informeren of de Aanvraag geschikt is of niet. Indien zij in aanmerking komen, moeten de aanvragers een mondeling interview bijwonen met de Academische Commissie, waarna het eindresultaat (toelating of niet-toelating) zal worden meegedeeld.

   Interviews op afstand worden geaccepteerd voor internationale studenten.

   Het proces duurt doorgaans 3 tot 6 weken. Wij nodigen de kandidaten daarom uit om hun sollicitatie zo snel mogelijk in te dienen. Het selectieproces vindt plaats gedurende de openingsperiode van de inscripties, in afzonderlijke selectiesessies.

   Startdatum lezingen Masters in Fashion Direction: 27 januari 2025.

   Visum vereisten

   Milano Fashion Institute zet zich in om internationale studenten te begeleiden, en in het bijzonder buiten de EUburgers, om volledig te begrijpen welke procedure moet worden gevolgd om in Italië te blijven en MFI Masters bij te wonen.De onderstaande informatie is zowel voor niet-EU-burgers als voor EU-burgers.

   Niet-EU-burgers

   Voor de aankomst in Italië

   1. StudentenVISUM

   Een visum is een vergunning die wordt afgegeven aan burgers van een ander land dat geen deel uitmaakt van de Europese Unie, om het grondgebied van de Italiaanse Republiek binnen te komen.

   Om deel te nemen aan een Milano Fashion Institute Master, moeten perspectiefstudenten die geen EU-burger zijn, een VISA voor studenten hebben.Dit visum is specifiek bedoeld voor studenten die een cursus volgen en langer dan 90 dagen in Italië blijven.

   Het studentenvisum moet worden aangevraagd bij de Italiaanse ambassade of bij het Italiaanse consulaat in het land van herkomst, of in het land waar de student permanent verblijft, vóór het vertrek naar Italië.

   Om erachter te komen welke documenten vereist zijn om een visum aan te vragen en om de dichtstbijzijnde plaats te vinden om het aan te vragen, kunt u op de volgende link klikken: http://vistoperitalia.esteri.it/home/en

   2. MFI Inschrijvingscertificaat

   Tijdens het aanvraagproces van het visum moeten studenten hun inschrijvingsbewijs overleggen aan de plaatselijke Italiaanse ambassade of het consulaat.

   Milano Fashion Institute bezorg het inschrijvingsbewijs binnen 5 werkdagen aan de in aanmerking komende perspectiefstudenten. Na aankomst in Italië

   3. Verblijfsvergunning (permesso di soggiorno)

   De Italiaanse immigratiewet bepaalt dat burgers van buiten de EU die van plan zijn langer dan 3 maanden in Italië te blijven, de verblijfsvergunning binnen 8 dagen na aankomst in Italië moeten aanvragen.

   Extra EU-burgers moeten de aanvraag voor een verblijfsvergunning indienen bij elk postkantoor waar een Sportello Amico-balie aanwezig is.Om dat te doen, kunnen studenten de kit rechtstreeks op het postkantoor verkrijgen en de instructies volgen.Ze worden ook verzocht om de volgende documenten te overleggen: paspoort, inschrijvingsbewijs MFI , fotokopie van het ontvangstbewijs van de ziektekostenverzekering, een belastingzegel van € 16,00 (u kunt deze kopen bij de tabakswinkel, dwzTabacchi-winkel).Milano Fashion Institute raadt echter aan om de instructies in de kit zorgvuldig te lezen en na te leven.

   De kosten van deze aanvraag die aan het postkantoor moeten worden betaald, bedragen 30,00 €.Vanuit het postkantoor krijgt u een afspraak (dag en tijd) om naar het Questura Immigratiebureau te gaan om vingerafdrukken te laten nemen.Bij deze afspraak dient u 4 identieke pasfoto's en de originele documenten, waarvan de kopieën in het aanvraagpakket zaten, mee te nemen, inclusief eventueel ontbrekend document bij uw aanvraag.

   4. Belastingidentificatiecode (bijvCodice fiscale)

   Zodra de student in Italië is aangekomen, is het noodzakelijk om de codice fiscale te verkrijgen, dat is een unieke belastingidentificatiecode die wordt gebruikt in alle interacties met overheidsinstanties en openbaar bestuur in Italië, evenals voor andere doeleinden (zoals het openen van een bank rekening, het ondertekenen van een contract voor het huren van een appartement of een kamer, het ondertekenen van een gsm-contract, enz.).

   De aanvraag is eenvoudig en moet worden gedaan bij het plaatselijke kantoor van de Agenzie delle Entrate op vertoon van een geldig paspoort of verblijfsvergunning.

   De kantoren van Agenzia delle Entrate die beschikbaar zijn in Milaan en waarnaar studenten kunnen verwijzen, bevinden zich op de volgende locaties:

   Via dei Missaglia, 97.Tel: 02.893075;
   E-mail: [email protected]
   Via Abetone, 10.Tel: 02.540011 of 02.54100729;
   E-mail: [email protected]
   Via della Moscova, 2. Tel: 02.636791;
   E-mail: [email protected]
   Via Ugo Bassi, 4°.Tel: 02.697161;
   E-mail: [email protected]
   Via Leonardo Bistolfi, 5. Tel: 02.210491;
   E-mail: [email protected]
   Piazzale Carlo Stuparich, 2. Tel: 02.330251;
   E-mail: [email protected]

   EU-burgers, samen met Noorwegen, Zwitserland, Liechtenstein en IJsland

   Burgers van de Europese Unie, samen met burgers uit Noorwegen, Zwitserland, Liechtenstein en IJsland, die langer dan 90 maanden in Italië zullen blijven, zijn verplicht zich te registreren bij de Ufficio Anagrafe (registratiekantoor) van de gemeente in de stad Milaan.

   Om te worden geregistreerd bij het Ufficio Anagrafe zijn de volgende documenten vereist:

   - Paspoort of gelijkwaardig document
   - Italiaanse belastingidentificatiecode (Codice fiscale)
   - Het huurcontract van het appartement of een verklaring van de eigenaar van het appartement, waar de student verblijft, waarin staat dat de student een gast is. De registratie is voltooid nadat de Polizia Municipale (lokale politie) een bezoek aan het adres heeft gebracht om de feiten bevestigen.

   Aanvullende nuttige informatie

   Als buitenlandse student is het mogelijk om bij elke bank of postkantoor een betaalrekening te openen.Om een zichtrekening in Italië te openen, zijn de volgende documenten vereist:

   - Fiscaal identificatienummer (Codice Fiscale)
   - Geldig paspoort of gelijkwaardig document
   - Verblijfsvergunning (dit document is niet nodig voor EU-burgers, IJsland, Noorwegen, Liechtenstein en Zwitserland).

   Beurzen en financiering

   Voor welke Masters is het mogelijk om een beurs aan te vragen?

   Er zijn beurzen beschikbaar ter waarde van € 9.000 (vrijstelling van betaling van de derde en vierde termijn), gelijk aan 50% van de waarde van de Masters, beschikbaar voor de Masters in Fashion Direction 2025: Brand & Product Management; Merk- en bedrijfsbeheer; Merk- en communicatiemanagement; Merk- en luxebeheer: modeontwerp en -beheer.

   Hoe werkt het?

   De toekenning van beurzen vindt plaats vóór het begin van de cursus, rekening houdend met zowel inkomens- als verdienstencriteria, door de Academische Commissie. De toelating tot de Master staat los van de toekenning van een beurs.

   Hoe aanvragen?

   Het aanvraagformulier voor beurzen is opgenomen in het "Aanvraagformulier" en kan worden ingevuld vanaf deze site, onder de pagina "Aanvragen". Eens je het Aanvraagformulier hebt ingediend, beslist de Academische Commissie, tijdens periodieke evaluatiesessies, over de mogelijke toekenning, met mededeling van het resultaat bij aanvang van de cursus. Lees voor meer informatie de regels in de module. Voor wie zijn de beurzen bedoeld?

   De beurzen zijn bedoeld voor zowel Italiaanse burgers als voor buitenlanders die de Masters van het Milan Fashion Institute willen bijwonen.

   Tegen wanneer aan te vragen?

   De aanvraag voor een beurs moet vóór 30 november 2024 worden ingediend.

   Locaties

   • Milan

    Milano Fashion Institute via Durando, 38, 20158, Milan

   Vragen