Keystone logo
Mariana University Master's degree in geestelijke gezondheid van kinderen en adolescenten
Mariana University

Master's degree in geestelijke gezondheid van kinderen en adolescenten

Pasto, Colombia

Request duration

Spaans

Request pace

Request application deadline

Jan 2024

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

De groeiende bezorgdheid over de kwaliteit van leven en de ontwikkeling van de kinder- en jeugdbevolking is in deze eeuw in Colombia toegenomen en de erkenning van kinderen en adolescenten als onderwerpen van rechten en niet als onderwerpen van bescherming verandert het perspectief op het land. We zijn echter nog ver verwijderd van deze verplichtingen. Het psychosociale probleem overstijgt de geformuleerde plannen en projecten en heeft invloed op alledaagse gebieden zoals het gezin, de school en de gemeenschappen, en heeft ernstige gevolgen voor de ontwikkeling van kinderen en adolescenten en vooral voor hun geestelijke gezondheid.

Nadenkend over de huidige omstandigheden van de populatie kinderen en adolescenten, de nieuwe mogelijkheden om hen te begrijpen en te benaderen, en de maatschappelijke relevantie die zij als vakken nemen, ontstaat de Master in Mental Health of Children and Adolescents, die voorstelt om een nieuwe lezing uit te voeren van de realiteit van deze generaties, door onderzoek te doen naar de strategieën die hun ontwikkeling bevorderen en het opbouwen van kennis rond de geestelijke gezondheid van deze bevolkingsgroepen in Colombia, die hun empowerment zoeken in de samenleving, waar ze architecten zijn van hun eigen lot en dragers van hun rechten, hun plichten , en hun kansen.

De masteropleiding geestelijke gezondheid voor kinderen en adolescenten is bedoeld voor professionals in de sociale, menselijke en gezondheidswetenschappen. Het programma, gecoördineerd door de Faculteit Psychologie, is gebaseerd op de ervaring van de door Colciencias erkende groepen: Mental Health and Psychology, Health and Society. Dit geeft het programma zijn pijlers van opleiding: een mentale gezondheidsbenadering gericht op de volksgezondheid, zonder de individuele verschillen, de mogelijkheden en de behoeften van de proefpersonen te vergeten.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

  • MSc in geestelijke gezondheid (jeugd / interdisciplinair)
    • Birmingham, Verenigd Koninkrijk
  • MSc in Filosofie, Geestelijke Gezondheid en Psychologie
    • Birmingham, Verenigd Koninkrijk
  • Masterprogramma in de volksgezondheid
    • Turku, Finland