Keystone logo
Maitripa College

Maitripa College

Maitripa College

Invoering

Maitripa College is de eerste Tibetaanse boeddhistische universiteit in de Pacific Northwest, en was de gastheer van de Dalai Lama Environmental Summit mei 2013. Maitripa College is gebaseerd op de overtuiging dat het boeddhistische denken en de praktijk hebben significante bijdragen te leveren aan de Amerikaanse maatschappij en cultuur. Onder leiding van Geshe Lharampa, Yangsi Rinpoche, wordt onderwijsmodel Maitripa op basis van de drie pijlers van Scholarship, meditatie, en de service, het verstrekken van een contemplatieve en transformerende leerzame ervaring. Beurzen en geordend sangha beurzen, flexibele planning, en de attracties van Portland, Oregon, zet je betaalbare graduaat of bijscholing binnen handbereik. Maitripa is zowel een universiteit en Boeddhistische Meditatie Centrum.

Maitripa College

Onze filosofie van Onderwijs: de drie pijlers

Wij geloven in de kracht van het onderwijs op onze potentie om een ​​zinvol leven te creëren cultiveren. In de kern van de Maitripa college het onderwijs zijn de drie pijlers van Scholarship, meditatie, en service.

Drie Pijlers van Onderwijs aan Maitripa College

Voor zowel de Master of Arts in boeddhologie en de Master of Divinity graden, de drie pijlers van Scholarship, meditatie, en service zijn fundamenteel. We realiseren ons dat een van deze drie pijlers is verkrijgbaar in een aantal verschillende manieren in ons leven-mindfulness trainingen, dharma-centra, universiteiten en non-profitorganisaties zijn overal. Alleen bij Maitripa College zijn ze gecombineerd tot een transformatieve en geïntegreerd onderwijs, dat is gebaseerd op de traditie te maken.

Uniek aan Maitripa College is het feit dat onze meditatie en filosofie cursussen beide worden gegeven door getrainde westerse geleerden en traditioneel opgeleid Tibetaanse meesters, met inbegrip van de kern van onze faculteit op dit moment, Geshe Lharampa Yangsi Rinpoche, die vloeiend Engels spreekt en geeft instructie op een wijze dat is ontspannen, liefdevol en direct uit eigen ervaring.

Beurs

Door middel van strenge wetenschappelijke onderzoek, met inbegrip van cursussen over de Lamrim, Madhyamaka, Verloofd Boeddhisme, Geschiedenis van de boeddhistische filosofie, theorieën en methodes, en nog veel meer, hebben we toegang tot zowel de breedte van de wetenschap in de westelijke academie en de diepte van de kennis en wijsheid doorgegeven door de Gelug traditie van het Tibetaanse boeddhisme. Door middel van een open dialoog en seminar-style lessen, onze docenten en studenten maken Boeddhistische beurs tot leven komen.

Meditatie

In tegenstelling tot vele plaatsen waar men mindfulness kunt oefenen of vandaag de dag te mediteren, worden onze meditatiecursussen, gecombineerd met studie en bieden een heldere en directe weg om zich vertrouwd te maken met de geest. Door middel van eerste blootstelling aan het pad door klassieke en moderne literatuur, onmiddellijk gevolgd door de praktijk zitten op dezelfde, creëren we een kaart voor het begrijpen van onze ervaringen in meditatie. Als gevolg van de meditatie pijler, leren we het tegengif om een ​​angstig of doffe geest zowel in theorie als praktijk. Onze lessen zijn tegelijk modern, gericht op veelvoorkomende problemen en misvattingen van de hedendaagse praktijk, en de oude, het aanboren van traditionele en beproefde methoden voor zichzelf vertrouwd te maken met de geest.

Dienst

De service pijler is waar de "rubber aan de weg" in de Maitripa College onderwijs. Het verkennen van de relaties buiten College gronden worden studenten gekoppeld aan een gemeenschap partner met wie ze hun tijd en moeite in dienst te wijden. Werken in hospice, in gevangenissen, op scholen, met de daklozen gemeenschap, in interreligieuze omgevingen, of in een aantal andere vrijwilligers capaciteiten in en rond Portland, studenten worden begeleid om persoonlijke geestelijke vorming als een basis van waaruit ze hun studie te nemen en te ontwikkelen de praktijk uit het kussen en in de wereld om anderen te profiteren.

In hun eerste semester of Service Learning onderwijs, studenten richten zich op een behoefte-analyse studie van gerichte sociale dienst groepen in Portland. In de volgende semesters, studenten op te leiden en uiteindelijk serveren met geselecteerde partnerorganisaties en neem deel aan de reguliere zittingen van gestructureerde reflectie en analyse in kleine groepen met Yangsi Rinpoche en andere Maitripa personeel. Tegelijkertijd, studenten profiteren van de ervaring van een aantal gastsprekers uit lokale service-organisaties, die zal toetreden tot de klasse om hun kennis en inspiratie te delen.

De dienst Learning programma mondt uit aan het einde van twee jaar met mondelinge en schriftelijke presentaties die gericht zijn op de interne en externe ervaringen van de leerlingen te integreren in de dienst, evenals contextualiseren hun service-ervaring binnen de grotere paradigma van hun onderwijs op Maitripa.Het is niet genoeg om een ​​passie geworden. U moet handelen. Er zijn twee aspecten tot actie. Een daarvan is om de vervormingen en aandoeningen van je eigen geest, dat wil zeggen, in termen van kalmerende en uiteindelijk het wegnemen van woede te overwinnen. Dit is actie uit mededogen. De andere is socialer, meer publiek. Als er iets moet worden gedaan in de wereld nodig heeft om de misstanden recht te zetten, als men echt bezig met profiteren anderen, moet men in te schakelen, betrokken. -Zijn Heiligheid de Dalai Lama

Locaties

Locaties
  • Portland

    1119 SE Market St. Portland, Oregon 97214, , Portland

    • facebook
    • youtube

Vragen