Keystone logo
LUT University Masteropleiding in elektrische transportsystemen
LUT University

Masteropleiding in elektrische transportsystemen

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 13.500 / per year *

Op de campus

* jaarlijks collegegeld voor niet-EU/EER-studenten

Invoering

De technologische veranderingen hebben betrekking op het hele transportsysteem: wegtransport, terreinmachines, zeeschepen en luchtvaart.

Elektrificatie kan zowel direct als indirect plaatsvinden. Elektrische aandrijvingen, batterijen, laadsystemen, smart grids en aanverwante automatiserings- en informatiesystemen zijn essentiële technologieën voor de directe elektrificatie van nieuwe elektrische transportsystemen.

De meeste voertuigen voor wegvervoer en korte schepen kunnen direct worden geëlektrificeerd. Indirecte elektrificatie is bijvoorbeeld nodig voor de langeafstandsscheepvaart, de luchtvaart en het zware wegtransport.

Dit programma geeft een overzicht van de technologie en business in elektrische transportsystemen. Het richt zich ook op sleuteltechnologieën en vaardigheden met betrekking tot elektrisch vervoer, zoals elektromechanische aandrijflijnen, vermogenselektronica, batterijtechnologie en gerelateerde informatietechnologie. Ook worden indirecte elektrificatiemethoden en e-brandstoftechnologieën overwogen en worden de milieueffecten van verschillende technologische oplossingen geanalyseerd.

Je ontvangt een Master's degree in elektrotechniek met een focus op elektrische transportsystemen. Met de expertise uit dit programma kun je werken in verschillende expertposities in de elektrisch vervoersector en ook daarbuiten. Door de nadruk op vermogenselektronica en elektrische aandrijvingen, ben je ook volledig in staat om in deze industriële gebieden te werken.

Het masterprogramma in elektrische transportsystemen is geschikt voor aanvragers met een BSc-graad in elektrotechniek en degenen die al voltijds werken, omdat het voornamelijk blended en hybride onderwijs gebruikt. Contactonderwijs zal voornamelijk op de Lahti-campus worden georganiseerd op individuele dagen aan het einde van de week.

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen