Keystone logo
LUT University Masteropleiding Hernieuwbare energie-naar-x-economie
LUT University

Masteropleiding Hernieuwbare energie-naar-x-economie

Lappeenranta, Finland

2 Years

Engels

Full time

22 Jan 2025

Sep 2025

EUR 13.500 / per year *

Op de campus

* jaarlijks collegegeld voor niet-EU / EER-studenten

Invoering

Elektrische energie is nu meer dan ooit het antwoord op de urgente energie-uitdagingen van de wereld. Het is de cruciale motor voor efficiëntie en succes in de energietransitie naar een duurzame, echt industriële en consumentgerichte economie.

Elektrotechniek is het grootste en meest diverse technologische vakgebied ter wereld. De studies in het masterprogramma Renewable Power-to-X Economy zijn veelomvattend en relevant voor de industrie.

Een hernieuwbare Power-to-X economie combineert zonne- en waterstofeconomieën en Power-to-X conversie. Studenten krijgen uitgebreide kennis over hernieuwbare energiebronnen, hun technologieën en de rol van verschillende fossiele energiebronnen op de weg naar puur hernieuwbare vormen van energie. Het aanpassen van het elektriciteitsverbruik aan de veranderende productie van hernieuwbare energievormen is een grote uitdaging. Naast directe elektrificatie leren studenten waarom waterstof een sleutelfactor is in het grootschalige gebruik van hernieuwbare energiebronnen, de opslag en transmissie van elektrische energie en de verdere verwerking tot bijvoorbeeld brandstoffen en meststoffen.

toelatingen

Programma collegegeld

Over de school

Vragen