Masteropleiding Hernieuwbare energie-naar-x-economie
Lappeenranta, Finland
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
22 Jan 2025
EERSTE STARTDATUM
Sep 2025
COLLEGEGELD
EUR 13.500 / per year *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* jaarlijks collegegeld voor niet-EU / EER-studenten
Invoering
Elektrische energie is nu meer dan ooit het antwoord op de urgente energie-uitdagingen van de wereld. Het is de cruciale motor voor efficiëntie en succes in de energietransitie naar een duurzame, echt industriële en consumentgerichte economie.
Elektrotechniek is het grootste en meest diverse technologische vakgebied ter wereld. De studies in het masterprogramma Renewable Power-to-X Economy zijn veelomvattend en relevant voor de industrie.
Een hernieuwbare Power-to-X economie combineert zonne- en waterstofeconomieën en Power-to-X conversie. Studenten krijgen uitgebreide kennis over hernieuwbare energiebronnen, hun technologieën en de rol van verschillende fossiele energiebronnen op de weg naar puur hernieuwbare vormen van energie. Het aanpassen van het elektriciteitsverbruik aan de veranderende productie van hernieuwbare energievormen is een grote uitdaging. Naast directe elektrificatie leren studenten waarom waterstof een sleutelfactor is in het grootschalige gebruik van hernieuwbare energiebronnen, de opslag en transmissie van elektrische energie en de verdere verwerking tot bijvoorbeeld brandstoffen en meststoffen.
Galerij
toelatingen
leerplan
De Masteropleiding Renewable Power-to-X Economy is een tweejarig programma. Het leidt tot de graad Master of Science in Technology, M.Sc. (Tech.), wat 120 ECTS-studiepunten is.
Het programma omvat kern-, gevorderde specialisatie-, minor- en keuzevakken, evenals een masterscriptie. Lees voor meer informatie het curriculum van de masteropleiding Electrical Engineering, waar hernieuwbare Power-to-X-economie een van de onderwerpen is van gevorderde specialisatiestudies.
Dubbele graadmogelijkheid voor LUT-graadstudenten
Het programma biedt ook de mogelijkheid voor dubbele graadstudies. Studenten die zijn toegelaten tot de Masteropleiding Elektrotechniek aan de LUT kunnen zich aanmelden voor het dubbele graadprogramma dat wordt georganiseerd in samenwerking met Leibniz University Hannover (Duitsland) en Wroclaw University of Science and Technology (Polen).
Kernvakken, 27 ECTS-studiepunten
Denk hierbij aan studies op het gebied van technologie en maatschappij, energie-efficiëntie, laboratoria, vermogenselektronische omvormers en toegepaste wiskunde.
Geavanceerde specialisatiestudies, min. 39 ECTS-studiepunten
Omvat studies op het gebied van energiemarkten, energiebronnen, technologie voor hernieuwbare energie, energiescenario's, elektrochemische energieomzetting en opslag van elektriciteit.
Minor Studies, Min. 20 ECTS-studiepunten
Elke minor aan de LUT.
Keuzevakken, studiepunten om de graad te behalen
Kan uit elke discipline bij LUT gekozen worden, incl. taalcursussen.
Masterproef, 30 ECTS Credits
Een geavanceerd onderzoeksproject tijdens het vierde semester van het programma. De masterproef maakt deel uit van de geavanceerde specialisatiestudies en vereist ongeveer zes maanden voltijds werk.
Programma resultaat
Deze masteropleiding biedt een holistisch perspectief op het betreffende vakgebied: van hernieuwbare energiebronnen tot hun technologieën, economie, duurzaamheid en maatschappelijke impact.
Je krijgt:
- Professionele vaardigheden in het toepassen van de theorieën van elektrotechniek op toepassingen van hernieuwbare energieproductie, energieomzetting en -opslag; u kunt uw diploma aanvullen met bijvoorbeeld studies gerelateerd aan energie-economie, bedrijfskunde of Finse taalstudies
- Kennis van de ethische aspecten van het vakgebied en de effecten ervan op de maatschappij; u bent in staat om de toekomstperspectieven van een op hernieuwbare elektriciteit gebaseerde economie kritisch te beoordelen
- Teamworkvaardigheden: u leert werken als lid van een team en bent in staat projecten te organiseren, uit te voeren en te leiden
- Als afgestudeerde kun je zelfstandig en wetenschappelijk werken, informatie vergaren en oplossingen formuleren voor complexe problemen en taken. De opleiding bereidt je ook voor op wetenschappelijke doctoraatsstudies.
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
De ontwikkeling van hernieuwbare energiecentrales, energiesystemen, energiezuinige technologie, elektrisch vervoer en elektriciteitsmarkten biedt momenteel werk aan afgestudeerden met een masterdiploma in elektrotechniek en zal dat ook in de toekomst blijven doen.
Er zijn nieuwe experts nodig voor productontwikkeling, verkoop, marketing en management. Bovendien ondergaan elektriciteitscentrales veranderingen, aangezien particuliere zonne- en windenergiecentrales toenemen. Met andere woorden, afgestudeerden in elektrotechniek hebben volop kansen op een baan in de industrie en de publieke sector.
De elektrotechnische opleiding van LUT is het startschot geweest voor een aantal belangrijke actoren en groeiende bedrijven in het veld, waarvan sommige zijn gevestigd in Lappeenranta. Vacatures zijn beschikbaar in grote internationale bedrijven, evenals kleine en middelgrote bedrijven in het veld.
U beschikt bovendien over een stevige basis voor wetenschappelijke promotieonderzoeken in het vakgebied van uw specialisatie.