Keystone logo
Luiss Guido Carli

Luiss Guido Carli

Luiss Guido Carli

Invoering

Luiss Universiteit

Open. Boeiend . Verantwoordelijk.

Waarom Luis

Hooggeplaatst, zeer innovatief in het onderwijs met zijn onderzoekend leermodel, echt internationaal met meer dan 50% van de programma's in het Engels, vastberaden toegewijd aan duurzaamheid en inclusie, diep betrokken bij professionele gemeenschappen. Dit zijn slechts enkele redenen om voor Luiss te kiezen.

Over Luis

Luiss, gevestigd in Rome, is gespecialiseerd in sociale wetenschappen met zijn 4 afdelingen Business & Management, Economie & Financiën, Recht en Politieke Wetenschappen en leidt meer dan 10.000 studenten op in een dynamische, internationale omgeving.

rankings

#14 wereldwijd voor Politics & International Studies en top 50 voor Business & Management en Recht in de QS World University Rankings by Subject en #30 wereldwijd in de FT Masters in Management , een sprong van 60 plaatsen sinds 2019.

Belangrijkste feiten

Studenten en docenten komen uit 102 landen over de hele wereld en Luiss is een actief lid van prominente academische netwerken zoals QTEM en de Europese Universiteit ENGAGE.EU.

Educatief model

De missie van Luiss is om studenten voor te bereiden als onderzoekers: nieuwsgierige, ruimdenkende, betrouwbare mensen, die in staat zijn relevante uitdagingen in kaart te brengen en op te lossen met hun houding van denken als wetenschappers, terwijl ze optreden als toonaangevende professionals.

programma's

Undergraduate – Graduate – Postgraduate – Digital Graduate – Summer University – Foundation Program – PhD

Faculteit & Onderzoek

De Luiss-faculteit bestaat uit wereldberoemde academici, die hun uitgebreide ervaring van enkele van 's werelds meest prestigieuze instellingen meebrengen, en een breed en divers scala aan topbeoefenaars zoals bedrijfsleiders, diplomaten, advocaten en vertegenwoordigers van het openbaar bestuur. Meer dan 50 gastprofessoren dragen bij aan de steeds grotere mondiale betrokkenheid van Luiss.

Luiss loopt voorop in het meest rigoureuze en relevante sociaalwetenschappelijke onderzoek, met name op het gebied van bedrijfskunde en management, economie, recht en politieke wetenschappen. Er zijn momenteel 88 lopende gefinancierde onderzoeksprojecten, waaronder verschillende subsidies op Europees niveau en 33 Research Projects of National Relevance (PRIN) in 2023. In 2022 telde Luiss 57 internationale toppublicaties.

Beurzen en campusleven

Beurzen

Naast het garanderen van spraakmakend kwaliteitsonderwijs, biedt Luiss economische steun aan goed presterende en verdienstelijke studenten die voldoen aan specifieke financiële of op verdiensten gebaseerde vereisten.

campussen

Luiss ligt in een van de mooiste wijken van Rome, met gebouwen die de sfeer en schoonheid van de stad weerspiegelen, weelderige groene ruimtes, hightech klaslokalen en innovatieve creatieve ruimtes.

Bibliotheek

Een idee bedenken, een vraag beantwoorden, een nieuwsgierigheid bevredigen, dit is wat de Luiss Bibliotheek biedt, of het nu is via de directe toegang tot de kamercollecties en ondersteunende diensten voor bibliografisch onderzoek in een van de open en multifunctionele ruimtes of via buiten de campus toegang tot de uitgebreide online catalogus en elektronische collecties.

Woningen

Luiss-residenties bevinden zich in de buurt van de drie belangrijkste campussen en bieden een verscheidenheid aan accommodaties en diensten zodat u zich thuis voelt, weg van huis.

Studiebegeleiding

Het Studiebureau is ontworpen om studenten te begeleiden, begeleiden en inspireren tijdens hun universitaire carrière. De drie belangrijkste diensten, Universitair Bijles, Academisch Bijles en Inclusiviteit Tutoring Service It's U!, zijn gepersonaliseerd op basis van de achtergrond, studies en ambities van elke student .

Universitair Talencentrum

Taalbeheersing is van fundamenteel belang in onze geglobaliseerde wereld. Om deze reden biedt Luiss Engels, Arabisch, Chinees, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Russisch en Spaans aan als tweede of derde taal.

Mobiliteit van studenten

Met 56 Double Degrees, LLM's, Joint Degrees en Structured Exchanges, evenals meer dan 243 Erasmus- en bilaterale studentenuitwisselingsovereenkomsten, streeft Luiss ernaar studenten de mogelijkheid te bieden zich onder te dompelen in rijke omgevingen die een aanvulling vormen op kwaliteitsonderwijs.

Career Services

Dankzij zijn connecties met meer dan 500 publieke en private instellingen en multinationale bedrijven, biedt Luiss studenten en afgestudeerden echte carrièremogelijkheden en ondersteunt hen bij het betreden van de arbeidsmarkt door middel van stages, vergaderingen en seminars bij toonaangevende internationale bedrijven en instellingen.

Sport

Samenwerking, respect, fair play, vastberadenheid, zelfvertrouwen: sport helpt ons een betere versie van onszelf te worden . De Luiss Sports Association organiseert alle amateur- en competitiesporten van de universiteit en richt zich niet alleen op studentenatleten (meer dan 50 topsporters), maar ook op degenen die geïnteresseerd zijn in het beoefenen van sport op niet-competitief niveau.

Studentenverenigingen

Studeren bij Luiss betekent actief deelnemen aan en deelnemen aan de talrijke buitenschoolse activiteiten die rechtstreeks door studenten worden georganiseerd en gepromoot, wat een buitengewone kans is om samen te komen gedurende je universitaire carrière.

Solliciteer nu

Luiss zet zich in voor het inschrijven van uitmuntende studenten met talent en een groot potentieel, die uit heel Italië en de wereld komen. De toelating is gebaseerd op verdiensten, competitief en zeer selectief, waardoor afgestudeerden van Luiss zich onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Undergraduate toelating

Internationale selectie – Voor studenten die buiten Italië een middelbareschooldiploma behalen, zijn er gedurende het academiejaar doorlopende toelatingen. Kandidaten die bepaalde minimumscores op de SAT, ACT of IB hebben behaald, zijn vrijgesteld van het selectieproces.

Graduate toelating

Internationale selectie – Voor studenten die buiten Italië een bachelordiploma behalen, zijn er gedurende het academiejaar doorlopende toelatingen. Kandidaten die bepaalde minimumscores op de GMAT of GRE hebben behaald, zijn vrijgesteld van het selectieproces .

Statistieken

Luis in cijfers

Alle Luiss-nummers:

 • 1977 Datum van oprichting
 • 4 afdelingen: Economie en Financiën, Bedrijfskunde en Management, Recht, Politieke Wetenschappen
 • 2 scholen: undergraduate en graduate
 • 10.173 Totaal aantal ingeschreven studenten
 • 11 Voorzieningen, campussen en andere innovatieruimtes
 • 1:7 verhouding tussen professor en student (nationaal gemiddelde 1:21)
 • 311 Partneruniversiteiten
 • 65 landen met actieve partneruniversiteiten
 • 18 Gateway-programma's voor buitenlandse studenten
 • 56 dubbele graden en gestructureerde uitwisselingen
 • Jaarlijks studeren 2.456 inkomende en uitgaande studenten in het buitenland
 • 96% Arbeidsparticipatiegraad voor pas afgestudeerden (1 jaar na afstuderen)
 • 94% Studenten op de hoogte van examenrooster (75% nationaal gemiddelde)
 • 92% Studenten die op tijd zijn afgestudeerd (62,5% landelijk gemiddelde)
 • 2,2 maanden tussen afstuderen en eerste baan
 • 33 Internationale toppublicaties in 2018-2019
 • 13 Aantal gewonnen subsidies in 2019
 • 13 Onderzoekscentra
 • 78 Internationale partnerschappen

  Campusfuncties

  Alle Luiss-campussen, faciliteiten en tuinen.

  Campussen en tuinen

  Luiss heeft 12 gebouwen, waaronder onderwijsruimtes, kantoren en woningen, in Rome en Milaan met de Milano Luiss Hub.

  Luiss-campussen

  De belangrijkste campussen van de universiteit worden in Rome vereerd vanwege hun architectuur, die belangrijke stromingen in de artistieke geschiedenis van de stad vertegenwoordigen, maar ook vanwege hun weelderige tuinen, kleine oases in een drukke stad.

  Viale Roemenië Campus

  Op de Luiss Campus aan Viale Roemenië 32 verzorgt de universiteit alle onderwijs- en onderzoeksactiviteiten van de afdelingen Business en Management, Economie en Financiën, en Politieke Wetenschappen.

  Via Parenzocampus

  Op de Luiss Campus aan de Via Parenzo 11 beheert de universiteit alle onderwijs- en onderzoeksactiviteiten van de departementen Rechtsgeleerdheid.

  Viale Pola-campus

  Op de Luiss Campus aan de Via Pola 12 heeft de universiteit de kantoren van de algemeen directeur, de president en de rector en alle onderwijsactiviteiten van de "Massimo Baldini" School voor Journalistiek en postdoctorale cursussen.

  Campus Villa Blanc

  Op de Luiss Campus van Villa Blanc, gelegen aan de Via Nomentana 216, organiseert de universiteit alle administratieve en onderwijsactiviteiten van de Luiss Business School.

  Viale di Villa Emiliani-campus

  Op de Luiss Campus aan Viale di Villa Emiliani 14, gelegen aan de Via Nomentana 216, organiseert de universiteit alle administratieve en onderwijsactiviteiten van de School of Government, School of European Political Economy en School of Law.

  Luiss Bibliotheek

  Met geheel nieuwe ruimtes die zijn gerenoveerd om een nieuwe visie te huisvesten, is de Luiss Library gespecialiseerd in sociale wetenschappen, vooral in rechten, economie en politieke wetenschappen.

  De bibliotheek is ook verantwoordelijk voor het verzamelen en delen van de resultaten van de onderzoeksgemeenschap van de universiteit.

  Luiss-tuinen

  De Luiss-campussen Viale Pola, Viale Roemenië en Villa Blanc zijn ondergedompeld in tuinen met historische en culturele relevantie.

  Rondleidingen met gids

  Culturele Activiteiten biedt Luiss-studenten de kans om deel te nemen aan een reeks rondleidingen door de campussen van de universiteit.

  Woningen en accommodatie

  Luiss University biedt studenten hulp bij het vinden van accommodatie in de buurt van de campus via verschillende diensten om aan verschillende behoeften te voldoen.

  Luis LOFT

  Op de bovenste verdieping van de Viale Roemenië-campus bevindt zich de Luiss Loft, een ruimte die is ontworpen om een academische cultuur te voeden die gebaseerd is op designdenken, technologie en creativiteit.

  Luiss Taalcafé

  Het Luiss Language Café is een innovatieve ruimte om nieuwe mensen te ontmoeten, te ontspannen en vreemde talen te oefenen in een informele en internationale omgeving.

   Beurzen en financiering

   Vergoedingen, hulp en beurzen

   Luiss biedt elk jaar een verscheidenheid aan volledige en gedeeltelijke beurzen aan getalenteerde studenten van over de hele wereld. Luiss Scholarships worden toegekend op basis van academische verdiensten en bestaan uit gehele of gedeeltelijke vrijstellingen van het universitaire collegegeld.

   Ranglijsten

   LUISS in ranglijsten

   • Gerangschikt op de 14e plaats in de wereld voor politiek en internationale studies en in de Top 50 voor zowel management als recht
   • In de top 1% voor Business en Management
   • #1 onder middelgrote particuliere universiteiten in Italië
   • Luiss in de Top 20 van meest duurzame universiteiten ter wereld
   • 30e plaats ter wereld in de Financial Times-ranglijst voor het masterprogramma in management

   Accreditaties

   Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBA

   Locaties

   • Rome

    Viale Pola 12, 00198, Rome

    Vragen