Keystone logo
Luiss Business School Amsterdam Master in digitaal entertainmentbedrijf
Luiss Business School Amsterdam

Master in digitaal entertainmentbedrijf

Amsterdam, Nederlanden

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Feb 2025

EUR 18.000 / per year *

Op de campus

* betaling geschiedt in vier termijnen

Invoering

De Master in Management of Creative and Cultural Industries is een educatief pad gericht op het opbouwen van professionele profielen die management- en creatieve vaardigheden integreren.

De Major in Digital Entertainment Business , gehouden in Amsterdam en Rome, biedt studenten de kennis, vaardigheden en mentaliteit die een voorwaarde zijn in de entertainmentindustrie die wordt gekenmerkt door een sterke nadruk op digitale strategie. Dit bereidt hen voor op een carrière bij entertainmentbedrijven – zoals filmbedrijven, omroepen, films en muziekdistributieplatforms – die onder de knie hebben hoe ze kunst versus commercie, creativiteit versus technologie, en inspiratie versus data kunnen balanceren.

De Major start in Amsterdam , bij de Luiss Business School Amsterdam Hub, met een brede opleiding in algemene bedrijfsdisciplines. Deze omvatten strategie, marketing, innovatie, financiën, boekhouding en organisatie. Vervolgens leren studenten in de kerncursussen hoe deze algemene bedrijfsconcepten, theorieën en modellen moeten worden begrepen in – en kunnen worden toegepast op – de context van de sterk dynamische entertainmentindustrie. Meer specifiek zullen studenten onderwerpen bestuderen die bijzonder relevant zijn in de entertainmentindustrie. Deze omvatten: Blockbusters, aanbevelingsalgoritmen, beheer, auteursrecht, het beheren van creativiteit, releasestrategieën, buzzmarketing en cultureel beleid van overheden.

Amsterdam staat wereldwijd bekend als de stad van grachten, fietsen en vrijdenken. Wat het bedrijfsleven betreft, wordt het gedefinieerd door innovatie, creativiteit en ondernemerschap. De Amsterdamse campus van Luiss Business School ligt in het stadscentrum, dichtbij alle actie.

Amsterdam is een levendige creatieve stad met veel entertainmentbedrijven. Naast dat het de geboorteplaats is van een van de grootste videogamestudio's en vele wereldwijd succesvolle tv-formats, is het ook het hoofdkantoor van verschillende grote entertainmentbedrijven.

Na voltooiing van dit programma hebben studenten:

  • kennis en begrip van belangrijke bedrijfs- en managementconcepten, theorieën en modellen in de context van de entertainmentindustrie;
  • het vermogen om deze concepten, theorieën en modellen kritisch te beoordelen door te evalueren in hoeverre ze toepasbaar zijn op de entertainmentindustrie;
  • het vermogen om deze concepten, theorieën en modellen toe te passen op specifieke businesscases en bedrijfsuitdagingen in de entertainmentindustrie;
  • inzicht in de belangrijkste mondiale trends en hoe deze van invloed kunnen zijn op bedrijven die actief zijn in de entertainmentindustrie;
  • het vermogen om helder en bondig te rapporteren, zowel mondeling als schriftelijk;
  • het vermogen om constructief samen te werken en te communiceren in multidisciplinaire en internationale teams.

Dit laatste deel van het programma zal, samen met het projectwerk, plaatsvinden in Rome , op de Villa Blanc Campus van de Luiss Business School, waar we een geconsolideerde ervaring hebben in de creatieve en culturele industrie, evenals een sterke band met bedrijven die in deze sectoren actief zijn. .

Rome heeft een langdurige reputatie als de artistieke en culturele hoofdstad van Europa en is ook de thuisbasis van de grootste filmproductiefaciliteit van Europa. Bovendien werd Rome benoemd (2015) tot Unesco “Creative City of Film”. Vanwege deze kenmerkende aspecten van de stad is het niet meer dan logisch dat het creatievere deel van deze Major zich daar afspeelt.

Ideale studenten

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Accreditaties

Over de school

Vragen