Keystone logo
Lingnan University Meester van steden en bestuur
Lingnan University

Meester van steden en bestuur

Tuen Mun, Hongkong

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

HKD 120.000 / per year

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Voldoen aan de behoeften van de steden van de 21e eeuw

Door de geschiedenis heen zijn mensen naar stedelijke centra gemigreerd, maar de schaal van de metropolen van vandaag en hun groeitempo, met name in Azië en Afrika, en vooral in China, is ongekend. In de jaren zeventig telde Shenzhen, net over de grens met Lingnan, tienduizenden. In 2017 woonden er iets minder dan 13 miljoen geregistreerde burgers, en de werkelijke bevolking zou miljoenen hoger zijn.

Dit stelt natuurlijk veel hogere eisen aan hun aanbod van basisvoorzieningen zoals gezondheid en huisvesting. Veel uitdagingen zijn echter uniek voor de moderne tijd, legt professor Ray Forrest, Research Professor in Cities and Social Change en Program Founding Director van de Master of Cities and Governance uit. Duurzaamheid, klimaatverandering, luchtkwaliteit en andere kwesties die betrekking hebben op de algehele beleving van het stadsleven, worden steeds meer gezien als onderling verbonden en vereisen dringende aandacht. Maar een van de belangrijkste vormen van druk op het stadsbestuur komt voort uit de manier waarop geglobaliseerde kapitaalstromen vastgoedspeculatie aanwakkeren.

Bovendien verandert de aard van het stadsbestuur zelf ook, voegt hij eraan toe, vanwege de toenemende bereidheid van het stadsbestuur om de verantwoordelijkheid te delen met een breed scala aan organisaties en gemeenschappen, inclusief ngo's en actoren uit de particuliere sector.

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

  • MSc in Governance of Sustainability
    • The Hague, Nederlanden
  • MA Wereldwijd bestuur en duurzame ontwikkeling
    • Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
  • Master in bestuur en mensenrechten
    • Madrid, Spanje