Keystone logo
Lingnan University Master of Science in Human Resource Management en organisatiegedrag (MScHRMOB)
Lingnan University

Master of Science in Human Resource Management en organisatiegedrag (MScHRMOB)

Tuen Mun, Hongkong

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

HKD 103.000 / per year *

Op de campus

* Lokale studenten: HKD 103.000 / programma. Niet-lokale studenten: HKD168.000 / programma. Bovenstaande collegegelden zijn niet van toepassing op pre-entry cursussen.

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

De Master of Science in Human Resource Management & Organisational Behavior dient de groeiende focus op wereldwijd talentmanagement

121322_image1.png

Een onderscheidende cursus

De Master of Science in Human Resource Management & Organisational Behavior (MScHRMOB) -programma is een eenjarige, voltijdse opleiding die een internationaal perspectief biedt op het beheer van human resources. Het MScHRMOB-programma is uniek in de manier waarop het een benadering van de hele persoon omarmt om soft skills en andere attributen te ontwikkelen, die kunnen dienen als essentiële bouwstenen voor de loopbaanontwikkeling van een student. Studenten verwerven een effectieve reeks vaardigheden en de vereiste kennis om aan de behoeften van toekomstige werkgevers te voldoen.

Een cursus voor managers, leiders en lijnmanagers

De Master of Science in Human Resource Management & Organisational Behaviour-programma biedt een snelle manier om een professionele specialist op het gebied van personeelsbeheer te worden. De MScHRMOB is ontworpen om competenties te verbeteren bij het beheren en ontwikkelen van mensen voor een breed scala aan toezichthoudende, leidinggevende en uitvoerende functies.

De MScHRMOB biedt studenten de vaardigheden en competenties voor een loopbaan in human resources, lijnmanagement en leiderschapsrollen in bedrijven en openbare dienstverleningsorganisaties. De cursus is ook waardevol voor degenen die al op deze gebieden werken.

Kansen zijn er in een transformationele industrie

"Het beroep van human resource management ondergaat een enorme verandering", zegt dr. Frankie Lam, de programmadirecteur. "Een baan die meestal van transactie-aard was, is veranderd in een dynamisch beroep dat essentieel is om de transformatie van organisaties mogelijk te maken," zegt dr. Lam.

"Ontwikkelingen in technologie en de effecten van wereldwijde concurrentie hebben geleid tot executive management teams die met human resource professionals werken als strategische partners om toptalent aan te trekken, te behouden en te ontwikkelen. HR-professionals trainen en motiveren werknemers op alle niveaus om op hun hoogtepunt te presteren ", zegt dr. Lam.

Theorie en praktijk, in klas en daarbuiten

"De sector is op zoek naar afgestudeerden die hedendaagse theorieën en best practices op het gebied van personeelsbeheer en organisatiegedrag begrijpen", zegt dr. Lam. "Interpersoonlijke vaardigheden, teambuilding en een strategisch perspectief op human resource management zijn ook gewenste eigenschappen. Lezingen en bedrijfsbezoeken helpen studenten te begrijpen hoe hedendaagse theorieën en best practices op het gebied van human resource management en gedrag in organisaties in echte situaties worden toegepast, "zegt dr. Lam.

De Master of Science in Human Resource Management & Organisational Behaviour-programma ontwikkelt een strategisch perspectief dat studenten in staat stelt om in hun toekomstige loopbaan organisaties uit te rusten met de nodige menselijke hulpbronnen om te gedijen in de complexe omgevingen van vandaag.

Real-world ervaring inschakelen

“De Master of Science in Human Resource Management & Organisational Behaviour (MScHRMOB) -programma biedt unieke Action Learning Projects die studenten de mogelijkheid bieden om bedrijven in verschillende industrieën te bezoeken om up-to-date best practices in het personeelsberoep te leren , ”Zegt Dr. Lam.

Het MScHRMOB-programma biedt ook een uitvoerend mentorprogramma waarmee studenten praktische carrièredoelen en mijlpalen kunnen formuleren. Het stageprogramma biedt excellente studenten de mogelijkheid om essentiële praktische kennis te verwerven en hun interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen.

Een dubbel masterprogramma

Lingnan University werkt samen met de ESSCA School of Management in Frankrijk om een ​​optioneel tweejarig, voltijds dubbel masterprogramma aan te bieden. Studenten krijgen internationale ervaring door te studeren in Hong Kong, Frankrijk en Hongarije. Succesvolle gradaties zullen een Master of Science in Human Resource Management en Organizational Behavior ontvangen van Lingnan University , en een Master in Management Major in Entrepreneurship van de ESSCA School of Management.

Belangrijkste kenmerken van Master of Science in Human Resource Management & Organisatorisch Gedrag:

uniciteit

 • Het programma is uniek in de manier waarop het omarmt een hele-persoonsbenadering om soft skills en andere attributen te bouwen, die kunnen dienen als essentiële bouwstenen voor de loopbaanontwikkeling van een student in human resources en andere bedrijfsmanagementgebieden. Het is ook uniek in het overbruggen van human resource management en gedragsconcepten voor organisaties bij het oplossen van het complexe people management in een dynamische wereldwijde zakelijke omgeving.

Action Learning-projecten

 • De Action Learning-projecten bieden studenten de mogelijkheid om bedrijven uit alle sectoren te bezoeken en analyseren om de kennis van hedendaagse en best practices in human resource management te verwerven.

Professionele netwerkactiviteiten

 • Onze executive mentoring- en stageprogramma's helpen onze studenten om een ​​sterker professioneel netwerk- en carrièreplan te ontwikkelen.

Modules vereist

Om te slagen, moeten studenten minimaal 30 credits behalen:

 1. Kerncursussen: 6 (18 studiepunten), inclusief de Action Learning-projecten, die een jaargang is
 2. Keuzevakken: 4 (12 studiepunten)

Een overzicht van de zes verplichte vakken volgt:

Management van organisaties en mensen

Het management van organisaties en mensen is ontworpen om management- en leiderschapsvaardigheden te verbeteren door studenten een solide basis te bieden van theoretische kaders met betrekking tot gedrag in organisaties. De cursus analyseert ook de praktische implicaties van de theoretische benaderingen in termen van organisatorische effectiviteit.

Ethisch beheren

Ethisch beheren introduceert concepten zoals ethiek, sociale verantwoordelijkheid, morele ontwikkeling en analyse van belanghebbenden, en past deze toe op ethische problemen op individueel, bedrijfs- en maatschappelijk niveau.

Teams voor leren

Teams voor Leren leert studenten om hun managementcapaciteiten te ontwikkelen. De cursus gaat na wat nodig is om een ​​effectieve leider en een effectief teamlid te zijn. Het analyseert ook de omstandigheden die leiden tot de ontwikkeling van effectieve managementcapaciteiten.

Hedendaagse HRM

Hedendaagse HRM introduceert verschillende HR-managementpraktijken en houdt rekening met actuele problemen in het veld. De cursus onderzoekt human resource management-methoden in bedrijfsorganisaties, zoals mankrachtplanning, werving en selectie, training en ontwikkeling en internationaal human resource management.

Prestatiemanagement

Performance Management inspireert studenten om het belang van effectieve prestatiebeheerprocessen in succesvolle bedrijven te waarderen en moedigt hen aan om de best practices van moderne prestatiebeheersystemen uit te dagen.

Action Learning-projecten

Action Learning Projects heeft tot doel het academisch leren van studenten te verbeteren door hen te betrekken bij activiteiten die hen verplichten de ideeën toe te passen die ze leren en niet-zakelijke instellingen.

Keuzevakken * (kies 4 keuzevakken)

 1. MGT601 Conflict in organisaties beheren
 2. MGT602 Leiderschap in organisaties
 3. MGT603 Vergelijkend en cross-cultureel management
 4. MGT604 Strategisch management
 5. MGT605 Kwaliteitsmanagement voor mensen en organisaties
 6. MGT606 Analyse en verandering van organisatie

* Het aanbod van keuzevakken is afhankelijk van voldoende vraag en beschikbaarheid van de faculteit.

Pre-entry cursus

Kandidaten met geen of beperkte achtergrond in economie, personeelsbeleid en statistiek zullen in augustus voorafgaande aan de start van dit masterprogramma cursussen moeten volgen voorafgaand aan de inschrijving.

Professionele erkenning

 1. Hong Kong Institute of Human Resource Management (HKIHRM)
 2. Hong Kong Management Association (HKMA)
 3. Human Resources Management Association (HRMA)

Graduatievereisten

 • Voltooi 9 cursussen (5 kerncursussen en 4 keuzevakken) en verkrijg een minimum van 27 studiepunten; en
 • Verkrijgen van een "geslaagd" in Action Learning Projects (kerncursus); en
 • Bereik een minimum CGPA van 2,67

Toelatingseisen

Aanvragers moeten:

 • In het bezit zijn van een bachelordiploma uitgereikt door een erkende tertiaire instelling of gelijkwaardige kwalificaties hebben, die van geval tot geval zullen worden bekeken; en
 • Voldoen aan de Engelse Taalvaardigheidseis hieronder:
  • TOEFL: minimale acceptabele score van 550 (op papier gebaseerde test) of 213 (computergebaseerde test) of 79 (op internet gebaseerde test) of
  • IELTS: minimum acceptabele score van 6.5 of
  • Een gelijkwaardige score in een erkende test *.

   * Equivalente kwalificaties en ervaring kunnen per geval worden bekeken; Interviews kunnen worden afgenomen indien dit noodzakelijk wordt geacht door de toelatingscoördinator en de programmadirecteur

Notitie:

 • Kandidaten die zijn afgestudeerd aan een universiteit die Engels als hoofdtaal gebruikt, hoeven normaal gesproken geen bewijs van bekwaamheid te leveren.
 • Kandidaten met geen of beperkte achtergrond in economie, personeelsbeleid en statistiek zullen in augustus voorafgaande aan de start van dit masterprogramma cursussen moeten volgen voorafgaand aan de inschrijving.

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • MSc in Human Resource Management en Arbeidsverhoudingen
  • Manchester, Verenigd Koninkrijk
 • MCom/MPhil in Human Resource Management
  • Johannesburg, Zuid-Afrika
 • Master in Human Resources Management
  • Spain Online, Spanje