Keystone logo
Lithuanian Sports University

Lithuanian Sports University

Lithuanian Sports University

Invoering

Lithuanian Sports University ( LSU ) is er trots op de enige gespecialiseerde universiteit in Litouwen te zijn, die al meer dan acht decennia bewegings- en sportwetenschappen verenigt. Studies in sport en aanverwante gebieden winnen aan populariteit en openen tegelijkertijd nieuwe kansen voor succesvolle afgestudeerden. Er zal een voortdurende toename zijn van de behoefte aan professionals die diegenen helpen die streven naar een gezond, actief en lang leven.

Daarom kun je samen met LSU slagen in het leven, waar studies, sportwetenschap en praktijk met elkaar verbonden zijn. Uitzonderlijke aandacht voor elke internationale student, wetenschappelijk onderbouwde studies en een sport-levende gemeenschap zullen elke dag kennis en interessante ervaringen opleveren. Maak de juiste keuze en het zal u helpen uw doelen te verwezenlijken en uitzonderlijk te worden.

Onder de LSU -afgestudeerden bevinden zich veel vooraanstaande wetenschappers, wereldberoemde coaches, beroemde atleten en prominente publieke figuren. Een groot aantal LSU -studenten en -afgestudeerden is kampioen en prijswinnaar geworden van de Olympische Spelen, Wereld- en Europese kampioenschappen.

toelatingen

Ranglijsten

Het tijdschrift “Reitingai” heeft de laatste evaluatie van Litouwse hogeronderwijsinstellingen gepubliceerd. Lithuanian Sports University ( LSU ) werd het best beoordeeld in de categorieën “huidig en toekomstig academisch personeel”, “concurrentie op internationaal studiegebied” en “studenten en studies”.
Volgens het rangschikkingscriterium “huidig en toekomstig academisch personeel” kwam LSU op de derde plaats van elf staatsuniversiteiten in Litouwen – het behaalde 6,59 van de mogelijke 10 punten.

Onze bijdrage aan de sportwetenschap wordt internationaal erkend. LSU werd, samen met andere instellingen en afdelingen voor hoger onderwijs in de sportwetenschappen in de wereld, gerangschikt in de Shanghai Ranking's Global Ranking of Sport Science Schools and Departments. In 2022 stond LSU op de 133e plaats. Maar we hebben de capaciteit om de komende vijf jaar tot de top 100 van sportwetenschappelijke universiteiten en afdelingen ter wereld te behoren.

De universiteit neemt actief deel aan de processen van het creëren van het Europese hoger onderwijs

Gebied (hierna EHEA ). LSU is de enige gespecialiseerde universiteit in het land en lid van het European Network for Sport Science, Education and Employment (ENSSEE), het European Observatory for Sport and Employment (EOSE), de Baltic Sport Science Association (BSSS), de European Association of Sport Management (EASM) en lid van het European College of Sport Science (ECSS).

Locaties

  • Kaunas

    Lietuvos sporto universitetas Sporto 6, 44221, Kaunas

    Vragen