Keystone logo
© ©Linnaeus University
Linnaeus University

Linnaeus University

Linnaeus University

Studenten Sessie

Verhuizen naar een nieuw land, studeren en een nieuw leven beginnen is een grote stap. Gelukkig voor jou hebben onze studenten het proces al doorlopen! Daarom nodigen ze je graag uit voor een webinar voor studenten door studenten.

Invoering

Linnaeus University is een moderne, internationale universiteit in het zuidoosten van Zweden. Wij zijn gevestigd in twee natuurminnende steden, één aan de Baltische zee en één omgeven door meren in de groenste stad van Europa.

Studeren aan Linnaeus University

Studeren in het buitenland is meer dan alleen een opleiding volgen. Studeren betekent nieuwe vrienden maken, een nieuwe cultuur leren kennen, verliefd worden, een carrière opbouwen, een nieuwe taal leren, een fiets kopen en deel uitmaken van een gemeenschap. Linnaeus University bruist van het leven. Kies een universiteit waar het leven mogelijk is.

Studentenleven

Het universiteitsleven heeft veel te bieden, van afspreken met vrienden in de studentenkroeg tot het bijwonen van evenementen en culturele activiteiten. De studentenvakbond en de studentenverenigingen doen hun best om het je naar de zin te maken.

Kwaliteit vrije tijd is belangrijk als je een student bent. Als je vreugde en voldoening vindt in je studentenleven, krijg je extra energie voor je studie. Je zult het niet moeilijk vinden om iets te doen te vinden. Studenten zijn geweldig in het organiseren van leuke wedstrijden, feesten, concerten en uitstapjes.

Als je ook van de gelegenheid gebruik maakt om deel te nemen aan de studentenvereniging of aan andere buitenschoolse activiteiten, kun je nuttige vaardigheden en ervaringen opdoen die van onschatbare waarde kunnen zijn bij het solliciteren naar een baan op latere leeftijd.

De Linnaeus Unie zet zich in om je zo goed mogelijk onderwijs te geven, maar streeft er ook naar om naast je studie leuke activiteiten aan te bieden. Er zijn een aantal studentenorganisaties en clubs op de universiteit die een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten voor studenten aanbieden.

ESN (Erasmus Student Network) is de grootste studentenorganisatie van Europa. Het bestaat uit een netwerk van lokale afdelingen die evenementen organiseren voor studenten die naar het buitenland gaan om te studeren, en ook voor lokale studenten. De ESN-secties aan de Linnaeus University zijn ESN Kalmar en ESN Växjö (VIS). Beide secties organiseren lokale evenementen zoals barbecues, sportactiviteiten en thema-avonden waarin typisch Zweedse tradities vertegenwoordigd zijn, evenals uitstapjes binnen en buiten Zweden.

Het buddy-programma

Het buddy-programma koppelt internationale studenten aan (meestal Zweedse) studenten. De buddy's helpen de internationale studenten met dagelijkse vragen en laten hen kennis maken met de Zweedse cultuur en levensstijl en hoe het is om student te zijn aan de Linnaeus University .

Studentenverenigingen

Linnaeus University zijn zo'n 70 studentenverenigingen, waar je als student aan allerlei activiteiten kunt deelnemen. Kijk eens bij de studentenverenigingen.

Misschien hou je meer van sportieve evenementen, musiceren in een studentenorkest, filmsessies, zingen of bezig zijn met schrijven over onderwerpen die jou als student raken? Actief zijn in het studentenleven is een kans om nieuwe vrienden te ontmoeten, jezelf te kunnen ontwikkelen in een van je interesses en samen te werken in een team met mensen die graag hetzelfde doen.

Internationale mogelijkheden

Als student aan Linneus University krijg je interculturele perspectieven door zowel lessen, interactie met internationale studenten, internationale cursusliteratuur en gastprofessoren uit andere landen. Zo verbreed je je horizon en verwelkom je uitdagingen en verschillende perspectieven op jezelf en je omgeving. Internationale ervaringen zorgen ervoor dat je academisch, persoonlijk en professioneel groeit.

Statistieken

Meer feiten over Linnaeus University:

 • Opgericht in 2010 door een fusie tussen Kalmar University en Växjö University;
 • Gelegen in Kalmar en Växjö;
 • 44.000 ingeschreven studenten;
 • 2.200 ingeschreven internationale studenten;
 • 6e grootste universiteit van Zweden qua aantal studenten;
 • 780 partneruniversiteiten in meer dan 80 landen;
 • 100-opleidingen op het niveau van de eerste cyclus, waarvan 8 in het Engels;
 • 80-opleidingen op tweede cyclusniveau, waarvan 35 in het Engels.

  Campusfuncties

  Kalmar en Växjö

  Linnaeus University is gelegen in twee steden in het zuidoosten van Zweden - Kalmar en Växjö. Beide steden liggen in de regio Småland, een provincie waar de zee en de natuur altijd dichtbij zijn.

  Kalmar - De studentenstad aan zee

  De stad Kalmar ligt aan de kust, iets waar Linnaeus University recentelijk gebruik van heeft gemaakt door nieuwe universiteitsgebouwen bij de haven te bouwen en de universiteit op één plek te verzamelen. Omdat de haven in het centrum van Kalmar ligt, kunnen studenten hun dagelijkse bezigheden in het centrum doen en de stad vullen met de drukte van activiteiten. Kalmar heeft ongeveer 65.000 inwoners en een lange geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen - iets dat niet onopgemerkt zal blijven als je het oude kasteel van Kalmar om de hoek van de campus vindt. De stad is uitgeroepen tot "Zweden's zomerstad", misschien dankzij de vele dagen zon, de gespotte stranden in de stad en de evenementen en concerten.

  Växjö - Een levende campus

  Alles op de campus in Växjö ligt op vijf minuten loopafstand: studentenhuisvesting, klaslokalen, de bibliotheek, restaurants en pubs, meren en recreatieve voorzieningen. De campus bruist van leven en energie en is een natuurlijke ontmoetingsplaats voor alle studenten en interesses. Växjö heeft ongeveer 90.000 inwoners en is uitgeroepen tot de groenste stad van Europa vanwege de milieuvriendelijke oplossingen die zijn geïmplementeerd. De naam Växjö wordt vertaald in "de stad van de meren", wat niet onopgemerkt blijft, met een van de vele meren vlak bij de campus.Met de omliggende bossen wordt het de perfecte plek om te wandelen en joggen.

   toelatingen

   Vind meer informatie door te klikken op hoe solliciteren.

   Visum vereisten

   Verblijfsvergunning aanvragen via het Zweedse Migratiebureau.
   Algemene informatie, klik op Lees meer.

   Beurzen en financiering

   We hebben beurzen beschikbaar voor studenten die masteropleidingen volgen. Bij een volledige opleiding is het mogelijk om tot 75 procent korting op het collegegeld te krijgen.

   Bekijk ook de beurzen van het Swedish Institute op https://si.se/en/apply/scholarships/swedish-institute-scholarships-for-global-professionals/

   Voor een student die een bachelor-/bacheloropleiding volgt, bieden we geen studiebeurs vanaf het eerste jaar.

   Statistieken van alumni

   Ranglijsten

   • Times Higher Education Ranking 2021. Linnaeus University behoort tot de top 100 universiteiten binnen het gebied Kwaliteitsonderwijs en tot de top 200 binnen het gebied Klimaatverandering; Fatsoenlijk werk en economische groei. In het totale resultaat Linnaeus University zichzelf op plaats 301-400 van in totaal 1.115 universiteiten.
   • Shanghai ranking 2020. Linnaeus University staat in de top 800-900 van 18.000 universiteiten ter wereld.

   Getuigenissen van studenten

   Campusleven & Faciliteiten

   Het universiteitsleven heeft veel te bieden, van afspreken met vrienden in de studentenkroeg tot het bijwonen van evenementen en culturele activiteiten. De studentenvakbond en de studentenverenigingen doen hun best om het je naar de zin te maken.

   Locaties

   • Växjö

    P G Vejdes väg, 351 95, Växjö

   • Kalmar

    Universitetsplatsen 1, 39231, Kalmar

    Opleidingen

    Chat with students

    Vragen