Keystone logo
Leiden University MA Europese politiek en samenleving
Leiden University

MA Europese politiek en samenleving

Leiden, Nederlanden

2 Years

Engels

Full time

30 Apr 2024

Sep 2024

EUR 8.000 / per year *

Op de campus

* per jaar. Beschikbare beurzen die zowel het collegegeld als de kosten van levensonderhoud dekken.

Invoering

In het unieke tweejarige internationale gezamenlijke masterprogramma European Politics and Society (EPS) kun je studeren aan vier grote Europese onderzoeksuniversiteiten in de steden Praag, Leiden, Krakau en Barcelona.

Geïnteresseerd in Europa en zijn rol in de wereld

Het EPS-programma geeft je de mogelijkheid om pluridisciplinaire kennis en vaardigheden op hoog niveau te verwerven, met een centrale focus op de maatschappelijke, politieke en economische processen die het hedendaagse Europa hebben gevormd en zijn rol in de internationale omgeving bepalen.

Via zijn studentenpopulatie bevordert het programma de uitwisseling tussen diverse Europese en niet-Europese culturen, en biedt het een unieke leerervaring voor zowel EU- als niet-EU-studenten. Het EPS-programma draagt zo bij aan het opbouwen van een echte trans-Europese gemeenschap van studenten, experts en academici die zich bezighouden met de huidige Europese uitdagingen.

Multidisciplinaire tweejarige gezamenlijke master aan vier Europese topuniversiteiten

Je begint dit programma met een reeks introductiecursussen in Praag, het tweede semester richt zich op EU-gerelateerde cursussen en wordt gegeven in Krakau of Leiden. Voor het laatste jaar kun je kiezen uit vier verschillende studietrajecten die de uiteenlopende expertise van de leden van het Consortium weerspiegelen (Charles University, Jagiellonian University, Universiteit Leiden en Pompeu Fabra University). Elke track combineert verschillende keuzevakken, training in onderzoeksmethoden en een stage met een geavanceerd onderzoeksproefschrift onder toezicht van sleutelpersoneel van elke partneruniversiteit (de stage is niet van toepassing op Pompeu Fabra University).

Waarom Universiteit Leiden?

De Universiteit Leiden biedt ambitieuze studenten een omgeving van wereldklasse waarin ze hun volledige potentieel kunnen bereiken.

De afdeling Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden staat steevast in de top 30 van Geesteswetenschappen wereldwijd in de THE World University Ranking. Bij de Universiteit Leiden, de oudste universiteit van Nederland, heb je toegang tot bronnen die nergens anders ter wereld te vinden zijn, zoals die van de beroemde Universiteitsbibliotheek Leiden en haar collecties originele manuscripten en tijdschriften.

Een ideale locatie voor de studie van internationale betrekkingen

De Universiteit Leiden biedt je een van de beste locaties van waaruit je de wereld kunt verkennen en bestuderen, en je carrière kunt starten. Onze locatie dichtbij Den Haag, de juridische hoofdstad van de wereld, brengt u binnen handbereik van enkele van Europa en de belangrijkste politieke en internationale organisaties van Nederland.

Een centrum van wetenschappelijke expertise

Bij de Universiteit Leiden behoren we tot de toonaangevende centra in Europa voor de studie van internationale betrekkingen, met de grootste concentratie van wetenschappelijke expertise waar dan ook in Nederland. Veel van onze medewerkers verrijken hun onderzoek en onderwijs met aanvullende inzichten die zij hebben verkregen uit hun ervaring bij de overheid, NGO's en andere internationale organisaties.

Een individuele benadering van leren

Aan de Universiteit Leiden hebben we een toegewijd team van onderzoekers op het gebied van Internationale Betrekkingen. Alle lessen worden gegeven door ervaren geleerden in Leiden. Kleine klassen zorgen ervoor dat elke student waardevolle tijd heeft in de interactie met docenten, die allemaal persoonlijk in jou investeren en jouw potentieel ontwikkelen.

leerplan

toelatingen

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen