Keystone logo
Latvia University of Life Sciences and Technologies

Latvia University of Life Sciences and Technologies

Latvia University of Life Sciences and Technologies

Invoering

Latvia University of Life Sciences and Technologies is een instelling voor hoger onderwijs en wetenschap van de Republiek Letland, waar wetenschappelijk onderzoek en academische en professionele studieprogramma's worden uitgevoerd.

Het belangrijkste doel van de universiteit is om intellectueel potentieel te creëren voor duurzame ontwikkeling van Letland en het platteland in het bijzonder, en tegelijkertijd een moderne, internationaal erkende en prestigieuze universiteit te worden, die actief integreert in de verenigde Europese ruimte voor hoger onderwijs en wetenschap.

Missie en visie

Missie

Het creëren van een internationaal concurrerende, innovatieve, creatieve en duurzame toekomst voor de ontwikkeling van de samenleving.

Visie

De Letse Universiteit voor biowetenschappen en -technologieën is een moderne, nationaal en internationaal erkende wetenschappelijke universiteit - een leider in het creëren van innovaties met betrekking tot de bio-economie en aanverwante industrieën en in het duurzame gebruik van natuurlijke hulpbronnen in het Oostzeegebied.

Campusfuncties

Al onze faculteiten bevinden zich in de stad Jelgava, dus het is heel gemakkelijk om je weg te vinden. Sommige van de acht faculteiten zijn gevestigd in historische gebouwen, zoals het Jelgava-paleis en het Valdeka-kasteel, dus plan wat tijd voor sightseeing terwijl je hier bent!

De universiteit biedt pas gerenoveerde accommodatie in gedeelde tweepersoonskamers met een eigen badkamer tegen een studentvriendelijke prijs. De gebouwen bevinden zich op loopafstand van alle gebouwen van de universiteit en bieden zowel lange als korte verblijven aan. Studenten kunnen ook privé-accommodatie huren (flats/gedeelde huizen etc.)

  Campusleven & Faciliteiten

  • Gratis sportactiviteiten voor studenten (pilates, gym, functionele yoga, zwemmen etc.)
  • Een prachtige bibliotheek gevestigd in het historische Jelgava-paleis
  • Studentenverenigingen en amateurkunstgroepen om nieuwe verbindingen en talenten te ontwikkelen
  • Vriendelijk personeel in het internationale centrum staat klaar om te helpen wanneer dat nodig is

  Tijdens je studie moedigen we je aan om lid te worden van amateurkunstgroepen zoals de studententheater-, koor- of dansgroepen. Je kunt je vaardigheden ook laten zien in een sportteam dat regelmatig deelneemt aan nationale kampioenschappen. De universiteit organiseert jaarlijks bals en studentenfestivals waar iedereen van kan genieten, en speltoernooien voor mensen met een competitieve instelling.

  Studenten die in Jelgava wonen, hebben een scala aan mogelijkheden om buiten hun studie van hun tijd te genieten. Jelgava heeft moderne concertzalen, sportcentra en diverse kunstruimtes om te bezoeken. Overal in de stad zijn veel charmante cafés te vinden, evenals leuke bars en nachtclubs waar u met vrienden kunt rondhangen.

  Locaties

  • Jelgava

   Latvia University of Life Sciences and Technologies, 2 Liela Street, LV-3001, Jelgava

   Vragen