Keystone logo
L’Ecole Du Journalisme de Nice

L’Ecole Du Journalisme de Nice

L’Ecole Du Journalisme de Nice

Invoering

Leraren journalistiek

Praktische media

Ervaring in de branche

Onze docenten zijn actief werkende professionals in hun branche.

De eigen mediakanalen van de school: EDJ News, EDJ TV en EDJ FM geven je de kans om je beroep hier op school uit te oefenen.

Gemiddeld zullen onze studenten tijdens hun studie 3 stages voltooien in lokale, nationale of internationale mediabedrijven.

Ontdek het buitenland

Werkende alumni

Een erkende school

Mogelijkheden om te studeren en werken in meer dan 60 steden over de hele wereld.

88% van onze bachelor-afgestudeerden en 81% van onze master-afgestudeerden heeft 6 maanden na vertrek (2021) een baan in de journalistiek.

Onze school is erkend door de staat.

We maken een journalist van je!

EDJ leidt sinds 1990 jonge aankomende journalisten op.

Sindsdien is de school uitgegroeid tot meer dan 40 werkende journalisten en universiteitsprofessoren om hun vak te onderwijzen. Door de jaren heen hebben onze alumni grote successen geboekt in elk facet van de industrie; als televisiepresentatoren, hoofdredacteuren, politieke, natuur- en sportverslaggevers, om er maar een paar te noemen.

Multimediale opleiding

Alle journalistieke opleidingen die bij EDJ worden gegeven, zijn authentiek multimediaal. Vanaf dag één wordt de traditionele print-, foto-, radio- en televisiejournalistiek bestudeerd en beoefend in combinatie met hun moderne digitale tegenhangers: webmedia, sociale media en mobiele journalistiek (MOJO).

Studeren bij EDJ betekent leren werken op het ritme van een echt mediabedrijf. Elke typische dag kan gepaard gaan met het brainstormen over ideeën en suggesties voor een verhaal; samenwerken met collega's om het onderwerp te onderzoeken en een plan te conceptualiseren… Met de eigen professionele opnameapparatuur van de school tot hun beschikking, worden onze studenten regelmatig het veld in gestuurd om het benodigde materiaal voor hun rapporten te verzamelen. Terug op school voltooien ze onder begeleiding van hun leraren hun definitieve concepten in de redactiesuite voordat hun rapporten worden gedeeld met hun collega's voor kritische analyse en constructieve feedback.

Buiten de lessen hebben EDJ-studenten de mogelijkheid om hun vak verder te oefenen via een van de onafhankelijke, door studenten beheerde mediakanalen van de school: EDJ FM, EDJ TV, EDJ News ( online gedrukt nieuws en EDJ Live (livestreaming). Met toegang tot onze eigen radio- en tv-studio's kunnen studenten echte journalistieke inhoud creëren die openbaar wordt gepubliceerd en uitgezonden.

Praktische vaardigheden; Vaardigheden voor het leven

Bij EDJ leer en versterk je je vaardigheden op het gebied van analyse, onderzoek, schrijven, redigeren, produceren, presenteren, spreken in het openbaar en nog veel, veel meer. Deze tools zijn onmisbaar voor iedere journalist.

Naast een praktische opleiding voorzien we onze studenten van de nodige levensvaardigheden om hen te helpen volwassen te worden als jonge, ambitieuze professionals. Nieuwsgierigheid, toewijding, zelfvertrouwen en creativiteit: we koesteren en moedigen deze eigenschappen aan, waardoor studenten de ruimte krijgen die ze nodig hebben om hun eigen leerproces en ontdekkingen volledig te omarmen.

Geïndividualiseerd toezicht

Als kleine school zorgt onze lage leerling-leraar-ratio voor meer geïndividualiseerde ondersteuning en snellere vooruitgang dan een standaard universitaire omgeving zou doen.

Dit betekent dat studenten profiteren van feedbacktrajecten en vervolgbegeleiding die precies zijn afgestemd op hun individuele sterke punten en verbeterpunten.

Professionele integratie

EDJ neemt de verantwoordelijkheid voor het veiligstellen van stages voor veel van zijn studenten. Gemiddeld voltooien EDJ-studenten per jaar 350 stages in lokale, nationale of internationale redactiekamers. Zelfs voordat ze afstuderen, kunnen onze studenten beginnen met het opbouwen van hun professionele netwerken.

Dit betekent dat de routes naar werk voor EDJ-afgestudeerden zeer snel zijn – in de meeste gevallen zijn de noodzakelijke verbindingen al tot stand gebracht via hun stages. Ruim 88% van onze bachelor- en 81% van onze master-alumni heeft binnen 6 maanden na vertrek een baan in de journalistiek.

Internationaal gericht

De school is sinds 2010 in het bezit van het ERASMUS+ Charter en werkt samen met de mediagroep lepetitjournal.com (internationale publicatie voor Franstaligen die in het buitenland wonen). Dit heeft het voor studenten mogelijk gemaakt om stages te voltooien in meer dan 60 steden over de hele wereld.

Locaties

  • Nice

    Rue de Roquebillière,69, 06300, Nice

    Vragen