Keystone logo
© Uni.
KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

Invoering

Welkom op de homepage van de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen.

Onze faculteit is een van de oudste theologische faculteiten ter wereld. Sinds 1432 heeft de faculteit de levens van talloze studenten aangeraakt, die nu werken en leven over de hele wereld. De Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap ziet zichzelf als gelegen op het kruispunt van de academie, de kerk en de hedendaagse cultuur en samenleving, met een speciale plaats voor de katholieke traditie. Het onderzoek en het onderwijs van de faculteit worden altijd gekenmerkt door een zorgvuldige omgang met het verleden, een diepe toewijding met betrekking tot het heden en een hoopvol geloof in een betere toekomst.

Dit was nooit zo het geval dan in de huidige tijd. Een geëngageerde groep professoren en onderzoekers streeft ernaar alle studenten (internationaal of anderszins) op een zodanige manier voor te lichten dat het hen voorbereidt op een toekomstige professionele baan in de vele domeinen die onze programma's toegang verlenen. De professionele mogelijkheden zijn divers: onze alumni werken in onderwijs, onderzoek, pastoraat, maatschappelijke organisaties, enz. Hun werk maakt echt een verschil. Daarom is de faculteit van plan om door te gaan met de studie van de christelijke theologie in dialoog met andere wereldreligies en andere menswetenschappen. Een moderne theologie moet geïnteresseerd zijn in de culturen waarvan religies van elkaar verschillen. Waar het andere wereldreligies betreft, wordt speciale aandacht besteed aan de 'godsdiensten van het boek': de islam en het jodendom.

De faculteit is zeer geïnteresseerd in de relevante en onderscheidende bijdrage aan de maatschappij van allen, studenten, professoren en personeelsleden, elk op hun eigen manier. Het biedt een levendige omgeving voor theologisch onderzoek, onderwijs en service, waarvoor de faculteit internationale erkenning en waardering krijgt. Onze faculteit verwelkomt elk jaar veel nieuwe internationale studenten om deel te nemen aan het volledige Engelstalige programma dat door onze faculteit wordt aangeboden. Dankzij de rijke verscheidenheid in achtergrond en erfgoed voegen deze studenten hun eigen smaak toe aan een al stimulerende veelheid aan ideeën en meningen.

Deze studenten en vele andere buitenlandse onderzoekers zijn zich bewust van het feit dat onze faculteit beschikt over een van de rijkste en grootste theologische bibliotheken ter wereld. Gelegen in het hart van de stad, onze faculteit is ook een geweldige locatie voor de vele conferenties en symposia georganiseerd door onze collega's.

Onze facultaire webpagina's hebben veel te bieden: praktische informatie, maar ook informatie over de faculteit en haar geschiedenis, een geschiedenis waar we trots op zijn, zo trots dat we vandaag hard werken om de traditie bij te houden om diepgaand onderzoek te combineren, uitstekend onderwijs en zinvolle service, in het project dat de Faculteit voor Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap wordt genoemd.

KOM NAAR STUDIE OP KU LEUVEN

Welkom bij de Katholieke Universiteit Leuven, een van de oudste universiteiten in Europa. We bieden kwalitatief hoogstaand onderwijs op basis van internationaal geavanceerd wetenschappelijk onderzoek en uitstekende, brede studentenfaciliteiten. Leuven is een pittoresk historisch stadje, maar eentje die bruist van het leven en leeft op het ritme van een student.

Gelegen in België, in het hart van West-Europa, is de KU Leuven al bijna zes eeuwen een leercentrum. Tegenwoordig is het de grootste universiteit van België en, gesticht in 1425, een van de oudste en meest gerenommeerde universiteiten van Europa. Als een vooraanstaande Europese onderzoeksuniversiteit en medeoprichter van de Liga van Europese Onderzoek Universiteiten (LERU), biedt de KU Leuven een breed scala aan internationale masteropleidingen, allemaal ondersteund door hoogwaardig, innovatief, interdisciplinair onderzoek.

Sinds zijn oprichting is de KU Leuven gevestigd in de stad die zijn naam deelt. Leuven is een aangename, veilige en bruisende studentenstad, waar eeuwenlange geschiedenis en baanbrekende wetenschap samenkomen. De universiteit biedt ook opleidingen aan op campussen in 11 Belgische steden, waaronder Brussel, Gent en Antwerpen.

Mission statement

De KU Leuven vervult haar missie door hoogwaardig interdisciplinair onderzoek en onderwijs te bieden met een katholieke signatuur.

Accreditaties

Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

Locaties

  • Leuven

    Sint-Michielsstraat 4, 3000, Leuven

Vragen