Keystone logo
KU Leuven Master in nucleaire technologie
KU Leuven

Master in nucleaire technologie

Leuven, België

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

De Master of Nuclear Engineering is een eenjarig programma georganiseerd door 6 Belgische universiteiten in samenwerking met SCK CEN. Het is een modulair programma dat de individuele deelname aan geselecteerde cursussen of de deelname van buitenlandse studenten aan blokcursussen mogelijk maakt.

Probably the most familiar nuclear engineering application is the production of electricity by means of nuclear power. Over 30% of electricity in the EU and roughly 55% in Belgium is provided by nuclear power. Moreover, at a small absolute but high relative scale, Belgium developed on its territory almost all kinds of nuclear activities: power plants, fuel production, radioelement production, engineering companies, accelerator design and fabrication, waste management, safety management, nuclear medicine, research and higher education.

BNEN, het Belgian Nuclear Higher Education Network bestaande uit KU Leuven , Universiteit Gent, Vrije Universiteit Brussel, Université Libre de Bruxelles, Université de Liège, Université Catholique de Louvain en het Belgisch Kernonderzoekscentrum SCK CEN, organiseert een eenjarig (60 studiepunten) ) geavanceerde masteropleiding in nucleaire techniek.

De primaire doelstelling van het BNEN-programma is het opleiden van jonge ingenieurs in kernenergie en de toepassingen ervan en het ontwikkelen en behouden van nucleaire competenties op hoog niveau in binnen- en buitenland. BNEN katalyseert netwerken tussen de academische wereld, onderzoekscentra, de industrie en andere nucleaire belanghebbenden. Alle onderwijsactiviteiten vinden plaats op het SCK CEN. Cursussen worden modulair in het Engels georganiseerd; Het lesgeven in blokken van één tot drie weken voor elke module zorgt voor een optimaal tijdmanagement voor studenten en docenten, vergemakkelijkt de registratie voor individuele modules en biedt gemakkelijke toegang voor internationale studenten.

Het Belgische Master of Nuclear Engineering-programma is ingebed in de Europese vereniging ENEN, een non-profit internationale organisatie van universiteiten en onderzoekscentra voor het behoud en de verdere ontwikkeling van hoger nucleair onderwijs en expertise.

toelatingen

Programma collegegeld

Beurzen en financiering

Info Sessions

Ranglijsten

Accreditaties

Over de school

Vragen