Keystone logo
KU Leuven

KU Leuven

KU Leuven

Invoering

KU Leuven, inspirerend voor de uitblinkers

KU Leuven is een instelling voor onderzoek en onderwijs met internationale allure. Alle programma's aan deze universiteit zijn gebaseerd op het innovatieve onderzoek van haar wetenschappers en professoren.

KU Leuven behoort tot de beste 50 universiteiten wereldwijd!

Van renaissancefilosofie tot geavanceerde nanotechnologie: als een van Europa's oudste universiteiten kan KU Leuven bogen op een lange traditie van baanbrekend onderzoek en onderwijs van hoge kwaliteit.

Studie

Toekomstige studenten

Als een van Europa's toonaangevende onderzoeksuniversiteiten biedt KU Leuven een scala aan op onderzoek gebaseerde studieprogramma's. Een diploma van KU Leuven wordt over de hele wereld zeer gewaardeerd, wat u een concurrentievoordeel geeft.

Huidige studenten

Op welke campus je ook zit, er zijn nogal wat faciliteiten tot je beschikking. Onze diensten voor studenten adviseren je over huisvesting, studeren en beurzen. Ze bieden ook sportieve en culturele activiteiten aan.

Waarom KU Leuven

KU Leuven is een van Europa's hoogst gerangschikte en meest gerenommeerde universiteiten. Het kan bogen op een lange traditie van baanbrekend onderzoek en hoogwaardig onderwijs. Maar KU Leuven heeft ook heel wat andere sterke punten.

Programma's

KU Leuven biedt verschillende soorten opleidingen aan, waaronder bachelor- en (na)masteropleidingen, vervolgopleidingen en schakelprogramma's.

Faculteiten

Het onderwijs wordt georganiseerd door 15 faculteiten, verdeeld in drie groepen: Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen; Wetenschap, techniek en technologie; en Biomedische Wetenschappen. Een aantal faculteiten biedt opleidingen aan op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel.

Onderwijs

KU Leuven appelleert aan het toekomstbeeld van de student. De universiteit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van studenten en aan de manier waarop zij de samenleving willen vormgeven.

Organisatie

KU Leuven zet zich in voor onderwijs en onderzoek op bijna alle terreinen. De vijftien faculteiten bieden onderwijs aan, terwijl onderzoeksactiviteiten worden georganiseerd door de afdelingen en onderzoeksgroepen. Deze faculteiten en afdelingen zijn op hun beurt geclusterd in drie groepen: Geestes- en Maatschappijwetenschappen, Natuurwetenschappen en Technologie (SET)en Biomedische Wetenschappen. Elk van deze groepen heeft een doctoraatsschool voor zijn doctoraatsopleidingen.

KU Leuven telt veertien campussen, verspreid over 10 steden in Vlaanderen.

Campusfuncties

  Accreditaties

  Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

  Programma Toelatingseisen

  Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

  Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

  Locaties

  • Leuven

   Oude Markt 13 - bus 5005, 3000, Leuven

  • Ghent

   Ghent, België

  • Brussels

   Brussels, België

  • Antwerp

   Antwerp, België

  • Geel

   Geel, België

  • Bruges

   Bruges, België

  • Zürich

   Zürich, Zwitserland

  Chat with students

  Vragen