Keystone logo
KTH Royal Institute of Technology MSc in architectuur
KTH Royal Institute of Technology

MSc in architectuur

Stockholm, Zweden

2 Years

Engels

Full time

Aug 2024

SEK 572.000 / per year *

Op de campus

* niet-EU/EER/Zwitsers kost 572000 SEK.

Invoering

De masteropleiding Architectuur biedt een unieke leeromgeving waar de mogelijkheden voor studenten om hun diploma aan te passen opmerkelijk zijn. Naast oriëntatiecursussen waarin de grondbeginselen van de architectuur worden onderzocht, kiezen studenten vrijelijk studiocursussen uit een breed scala aan thema's die actuele architecturale onderwerpen behandelen. Afgestudeerden bereiken leidende posities zowel bij particuliere architectenbureaus als in de publieke sector.

Architectuur bij KTH

Het programma bestaat uit studio-gebaseerd onderwijs, oriëntatiecursussen, seminarcursussen en een zelfstandig afstudeerproject. Tijdens de verschillende fasen van het programma voltooi je zes studioprojecten, die elk de mogelijkheid bieden om vaardigheden op verschillende gebieden van het leerproces toe te passen en te ontwikkelen. Via de jaarlijkse selectieprocedure kun je jouw voorkeuren voor het studioaanbod kenbaar maken. De meeste van de tien aangeboden studio's bieden plaats aan zo'n 25 à 30 studenten. Studioprojecten kunnen zowel individueel werk als teamwerk omvatten.

Het afstudeerproject van het laatste semester is een opdracht die de student zelfstandig uitvoert. Je formuleert een scriptieboekje en ontwikkelt een project waarin je de problemen aanpakt die zijn ontwikkeld en besproken met architecturale hulpmiddelen en termen. Via het project krijg je de kans om aan te tonen dat ze de academische en professionele vaardigheden van een architect hebben verworven. Je afstudeerproject presenteer je op de openbare examendagen waar een externe jury het beoordeelt.

KTH leidt zijn architecturale onderwijs en onderzoek door artistieke, ontwerpgerichte, technologische en praktische aspecten van het vakgebied te combineren. We streven ernaar gekwalificeerde adviseurs en leiders op te leiden met het vermogen om de gebouwde omgeving te ontwikkelen met betrekking tot ontwerp, technologie, economie, kwaliteit, esthetiek en duurzaamheid op de lange termijn. We vormen ook een grote internationale studieomgeving die erkend wordt voor het begeleiden van studenten op een gevorderd studieniveau.

Dit masterprogramma komt overeen met het gevorderdenniveau van de vijfjarige opleiding Architectuur (300 ECTS credits). Het programma is gestructureerd om individuele vooruitgang en verdieping van kennis, competentie en beoordelingsvermogen binnen de architectuur en aanverwante kennisgebieden te garanderen.

Dit is een tweejarig programma (120 ECTS-credits) dat in het Engels wordt gegeven. Afgestudeerden krijgen de graad van Master of Science. Het programma wordt voornamelijk gegeven op KTH Campus in Stockholm door de School of Architecture and Built Environment (bij KTH ).

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Beurzen en financiering

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen