Keystone logo
KTH Royal Institute of Technology

KTH Royal Institute of Technology

KTH Royal Institute of Technology

Invoering

KTH Royal Institute of Technology in Stockholm is een van Europa's toonaangevende technische universiteiten, evenals een belangrijk centrum van intellectueel talent en innovatie. Wij zijn de grootste technische onderzoeks- en leerinstelling van Zweden en de thuisbasis van studenten, onderzoekers en docenten van over de hele wereld die zich toeleggen op het bevorderen van kennis.

Geschiedenis

KTH is een universiteit met een rijke geschiedenis van baanbrekende ideeën en innovatie die teruggaat tot 1827. Al bijna 200 jaar heeft KTH studenten opgeleid die ons heden hebben beïnvloed en de technologische vooruitgang hebben geboekt die de moderne samenleving bepalen. Ook vandaag nog vormt KTH de talenten die de oplossingen zullen vinden voor de uitdagingen van morgen.

Onderzoek

KTH werkt samen met de industrie en de samenleving aan het zoeken naar duurzame oplossingen voor enkele van de belangrijkste uitdagingen van de mensheid: klimaatverandering, toekomstige energievoorziening, verstedelijking en kwaliteit van leven voor de snelgroeiende oudere bevolking. We pakken deze aan met toonaangevend, impactvol onderzoek en onderwijs in natuurwetenschappen en alle takken van techniek, maar ook in architectuur, industrieel management, stedenbouw, geschiedenis en filosofie. Bijna tweederde van de omzet van SEK 4 miljard is gerelateerd aan onderzoek.

Fundamenteel en toegepast onderzoek wordt naast elkaar uitgevoerd bij KTH en interdisciplinair onderzoek wordt parallel uitgevoerd met werk op specifieke gebieden.

Carrière

KTH onderhoudt nauwe relaties met een groeiend netwerk van internationale bedrijven en de industriële gemeenschap op een aantal gebieden, en werken en studeren hier geeft toegang tot dit netwerk.

Uit het laatste loopbaanrapport blijkt dat 94 procent van degenen die zijn afgestudeerd aan KTH 2010-2012 in dienst zijn geweest sinds ze hun studie hebben afgerond en dat de resterende 6 procent is doorgestroomd naar Ph.D. studies. Van de internationale studentenpopulatie gaat 30 procent door naar Ph.D. studies aan KTH of andere gerenommeerde universiteiten. 32 procent van de KTH alumni verlaat Zweden voor werk of studie in het buitenland. 13 procent leidt anderen in hun werk en 13 procent heeft al een eerste leidinggevende functie gekregen.

Locaties

  • Stockholm

    KTH Royal Institute of Technology Brinellvägen 8

Vragen