Keystone logo
Konkuk University

Konkuk University

Konkuk University

Invoering

In mei 1946 werd Konkuk University opgericht als Chosen School of Politics (조선 정치 학관), een junior college voor toekomstige politieke leiders, door Dr. Yoo Seok-chang.

Dertien jaar later werd de school een "uitgebreide universiteit" en veranderde de naam in Konkuk (建國), wat in Hanja (Chinese karakters) "een natie stichten" betekent. Als sterke gelovigen in de rol van hoger onderwijs bij het handhaven van de soevereiniteit van Korea, kozen de oprichter en zijn aanhangers de naam in de hoop dat afgestudeerden van Konkuk de natie zouden opbouwen en dienen.

Dr. Yoo, wiens pseudoniem Sanghuh was, werd opgevoed door een vader die naar Mantsjoerije verhuisde om zich bij de Koreaanse Onafhankelijkheidsbeweging aan te sluiten. Dr. Yoo, opgeleid als arts tijdens de Japanse bezetting, had aanvankelijk in 1931 het Volksziekenhuis geopend om medische zorg te verlenen aan de minder bedeelde Koreanen. Al snel richtte hij zijn aandacht op jonge leiders op het platteland, aangezien landbouw de belangrijkste pijler van de economie was. Dr. Yoo en zijn aanhangers, die later weldoeners zouden worden van de Konkuk University , Konkuk University een instelling voor hoger onderwijs openen voor leiders die de plattelandsbevolking zouden Konkuk University .

Locaties

  • Gwangjin-gu

    Gwangjin-gu, Zuid-Korea

    Opleidingen

    Vragen