Keystone logo
King's College London - Faculty of Social Science & Public Policy MA in strategische communicatie
King's College London - Faculty of Social Science & Public Policy

MA in strategische communicatie

London, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Sep 2024

GBP 27.996 / per year *

Op de campus

* Britse studenten: £13,380 per jaar | Internationale studenten: £ 27,996 per jaar

Invoering

Strategische Communicatie is een term die de afgelopen jaren veel gebruikt en misbruikt wordt. Als academisch vakgebied is het vrij recent en vooral onderzocht in de context van Marketing en Business. Het concept is echter breder en vertegenwoordigt een belangrijk instrument voor overheden, agentschappen en instellingen. In dit programma leren studenten hoe staten en hun regeringen communiceren in de internationale politiek en hoe zij langetermijnstrategieën vormgeven op een reeks gebieden, van militair tot diplomatiek tot hulp en ontwikkeling. Dit omvat de voorbereiding op conflicten tussen staten of met opstandelingengroepen, het communiceren van een pad tijdens vijandelijkheden en het doormaken van post-conflictsituaties.

Het analyseert verder hoe staten diplomatie, cultuur en economie gebruiken om de vrede te beheren en conflicten te vermijden, en om deel te nemen aan verdrags- en handelsbesprekingen. Studenten zullen ook crisiscommunicatie tegenkomen: hoe strategische reacties op natuurrampen, terreuraanslagen en militaire invasies vorm te geven. Om dit complexe veld vanuit meerdere perspectieven te begrijpen, zullen studenten verder ontdekken hoe opstandige en revolutionaire bewegingen hun communicatiestrategieën met bevolkingen en staten bedenken en in de praktijk brengen.

Deze thema's zullen worden onderwezen aan de hand van een reeks uitdagingen die enkele van de belangrijkste uitdagingen vertegenwoordigen waarmee strategische communicatoren het komende decennium te maken zullen krijgen. Naast inhoudelijke expertise ontwikkelen studenten overdraagbare analytische, onderzoeks- en praktische vaardigheden in een dynamische en rigoureuze intellectuele omgeving.

Belangrijkste voordelen

  • Ontwikkel vaardigheden voor diepgaand analytisch en kritisch denken over de internationale politiek. Werk met het nieuwste, baanbrekende onderzoek in uw vakgebied
  • Draag bij aan een levendige onderzoeksgemeenschap. Onze wereldberoemde medewerkers en internationale studenten hebben een grote verscheidenheid aan academische en professionele achtergronden
  • Werk samen met enkele van 's werelds beste academici in uw vakgebied. Onze afdelingsmedewerkers publiceren toonaangevend onderzoek en bieden uitstekend, op onderzoek gebaseerd onderwijs en training
  • Breid uw netwerken uit met werkgevers, denktanks, organisaties en beleidsorganen in Groot-Brittannië en wereldwijd
  • Geniet van het leven en studeren in het hart van Londen, aan de rivier de Theems

Cursusbenodigdheden

Strategische Communicatie (StratCom) is een van die uitdrukkingen die een soort modewoord zijn geworden in de context van overheden, het leger, NGO's, bedrijven en bedrijven. Maar wat houdt Strategische Communicatie precies in? Dit masterprogramma heeft tot doel de polysemische betekenis van StratCom diepgaand te onderzoeken en het belang ervan in de hedendaagse geopolitieke context te begrijpen.

De cursusthema's zullen worden onderwezen aan de hand van een reeks concrete situaties die enkele van de belangrijkste vertegenwoordigen waarmee strategische communicatoren het komende decennium te maken zullen krijgen. We streven ernaar hen voor te bereiden met theoretische, kritische en praktische vaardigheden die van groot belang zullen zijn voor een professionele benadering van communicatie op strategisch niveau.

Deze concrete situaties zullen van jaar tot jaar aan verandering onderhevig zijn, omdat het programma voortdurend wordt bijgewerkt in verband met problemen uit de echte wereld in de context van communicatie. Maar studenten kunnen theoretische en praktische discussies verwachten over thema's als de genealogie van strategische communicatie; en overeenkomsten met en verschillen met politieke marketing, commerciële marketing, branding, public relations en propaganda.

Het programma behandelt onderwerpen als de terugkeer van de politiek van de grote machten en de rol van communicatie bij het uiten van hun belangen; communicatie in milieubewustzijn en nieuwe sociale bewegingen; toekomstige opstand en revolutie; de hedendaagse rol van Big Data en microtargeting; de dominantie van het beeld en de visuele cultuur bij het bereiken van een breder publiek; en de rol van empathie en emoties in retoriek.

Duur: Een jaar fulltime, september tot september, twee jaar parttime

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen