Keystone logo
King's College London - Faculty of Social Science & Public Policy MA in internationale conflictstudies
King's College London - Faculty of Social Science & Public Policy

MA in internationale conflictstudies

London, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Sep 2024

GBP 33.258 / per year *

Op de campus

* Britse studenten: £18,258 per jaar | Internationale studenten: £ 33,258 per jaar

Invoering

Onze MA in International Conflict Studies biedt u een kritisch, diepgaand en genuanceerd inzicht in internationale conflicten en veiligheid. Het heeft tot doel theorie en praktijk te combineren, door geavanceerde betrokkenheid bij de theoretische aspecten van het onderwerp te bieden, evenals training in het onderzoek en de analyse van specifieke gevallen van conflict, geweld en veiligheid. Het stelt je in staat kritisch deel te nemen aan het ontwikkelen van inzicht in de oorsprong, dynamiek en het bestuur van internationale en transnationale conflicten en politiek geweld.

Belangrijkste voordelen

  • Onze afdeling heeft een uitstekende reputatie als opleidingsinstituut voor afgestudeerden en wordt door de British Academy, de Arts and Humanities Research Council en de Economic and Social Research Council erkend als opleidingsinstituut voor onderzoek op het gebied van internationale conflicten en veiligheid.
  • De cursus wordt gegeven door vooraanstaande wetenschappers op het gebied van internationale betrekkingen, gespecialiseerd in kritische conflict- en veiligheidsstudies
  • Deze unieke masteropleiding biedt je de intellectuele hulpmiddelen en onderzoeksvaardigheden die nodig zijn voor loopbaanontwikkeling. Deze omvatten een vermogen tot geavanceerde kritische betrokkenheid bij onderzoek in internationale conflict- en veiligheidsstudies, het vermogen om complexe sociaal-politieke contexten van conflict en veiligheid te analyseren, en kennis van kwalitatieve onderzoeksmethodologieën.
  • Je doet analytische onderzoekservaring op en de capaciteit om je onderzoek uit te voeren, zowel individueel als in teamverband
  • Opdrachten zijn bedoeld om uw schriftelijke, mondelinge en visuele presentatie- en debatvaardigheden te versterken
  • U heeft toegang tot gastcolleges en seminars verzorgd door academici en praktijkmensen op het gebied van veiligheid, migratie, mensenrechten, humanitair recht, diplomatie en surveillancepraktijken, om er maar een paar te noemen
  • Onze ongeëvenaarde locatie in het hart van Londen, naast de rivier de Theems, biedt uitstekende voordelen en uitstekende academische, sociale en culturele mogelijkheden. We zijn dicht bij de zetel van de regering, de City of London, het Imperial War Museum, het National Maritime Museum, de Royal Courts of Justice en de Inns of Court
  • Onze afgestudeerden slagen in een breed scala aan sectoren, waaronder internationale organisaties zoals de VN of de NAVO, de overheid, beleidsdenktanks, journalistiek, de academische wereld, transnationale bedrijven of niet-gouvernementele organisaties, zoals Amnesty International

Cursusbenodigdheden

Je begint deze International Conflict Studies MA met de kernmodule over de theorieën en methoden van mondiaal bestuur van conflicten en veiligheid. Het is een door onderzoek geleide module die wordt gegeven door academici die actief onderzoek doen op dit gebied en die u een fundamenteel inzicht in dit onderwerp zal geven.

Je beschouwt conflicten met een brede, internationale focus. Je gaat bijvoorbeeld kijken naar de identiteitspolitiek en hoe deze zich verhoudt tot het ontstaan van gewelddadige conflicten, en hoe veiligheid de mensenrechten en het migratiebeleid beïnvloedt. Je leert ook over de relatie tussen taal en gewelddadige conflicten, de ethische en politieke implicaties van verschillende benaderingen van het bestuderen van dit onderwerp, en hoe verschillen in ras, cultuur en geslacht kruisen met conflicten, geweld en veiligheid.

U kunt uw expertise aanscherpen wanneer u uw optionele modules selecteert. Je zou bijvoorbeeld oorlog en opstanden in het Midden-Oosten sinds 1945 of de internationale politiek van de regio kunnen bestuderen, of ervoor kiezen om meer te leren over propaganda of machtsdelingsovereenkomsten in diep verdeelde samenlevingen.

Vervolgens schrijf je een proefschrift over het onderwerp van jouw keuze. Hierdoor kunt u uw analytische en onderzoeksvaardigheden verdiepen en ook uw expertise in het door u gekozen domein ontwikkelen.

Tijdens je studie benader je het onderwerp conflict en veiligheid vanuit verschillende perspectieven. Dit zou het toepassen van lenzen als feminisme, racisme, materialisme, globalisering, postkolonialisme en meer kunnen zijn, om een licht te werpen op conflicten en deze vanuit verschillende contexten te begrijpen. Dit zal je helpen een dieper inzicht te krijgen in de manier waarop verschillende gemeenschappen worden beïnvloed door conflicten en de innovatieve manieren om daarmee om te gaan.

Tijdens deze MA International Conflict Studies werk je bij de afdeling Oorlogsstudies. Het is een van de weinige multidisciplinaire academische afdelingen ter wereld die zich uitsluitend richt op de complexiteit van conflicten en veiligheid.

Dit betekent dat alle studenten Oorlogsstudies profiteren van onderzoeksgestuurd onderwijs in onderwerpen als de geschiedenis en evolutie van oorlog en grand strategy, wapenbeheersing en non-proliferatie, migratie, strategisch denken, cyber, conflict en het milieu, de invloed van wetenschap en technologie op het gebied van internationale veiligheid, samen met regionale specialismen die Afrika, Azië (Oost en Zuid), Rusland en elders bestrijken.

Deze graad kan worden gevolgd als onderdeel van een gezamenlijke overeenkomst met onze partnerinstelling, Sciences Po, die een graduate programma in internationale zaken aanbiedt. Zie het tabblad Lesgeven en structuur hierboven voor meer informatie.

Duur: Een jaar fulltime, september tot september, twee jaar parttime

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen