Keystone logo
Khalifa University MSc in Materials Science and Engineering
Khalifa University

MSc in Materials Science and Engineering

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

2 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

AED 5.000 / per credit *

Op de campus

* voltijdstudenten ontvangen volledige beurs / deeltijdstudenten betalen US $ 1.360 per studiepuntuur

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

De graad van Master of Science in Materials Science and Engineering (M.Sc. in MSEN) wordt toegekend voor het succesvol voltooien van de vereisten van een studieprogramma, dat zowel onderwezen cursussen als een scriptie omvat. Het proefschrift is een onafhankelijk onderzoek naar gespecialiseerde gebieden binnen het algemene veld van materiaalkunde en techniek en aanverwante disciplines. De M.Sc. diploma geeft kandidaten de mogelijkheid om hun kennis op het brede gebied van MSEN te verdiepen en bij te dragen aan het proces van ontdekking en kenniscreatie door het uitvoeren van origineel onderzoek.

Kandidaten voor deze opleiding worden onderwezen en begeleid door ervaren docenten en er wordt van hen verwacht dat ze initiatief tonen in hun aanpak en innovatie in hun werk. Naast het succesvol afronden van het onderwezen cursusonderdeel van het programma, bereiden kandidaten een scriptie voor en presenteren ze deze op hun gekozen gebied. Er kan onderzoek worden gedaan naar verschillende onderwerpen die overeenkomen met de door de universiteit aangegeven aandachtsgebieden.

Doelen

De M.Sc. in MSEN-programmadoelstellingen (doelstellingen) is bedoeld om afgestudeerde studenten te produceren met de disciplinaire voorbereiding die de volgende doelen bereikt:

 1. Het vermogen om de huidige en toekomstige behoeften in verschillende aspecten van materialen en apparaten (zowel actief als passief) te identificeren en aan te pakken voor allerlei toepassingen op weg naar een duurzaam en verbeterd menselijk welzijn.
 2. Het vermogen om een multidisciplinaire aanpak toe te passen om innovaties en oplossingen te bedenken, plannen, ontwerpen en implementeren voor problemen en uitdagingen die betrekking hebben op materialen en hun eigenschappen en toepassingen.
 3. Inzicht hebben in de potentiële impact van op materialen gebaseerde technologieën en innovaties op de sociale, economische en milieuaspecten.
 4. Inzicht in de waarde van de intellectuele benadering, technische wetenschap, dienstverlening aan de samenleving, leiderschap, beste praktijken en levenslang leren.

Leerresultaten van studenten

Na voltooiing van de M.Sc. in MSEN wordt van afgestudeerden verwacht dat ze de volgende uitkomsten bereiken:

 1. Pas geavanceerde concepten van fundamentele wetenschappen en techniek toe om complexe problemen met materialen en apparaten te identificeren, formuleren en op te lossen.
 2. Pas geavanceerde concepten van materiaaltechniek met succes toe op de analyse, het ontwerp en de ontwikkeling van materialen, apparaten, systemen en processen om professioneel en ethisch te voldoen aan de gewenste behoeften van de samenleving.
 3. Gebruik een geavanceerde aanpak om experimenten op het gebied van materialen en / of apparaten te ontwerpen en uit te voeren en om gegevens te analyseren en interpreteren.
 4. Wees continu op de hoogte van hedendaagse problemen en onderzoeksmogelijkheden / uitdagingen op het gebied van materiaalkunde met betrekking tot energie en duurzaamheid en doe mee aan levenslang leren in het veld en in de grondslagen van andere gerelateerde disciplines.
 5. Gebruik geavanceerde technieken voor materiaalkarakterisering, vaardigheden en moderne wetenschappelijke en technische tools.
 6. Communiceer effectief in schriftelijke en mondelinge vorm, zowel individueel als als lid van een multidisciplinair team.

Naast het bovenstaande wordt van studenten die de concentratie in ruimtesystemen en technologie kiezen, verwacht dat ze ook de volgende concentratiegerelateerde resultaten behalen:

 • Aantonen van bekwaamheid in de aspecten van ontwerp en analyse van ruimtesystemen.
 • Ontwerp en bouw een kleine satelliet als onderdeel van een multidisciplinair team.

134249_photo-1560523371-b28d9e070c21.jpg

Algemene structuur en vereisten

De M.Sc. in Material Science and Engineering (MSEN) programma bestaat uit een minimum van 36 credit-uren. De vereiste studiepunten worden als volgt verdeeld: 12 studiepunten van de programma-kerncursussen, 12 studiepunten van technische keuzevakken en 12 studiepunten van de scriptiewerkzaamheden van MSEN Master. Technische keuzevakken worden geselecteerd uit een specifieke lijst en eventuele keuzevakken van buiten het programma vereisen voorafgaande goedkeuring door de programmaleider en de associate-decaan voor graduate studies. Studenten moeten zich aanmelden voor een minimum van 12 thesis credit-uren. De onderstaande tabel geeft een samenvatting van de M.Sc. in de structuur en vereisten van de MSEN-opleidingsprogramma's. Alle M.Sc. in MSEN-programma's, met uitzondering van het seminarie in onderzoeksmethoden en de masterproef, hebben ze een credit rating van elk drie credits.

Samenvatting van M.Sc. in MSEN-programmastructuur en vereisten

M.Sc. Cursus benodigd heden Vereiste credits
Programma Core 12
Programma keuzevakken 12
Seminarie in onderzoeksmethoden 0
M.Sc. Scriptie 12
Totaal 36

Toelatingseisen

 • Afronding van een bachelordiploma in een relevante discipline met een minimum Cumulative Grade Point Average (CGPA) van 3,0 uit 4,0, of equivalent (bijv. Hogere tweedeklas honours in een Britse stijl, van een gerenommeerde geaccrediteerde instelling).
 • Een minimaal niveau van Engelse taalvaardigheid in de vorm van:
  • iBT TOEFL (internetgebaseerde test) score van 91 of gelijkwaardig, of
  • Algemene academische IELTS-score van 6,5, of
  • 1550 EmSAT Engelse score.
 • Een minimale kwantitatieve score van 150 in het algemene Graduate Record Examination (GRE) is vereist voor toelating tot alle programma's, met uitzondering van Master of Engineering in Health, Safety and Environment Engineering en de Master of Arts in International and Civil Security, waar een minimumdrempel is niet ingesteld. Kandidaten voor alle programma's moeten alle drie secties van de GRE proberen.
 • Minimaal twee aanbevelingen van de scheidsrechter (verstrekt via online formulier).
 • Doelstelling (500-1.000 woorden).
 • Toelatingsgesprek.

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Master in chemie van duurzame processen en materialen
  • Oulu, Finland
 • Master of Science in ecologisch ontwerp en geavanceerde composietstructuren (EDACS)
  • Douai, Frankrijk
 • MSc Materials Science and Engineering
  • Birmingham, Verenigd Koninkrijk