Keystone logo
Keyano College

Keyano College

Keyano College

Invoering

Keyano College werd in 1965 in Fort McMurray geopend als het Alberta Vocational Center (AVC). De officiële openingsceremonie vond plaats op 26 januari 1966. De eerste afstudeerklas was een lasklas. Bij de officiële opening van de school was het passend dat de minister van Onderwijs met een steekvlam het ketting 'lint' doorknipte. Afbeelding van het voormalige Alberta Vocational Training Center

In de loop der jaren zijn programma's en diensten met de gemeenschap meegegroeid, als gevolg van de veranderende eisen

In 1975 werd het College heropend onder de huidige naam "Keyano", wat een Cree-woord is, wat ongeveer betekent "Delen". De slogan van het College werd daar later van aangepast en luidde: "Yours, Mine and Ours" en belangen van de regio, zijn bredere multiculturele oriëntatie en steeds veranderende technologieën.

In 1978 ging het Keyano College naar de beurs en werd het een community college, toen de provincie een Raad van Bestuur aanstelde om als besluitvormingsorgaan voor de instelling te dienen.

Keyano heeft zichzelf gepositioneerd als een gemeenschapsbouwer die voldoet aan zowel de opleidings- en vaardigheidsbehoeften van de industrie als de persoonlijke en culturele behoeften van de Wood Buffalo-gemeenschap. Veel toevoegingen, waaronder het Keyano Theater & Arts Center, de Suncor Energy Industrial Campus en het Syncrude Sport en Wellness Center, zijn toegevoegd aan het Keyano College landschap.

Het College zet zich voortdurend in voor Aboriginal-onderwijs met leercentra in Fort McKay en Gregoire Lake. Het college is al meer dan 30 jaar betrokken bij de gemeenschap van Fort Chipewyan en in 2011 werd een campus geopend.

Het College biedt programma's aan die leiden tot certificaten, diploma's, kwalificatiecertificaten (ambachten) en baccalaureaatdiploma's. Het College ondersteunt ook professionele ontwikkeling op het gebied van energie, bouw, zaken, gezondheid en veiligheid, kunst, wetenschappen, onderwijs en transport. Er is een breed scala aan zakelijke trainingsopties beschikbaar voor bedrijven van de klant.

Keyano werkt samen met partnerinstellingen in Alberta en biedt samenwerkingsdiploma's op het gebied van verpleegkunde, milieuwetenschappen, basisonderwijs, maatschappelijk werk en bedrijfskunde, waardoor studenten in Fort McMurray kunnen blijven terwijl ze hun diploma behalen.

Locaties

  • Fort McMurray

    Franklin Avenue,8115, T9H 2H7, Fort McMurray

    Opleidingen

    Vragen