Keystone logo
Kelowna College of Professional Counselling

Kelowna College of Professional Counselling

Kelowna College of Professional Counselling

Invoering

Je opleiding, jouw manier ...

Word een professionele counselor of therapeut in slechts 1 jaar; OF volg een gespecialiseerd certificaat in 7 maanden.

KCPC gaat op een laserachtige manier om met trainen ... op basis van theorieën en specifieke vaardigheden zodat afgestudeerden klaar zijn om aan de slag te gaan.


Hier is een overzicht van wat we te bieden hebben.


KCPC-programma's bieden praktische en betaalbare alternatieven voor een academisch alleen 4-gradenprogramma.

 • KCPC behaalde de hoogste certificering voor privé-carrièreopleidingen door het Ministerie van Advanced Education in British Columbia.
 • Bereid je voor op een baan als counsellor of therapeut op instapniveau in een gemeenschapsagentschap, of open een privépraktijk.
 • Leer de vaardigheden die nodig zijn om volwassenen, koppels en jongeren te helpen die worstelen met een breed scala aan geestelijke gezondheidsproblemen.


Welk programma past het best bij jou?

Om tegemoet te komen aan het gevarieerde landschap van werkgelegenheid op het gebied van geestelijke gezondheid, biedt KCPC een verscheidenheid aan opties die passen bij uw carrièredoelen-

Het Diploma in toegepaste psychologie en counseling is een versneld, online programma dat in slechts één jaar kan worden afgerond. Met dit aangepaste diploma kun je kiezen uit twee specialisatiegebieden voor een loopbaan van begin tot eind op het gebied van professionele counseling of de praktijk van psychotherapie.


Wat is het verschil tussen counseling en psychotherapie?

Counselors pakken mild tot matig gedrag aan en emotionele problemen die van invloed zijn op de persoonlijke of sociale aanpassing van een cliënt. (Status volwassen student vereist voor toelating tot het diplomaprogramma, gespecialiseerd in counseling).

Psychotherapeuten maken gebruik van geavanceerde technieken om complexe psychische problemen te behandelen die een ernstige impact hebben op het functioneren van het individu. (Undergraduate-diploma vereist voor toelating tot het diplomaprogramma, gespecialiseerd in psychotherapie).

Certificate of Applied Counseling Studies. Het 7-maanden Certificate-programma (samengesteld uit 9 cursussen), voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg die zich willen specialiseren in een praktijkgebied, zoals:

 • Praktijk van psychotherapie
 • Seks- en intimiteitscounseling
 • Jeugd en gezin counseling
 • Life Skills Coaching
 • Ondersteuningsadviseur
 • Community-based counseling
 • Pastorale counseling
 • Of aangepast voor het vakgebied van uw voorkeur.

taylor hernandez / Unsplash

person holding white ceramic mugs

Voorbereiding op een carrière

Het selecteren van de juiste school is een grote zorg voor u en ook voor ons. Het toelatingsteam bij KCPC moedigt alle aanvragers aan om je onderzoek te doen, en weeg zorgvuldig je opties af. Vergelijk de kwaliteit van het aangeboden onderwijs met de vereiste financiële en tijdsbesteding.

Veel KCPC-studenten vertellen ons dat een opleiding voor een nieuwe carrière in de kortst mogelijke tijd een prioriteit was. Voor hen was een geaccrediteerd competentiegericht universiteitsprogramma dat de helft van de tijd en het geld vergde als universitair programma, het meest logisch.


Hoe zit het met vacatures?

Voorbereiding van de werkgelegenheid

Gedurende je opleiding, ontwikkel je een portfolio van praktische vaardigheden. Afhankelijk van je specialisatiegebied, ben je bereid om als counsellor of therapeut van een entry-to-mid-level in een openbare instantie te werken of je eigen privé-praktijk te openen. Sommige afgestudeerden passen hun uiteenlopende beroepsvaardigheden toe op andere zakelijke activiteiten.

Betrokkenheid bij Diploma-afgestudeerden

-KCPC staat achter onze toewijding om de vaardigheden te leren die nodig zijn om uw loopbaan als professionele begeleider te beginnen. Hoewel we de werkgeversresultaten niet kunnen garanderen, bieden we gratis opfriscursussen voor het eerste jaar na afstuderen om u te helpen het competentieniveau te behouden dat werkgevers van KCPC-gradiënten verwachten.

Betrokkenheid bij werkgevers - KCPC staat voor onze toewijding aan werkgevers - ervoor zorgen dat nieuw aangeworven Diploma-diploma's bekwaam zijn en klaarstaan om als instapbegeleiders aan het werk te gaan. Eventuele lacunes in de training worden gecorrigeerd door middel van gratis opfriscursussen.


Kan ik een professional in de geestelijke gezondheidszorg worden door cursussen online te volgen? Absoluut…

Afstandsonderwijs is hard op weg de favoriete instructiemethode te worden voor veel studenten. De technologie van vandaag, gecombineerd met KCPC's unieke benadering van afstandsonderwijs, maakt het mogelijk om uw training te voltooien vanuit het comfort en het gemak van uw huis.


Er zijn verschillende redenen waarom studenten de voorkeur geven aan het gemak van afstandsonderwijs:

 • Opdrachten bieden hands-on vaardigheidspraktijken met vrijwilligers 'klanten', met jou in de rol van counsellor.
 • Leerboeken worden direct aan je deur bezorgd. Bovendien heb je onbeperkte toegang tot meer dan 200 trainingsvideo's uit de KCPC streaming-bibliotheek.
 • Interactieve oefeningen leren counselingvaardigheden die overdraagbaar zijn naar werkomgevingen.
 • Je verbetert je training met een plaatsing als vrijwilliger in een gemeenschaps- of privékantoor; een professioneel netwerk en een portfolio van beroepsvaardigheden ontwikkelen met praktische relevantie voor toekomstige werkgevers.
 • Instructeurs zijn professionele adviseurs, psychologen, maatschappelijk werkers.
 • Je hebt de mogelijkheid om andere studenten in skill labs te ontmoeten voor extra oefening.


Wat gebeurt er op de universiteitscampus?

Voor studenten die liever on-campuslessen volgen, is hier een momentopname van wat u kunt verwachten van studeren op onze Kelowna Campus.

 • Oefensessies gerelateerd aan cursusonderwerpen simuleren counseling situaties.
 • Kleine klasgrootte, discussies en groepsprojecten.
 • Klasse ontmoet 4 uur per dag van maandag tot vrijdag; elke cursus duurt 3 weken. (Huiswerkopdrachten zijn een aanvulling op de tijd doorgebracht in de klas.)
 • De optie Studiegroep is beschikbaar in combinatie met afstandsonderwijsopdrachten.
 • Studenten hebben onbeperkte toegang tot een online bibliotheek met video's.
 • Instructeurs zijn professionele adviseurs, psychologen, maatschappelijk werkers.
 • On-Campus-lessen onder voorbehoud van minimale inschrijving.

cvpericias / Pixabay

psychology, confidence, professional

Wat is nog meer goed om te weten?

KCPC voldoet aan de hoogste normen voor particuliere carrièrecolleges in British Columbia. Studenten van over de hele wereld kunnen vertrouwen op de kwaliteit van het onderwijs dat we aanbieden.

Leerboeken en studiemateriaal inbegrepen met de kosten van het lesgeld omvatten de nieuwste theorieën, concepten en technieken uit de psychologie, sociaal werk en counseling. U hebt ook online toegang tot meer dan 200 trainingsvideo's uit de videostreambibliotheek van KCPC.

Hands-on practice leidt tot professionele competentie - interactieve opdrachten simuleren echte counseling-situaties. Deze praktische benadering bereidt afgestudeerden voor op trends en veranderende functievereisten voor beginnende counselors of psychotherapeuten die werken in openbare instellingen en privépraktijken.

Faculteit, curriculum en studieboeken zijn vergelijkbaar met die in universitaire programma's van niet-gegradueerden. Dit komt ten goede aan studenten die ervoor kiezen hun opleiding voort te zetten in het universitaire systeem. Overdrachtskredieten voor cursussen die bij KCPC worden gevolgd, kunnen naar keuze van een afdeling voor toelating van universiteiten worden aangevraagd voor een BA-diploma of een vereiste voor bepaalde MA-graden.

Instructeurs zijn ervaren mentors met een diploma in psychologie, counseling of aanverwante vakgebieden. Ze weten wat er nodig is om een counselor te zijn en geven individuele feedback en ondersteuning aan studenten. Instructie en opdrachten accommoderen een verscheidenheid aan leerstijlen.

Doorlopende inschrijving, u kunt nu beginnen- Cursussen worden gepland op een doorlopende cyclus van 3 weken. Begin je programma aan het begin van een cursus.

Beroepsbenoeming - KCPC-afgestudeerden die professionele aanwijzing als 'Registered Professional Counsellor' (RPC) zoeken, kunnen zich wenden tot de Canadian Professional Counselors Association.

Zelfbewustzijn en ethische besluitvorming zijn essentiële kenmerken van effectieve hulpverleners. Hoewel niet bedoeld als een vervanging voor professionele counseling, biedt elke cursus studenten de mogelijkheid om persoonlijke inzichten te verkrijgen.

Locaties

 • Kelowna

  Suite 101, 251 Lawrence Avenue, V1Y 6L2, Kelowna

Opleidingen

Vragen