Keystone logo
Kedge Business School

Kedge Business School

Kedge Business School

Invoering

Kedge Business School is een toonaangevende Franse managementschool met 4 campussen in Frankrijk (Parijs, Bordeaux, Marseille en Toulon), 3 geassocieerde campussen in Frankrijk (Avignon, Bastia en Bayonne) en 4 in het buitenland (2 in China in Shanghai en Suzhou, en 2 in Afrika in Dakar en in Abidjan).

Training programmas

KEDGE BS biedt een portfolio van 36 management- en ontwerpprogramma's voor studenten en professionals uit de industrie. Het biedt ook op maat gemaakte educatieve programma's voor bedrijven op nationaal en internationaal niveau.

Kedge trainingsprogramma's:

 • Algemene managementprogramma's
 • Ontwerp programma
 • Voorbereiding op de DCG (gelijk aan een undergraduate degree) en DSCG (equivalent aan een master's degree) in de boekhouding
 • Rotatie werk-studieprogramma's
 • Specialistische programma's: MSc en Specialized Masters-cursussen
 • Intra- en inter-company trainingsprogramma's
 • Een Executive MBA

Onderzoek

Docent-onderzoekers bij Kedge dragen bij aan de vooruitgang van kennis op het gebied van management door middel van fundamenteel en toegepast onderzoek. Zij staan achter de productie van publicaties, werken, conferenties en meer, waardoor de school op de tweede plaats staat voor onderzoek in de ranglijst van Franse Business Schools.

De school is internationaal erkend voor het managementonderzoek dat zij uitvoert op de gebieden die worden bestreken door haar expertisecentra en specialismen.

Centres of excellence

 • afzet
 • CSR
 • Bevoorradingsketen

Expertise

 • Wine & Spirits
 • Sport bedrijfsbeheer
 • Gezondheidszorg
 • Creatieve industrieën en cultuur
 • Innovatie en ondernemerschap
 • Financiën heroverwogen

Het onderzoek dat voortkomt uit de school draagt bij aan het versterken van de kwaliteit van het onderwijs, de prestaties van bedrijven en openbare instellingen en de toename van kennis binnen de academische managementgemeenschap.

Onze toewijding

De hele KEDGE BS-gemeenschap: zowel het onderwijzend personeel, de administratieve teams als de studenten ondersteunt de richting die zij inslaat met betrekking tot de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de school.

Wat KEDGE BS onderscheidend maakt, wat de School tot een gerenommeerde sleutelrolspeler maakt op het gebied van duurzame ontwikkeling en CSR, is de virale aanpak die uitmuntendheid combineert met consistentie.

Het gaat niet simpelweg om het toevoegen van voorbeeldpraktijken (een masteropleiding, een onderzoekscentrum), maar om het implementeren van consistente acties op het gebied van onderzoek, onderwijs, sociaal en milieubeheer van de campussen en het bestuur ervan.

Door zijn engagementen en zijn netwerk van experts, draagt de school bij aan de ontwikkeling van het hoger onderwijs door de lens van CSR.

Statistieken

Kedge in cijfers

De KEDGE-gemeenschap bestaat uit 14.800 studenten (waarvan 23% buitenlandse studenten), 172 permanente professoren (waarvan 45% internationaal), 274 internationale academische partners en 72.000 afgestudeerden wereldwijd.

  Campusfuncties

  campussen

  • Bordeaux

  De nieuwe campus van Bordeaux is ontworpen als leefruimte. Verspreid over 35.000 m2 heeft het speciale werk- en chatrooms en sport- en ontspanningsruimtes. De campus in Bordeaux is ontworpen rekening houdend met de veranderende gewoonten en voorkeuren van de hedendaagse studenten, en hoe die veranderingen hun leefruimte beïnvloeden.

  • Marseille

  Kedge Business School investeert voortdurend in substantiële logistieke middelen, zowel in termen van onderwijsinfrastructuren als geavanceerde technologische middelen. De campus in Marseille is verdeeld over verschillende locaties: de Luminy-campus, genesteld aan de rand van het Calanques National Park, en de Joliette-campus in het hart van de stad.

  • Parijs

  In 2015 creëerde de groep een nieuwe vestiging in Parijs (12e arrondissement), een levendig centrum van activiteit waar studenten, docenten en bedrijven elkaar kunnen ontmoeten, uitwisselen en communiceren. KEDGE heeft de beslissing genomen om in het hart van de stad te blijven om de openbare mobiliteit tussen de verschillende locaties te vergemakkelijken, dicht bij bedrijven te zijn, te profiteren van hun dynamiek en een hoog serviceniveau te bieden.

  • Toulon

  De campus van Toulon is ideaal gelegen in het hart van de stad, in de gloednieuwe "creativiteit en kenniswijk" en tegenover het treinstation sinds januari 2020.

  • Shanghai

  De hoofdcampus bevindt zich in het Xuhui-district van Shanghai en is de thuisbasis van verschillende onderwijsinstellingen. De gebouwen vertonen een mengeling van Amerikaanse architecturale invloeden met Chinese stijl. KEDGE heeft twee campussen in Shanghai: de Shanghai Jiao Tong University-campus en de campus binnen het Frans-Chinese Instituut.

  • Suzhou

  De opening van de Suzhou-campus in 2010 maakte deel uit van een doorlopend beleid dat in 2003 begon om onze activiteit in China te ontwikkelen, en meer specifiek om bij te dragen tot de oprichting van het Frans-Chinese Instituut (Sino-Franse Instituut) in samenwerking met Renmin University of China, een van de meest prestigieuze universiteiten van het land, opgericht in Peking in 1937.

  • Dakar

  Kedge Business School in Dakar verwelkomt studenten sinds 2008. De campus is ideaal gelegen in de dynamische wijk Sacré Coeur III. Dakar heeft twee programma's voor hoger onderwijs, de KEDGE Bachelor-cursus en een Master in Management, samen met programma's voor executive onderwijs.

  • Abidjan

  De campus van Abidjan opende zijn deuren in september 2020, aangedreven door de voorzitter van de BEM-groep die al aanwezig was in Dakar, Dr Pape Madické Diop. De ambitie van de school is om breder uit te breiden op het Afrikaanse continent. De Business School, door het tijdschrift Jeune Afrique herhaaldelijk uitgeroepen tot beste business school van Franstalig Afrika, biedt initiële en executive opleidingen aan van bachelor- tot doctoraatsniveau.

   

   Beurzen en financiering

   HoeveelheidDeadline voor aanmelding
   Achievement Scholarship2,000 EURJuly 31, 2022
   Excellence Scolarship4,000 EURJuly 31, 2022
   Kristen Hoey Scholarship - ISLI MSc9,950 EURJuly 31, 2022

   Vroegboekkorting van 5% op het collegegeld tot en met 29 februari 2024.

   Ranglijsten

   Kedge Business School is de grootste onafhankelijke Business School van Frankrijk. Consequent gerangschikt onder de Top-40 zakelijke en managementinstellingen in Europa en Top-8 in Frankrijk door de Financial Times, is het drievoudig geaccrediteerd door EQUIS, AMBA en AACSB en maakt het deel uit van de Conférence des Grandes Ecoles.

   Accreditaties

   Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

   Getuigenissen van studenten

   Programma Toelatingseisen

   Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

   Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

   Locaties

   • Bordeaux

    Kedge Business School, , Bordeaux

   • Marseille

    KEDGE Business School, , Marseille

    • Paris

     40 Avenue des terroirs de France, 75012, Paris

     • Toulon

      Kedge Business School, , Toulon

      • Shanghai

       Kedge Business School, , Shanghai

       • Dakar

        Kedge Business School, , Dakar

        Vragen