Keystone logo
KASK & Conservatorium / School of Arts Gent

KASK & Conservatorium / School of Arts Gent

KASK & Conservatorium / School of Arts Gent

Invoering

Wie zijn wij?

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) en het Koninklijk Conservatorium vormen de Hogeschool voor de Kunsten van de Hogeschool Gent. De school brengt getalenteerde en gemotiveerde studenten met een uitstekende docenten, actieve kunstenaars, ontwerpers en theoretici in de kunst en design uit de hele wereld bij elkaar. De missie van de school bepaalt zijn hoofdtaken: ontwikkeling van de kunsten, onderwijs en onderzoek in een internationaal perspectief.

Het gevarieerde aanbod van kunstdisciplines in KASK & Conservatory, zorgt voor wederzijds inspirerende en relatief open opleidingen. Zoals interdisciplinariteit in de kunst wordt steeds belangrijker, er is ruimte voor kruisbestuiving in ons trainingsprogramma. Ook zullen de studenten kennis met enkele van de talrijke theoretische en artistieke onderzoeksprojecten onze docenten zijn betrokken bij.

De KASK & Conservatory campussen zijn gelegen in het epicentrum van Gent. Gent is zeer ontvankelijk voor de internationale kunstwereld en vooral gastvrij voor studenten. Naast het feit dat ingebed in dit artistiek rijke omgeving, de school zelf is een cultureel acteur, het organiseren van tentoonstellingen, concerten, festivals, lezingen en filmvertoningen en co-produceren van een internationale kunsttijdschrift.

geschiedenis

De huidige School of Arts verenigt twee oude en gerenommeerde instellingen. De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) werd 260 jaar geleden opgericht en is een van de oudste instellingen van hoger onderwijs in Gent. Het werd in 1751 opgericht door de kunstenaar Philippe-Carel Marissal. Tijdens zijn studie in Parijs, werd Marissal onder de indruk van de academie. Onder het Oostenrijkse bewind, werd het 'koninklijke' keurmerk toegekend aan de academie van Gent door keizerin Maria Theresia in 1771. De velden van tekenen, schilderen, beeldhouwen en grafische kunst nog steeds een centrale plaats in het programma te vervullen. In de loop der jaren heeft de academie nieuwe velden zoals installatie en media kunst, fotografie, animatie en film, alsmede het ontwerp, drama en tuinarchitectuur toegevoegd.

Het Koninklijk Conservatorium, gesticht door Joseph-Martin Mengal in 1835, is meer dan 150 jaar oud. Net als Marissal, Mengal ook bestudeerd in Parijs. Daarna zwierf hij door Europa met het leger van Napoleon. In overeenstemming met de periode, Mengal schreef patriottische liederen evenals romances en opera's. Hij ontpopt als een hoorn specialist. Mengal van de school onmiddellijk ingeschreven 300 studenten in 1835, een paar jaar later waren er 800 studenten. Iedereen van 10 jaar en ouder was welkom.

In de 20e eeuw, conservatorium opleiding uitgegroeid tot het hoger kunstonderwijs van academisch niveau voor kandidaten met een diploma secundair onderwijs en het aanbod werd uitgebreid met jazz, popmuziek, muziek productie en muziekinstrument constructie omvatten.

KASK en het Koninklijk Conservatorium hebben de diensten van de Hogeschool Gent sinds 1995. Met meer dan 18.000 studenten, Hogeschool Gent is de grootste hogeschool in Vlaanderen. Dat biedt voordelen van schaalvergroting bij het ontwikkelen van een efficiënt bestuur, het beheer van de infrastructuur, de ontwikkeling van onderzoek en het aanbieden van sociale voorzieningen. Het plaatsen van de kunstprogramma's in een structuur zoals de School of Arts actief garandeert de specifieke kwaliteit van de kunstprogramma's in de praktijk. De School of Arts doet dit binnen de HoGent en in nauwe samenwerking met de Universiteit Gent. Een sterke expansie van de artistieke en theoretische onderzoek binnen de School of Arts, en de oprichting van ateliers die enten op nieuwe technologische media en nieuwe artistieke vormen, getuigt van de niet aflatende intentie om de kwaliteit van de programma's te verbeteren en om de dynamiek in het weerspiegelen artistieke actieterrein in de programma's.

Green Track

Green Track is een netwerk dat bestaat uit meer dan 40 organisaties binnen de kunst- en cultuursector, die de krachten te bundelen om te werken rond ecologie en duurzaamheid. De School of Arts Gent is een deel van deze organisatie sinds 2014 en draagt ​​bij aan die idealen op verschillende manieren.

Als een school, verbinden we onze studenten op te leiden in het maken van hen meer bewust over het milieu. We doen dit in de cursussen, maar ook de hele school beleid zelf. Wij streven naar een duurzaam beleid en proberen om in gedachten te houden onze ecologische voetafdruk zo veel mogelijk.

We stimuleren zowel studenten en docenten in een creatieve benadering van duurzame, milieuvriendelijke materialen en processen. Dit zal resulteren in een nieuwe generatie kunstenaars aan wie deze idealen komen natuurlijk.

Dankzij onze samenwerking met Green Track we ook kunnen profiteren van de kennis en expertise van de andere leden en hebben toegang tot een uitgebreid netwerk van partners in en rond Gent.

gent.greentrack.be

Locaties

  • Ghent

    The Royal Academy of Fine Arts in Ghent Campus Bijloke Jozef Kluyskensstraat 2 , 9000, Ghent

Vragen