Keystone logo
Karoli Gaspar University

Karoli Gaspar University

Karoli Gaspar University

Invoering

korte beschrijving

Gerangschikt onder de top 10 van universiteiten in Hongarije, biedt onze snel ontwikkelende universiteit een scala aan opleidingen in geesteswetenschappen, gezondheidswetenschappen, rechten, pedagogiek, psychologie, sociale wetenschappen en theologie op bachelor-, master- en doctoraatsniveau. Met behoud van het christelijke ethos staat onze universiteit open voor iedereen, ongeacht de achtergrond of het geloof van de student.

De meeste faculteiten en gebouwen bevinden zich in Boedapest, dat een vriendelijke kosmopolitische hub is voor studenten van over de hele wereld.

Top 3 redenen om hier te studeren

 1. Praktijkgericht onderwijs dat een kant-en-klare kennis oplevert.
 2. Toegewijde medewerkers en vrijwillige studiegenoten helpen internationale studenten bij aankomst en tijdens hun studie.
 3. Een breed scala aan sociale, gemeenschaps- en sportevenementen dragen bij aan het ontdekken en genieten van het leven als student van de Károli Gáspár University.

Studentenleven

Op universitair niveau worden de studenten van de universiteit Károli Gáspár vertegenwoordigd door de Student Union (EHÖK) . De verantwoordelijkheden van de Student Union omvatten het assisteren van de communicatie tussen de ingeschreven studenten en de universiteit, die de belangen van de studenten vertegenwoordigt in het hoger onderwijs en academische aangelegenheden, evenals bij regionale en nationale organisaties. De EHÖK moet ook het werk van de studentenverenigingen van de faculteiten coördineren en is ook lid van internationale studentenorganisaties.

Károli Gáspár University heeft een echt actief en zich ontwikkelend studentenleven. De Student Union organiseert en biedt een breed scala aan culturele en professionele programma's voor de studenten. De Student Union moedigt iedereen aan om hun professoren en schoolgenoten ook buiten de universiteit te ontmoeten, nieuwe vriendschappen te sluiten en nieuwe contacten te leggen.

De Károli Community Days worden in elk semester gehouden vóór de herfst- en voorjaarsvakantie. Tijdens deze gelegenheden worden verschillende lezingen georganiseerd voor de studenten, gerelateerd aan hun vakgebied en toekomstige beroepen, gehouden door hun professoren of erkende professionals van hun vakgebied. Zo kunnen rechtenstudenten presentaties bijwonen van rechters, advocaten of officieren van justitie die het verloop van hun loopbaan introduceren. De laatste dag van het evenement is de sportdag, waar de deelnemers kunnen voetballen, handballen, basketballen, volleyballen of zumba proberen. De meer moedige studenten kunnen zelfs meedoen aan een paintball-strijd.

De studenten van de universiteit kunnen deelnemen aan een breed scala aan amateursportteams in zaalvoetbal, basketbal, handbal, volleybal of waterpolo. Deze teams spelen in amateurkampioenschappen georganiseerd tussen andere universiteiten en hogescholen. De mogelijkheid om lid te worden staat open voor iedereen, zelfs voor absolute beginners. Naast sportactiviteiten hebben studenten ook de mogelijkheid om traditionele Hongaarse volksdans te leren.

De faculteit Godgeleerdheid biedt vele spirituele programma's voor de studenten, omdat actief religieus / spiritueel leven belangrijk wordt geacht en aangemoedigd aan de universiteit. In de Ráday Student Residence Hall worden er eens per week Bijbelstudiegroepen gehouden voor de bewoners. Er zijn vergelijkbare gelegenheden georganiseerd door de pastoor van de universiteit. De faculteit zelf biedt nog meer religieuze programma's, er is bijvoorbeeld doordeweeks 's middags gezamenlijk gebed en er zijn ook verschillende gebedsgroepen gecoördineerd door de enthousiaste studenten van de faculteit.

Het Bocskai István College for Advanced Studies is een autonome instelling met hoge normen voor professionele training. Het doel is om kwalitatief hoogstaand onderwijs te bieden, getalenteerde studenten te ondersteunen en professioneel gemotiveerde en ambitieuze jonge intellectuelen op te leiden. Om deze doelen te bereiken werken de leden van het College voor geavanceerde studies in twee workshops op basis van hun studiegebied: publiek of privaatrecht.

KAPSZLI is een non-profit organisatie opgericht in 2004. De leden, die psychologie studeren aan de universiteit, organiseren en organiseren conferenties en evenementen om de wetenschap van psychologie bij iedereen te introduceren. Tijdens deze presentaties, die vaak worden gehouden door bekende professionals van hun respectieve vakgebieden, worden interessante actuele onderwerpen en nieuwe ontdekkingen in de psychologie besproken. Bovendien bereidt KAPSZLI de studenten voor op hun toekomstige professionele leven.

Elk jaar organiseert KAPSZLI een van de grootste congressen van Hongarije op het gebied van psychologie met 40 lezingen en meer dan 20-30 workshops gedurende 3 dagen. Het hele jaar door worden er maandelijks kleinere lezingen gehouden. De voorbereidingen van deze lezingen, inclusief het ontwerpen van webpagina's en posters, contact opnemen met docenten, advertenties, op zoek naar sponsors, worden allemaal georganiseerd door de leden van KAPSZLI, die constant bezig zijn met het verbeteren van hun organisatie.

We bieden een breed scala aan studiebeurzen!

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website.

Campusfuncties

  Beurzen en financiering

  Beurzenprogramma voor christelijke jongeren

  De kernmissie van het Scholarship Program for Christian Young People is om de mogelijkheid te bieden om in Hongarije te studeren aan jonge christelijke studenten die in de crisisgebieden van de wereld wonen en/of vanwege hun geloof in hun land worden bedreigd.

  Voor het academiejaar 2021/22 wordt de beurs aangekondigd voor de burgers van de volgende landen: Egypte, Libanese Republiek, Republiek Irak, Staat Israël, Palestina, Islamitische Republiek Pakistan, Syrische Arabische Republiek, Republiek Kenia, Federale Democratische Republiek Ethiopië, Republiek Armenië en Nigeria.

  Károli christelijke studiebeurs

  Károli Gáspár Universiteit van de Hervormde Kerk in Hongarije heeft een studiebeurs opgericht om jonge christelijke studenten uit bepaalde landen in het Midden-Oosten, Azië en Afrika de kans te geven in Hongarije te studeren. Het programma wordt gefinancierd en beheerd door Károli Gáspár University.

  Aantal beschikbare plaatsen: maximaal 5 aanvragers krijgen de beurs toegekend

  Károli Christian Scholarship dekt het volgende: collegegeldvrij onderwijs, maandelijkse bijdrage in de kosten van levensonderhoud, slaapzaal voor de gehele duur van de beursperiode, vergoeding van reiskosten van/naar het thuisland, medische verzekering in Hongarije.

  Stipendium Hungaricum-beurs

  Aanvragers van bepaalde landen hebben mogelijk de mogelijkheid om het door de Hongaarse staat gefinancierde Stipendium Hungaricum Scholarship Program aan te vragen. De beurs dekt het volledige collegegeld, budget voor huisvesting (of bijdrage in verblijfskosten) en ziektekostenverzekering in Hongarije.

  Dit studieprogramma is beschikbaar met Stipendium Hungaricum-beurs voor de burgers van de volgende landen: Albanië, Algerije, Argentinië, Cambodja, Kaapverdië, Georgië, India, Indonesië, Iran, Irak, Jordanië, Kosovo, de regionale regering van Koerdistan / Irak, Kirgizië, Libanon, Moldavië, Montenegro, Marokko, Myanmar, Namibië, Noord-Macedonië, Pakistan, Palestina, Rusland, Singapore, Zuid-Korea, Soedan, Syrië, Tadzjikistan, Tunesië, Turkije, Turkmenistan, Oekraïne, Oezbekistan, Jemen

  Locaties

  • Budapest

   H-1091 Budapest, Kálvin tér 9., , Budapest

   Vragen