Keystone logo
Kansas State University College of Architecture, Planning and Design

Kansas State University College of Architecture, Planning and Design

Kansas State University College of Architecture, Planning and Design

Invoering

Het College of Architecture, Planning & Design (APDesign) van Kansas State University werd opgericht in 1963 door de afdelingen Architectuur, Landschapsarchitectuur, Architectural Engineering, Construction Science, Interior Architecture en Regional & Community Planning samen te brengen in één administratieve eenheid.

De eerste oprichters van die coalitie waren zeer inzichtelijk, in het besef dat de beoefening van de ontwerpberoepen multidisciplinaire inspanningen zou vergen. Door deze programma's in één college onder te brengen, kregen studenten een beter begrip van de rollen en relaties van de disciplines die het ontwerp van de gebouwde omgeving omvatten. Deze combinatie van ontwerp en planning kreeg landelijke aandacht als modelorganisatie voor onderwijs in het ontwerp, de planning en het beheer van de omgeving.

Vandaag de dag blijft APDesign een uitgebreide, interdisciplinaire, ecologische ontwerpschool met geaccrediteerde professionele programma's in architectuur, interieurarchitectuur en productontwerp, landschapsarchitectuur en ruimtelijke ordening en gemeenschapsplanning. De ontwerpprogramma's van APDesign worden door het tijdschrift DesignIntelligence consequent gerangschikt als een van de beste in het land.

Locaties

  • Manhattan

    Manhattan, Verenigde Staten

    Vragen