Keystone logo
James Madison University Master of Public Administration (MPA)
James Madison University

Master of Public Administration (MPA)

Harrisonburg, Verenigde Staten

2 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

Studenten schrijven zich in voor het programma Bestuurskunde omdat het hen goed voorbereidt op de vaardigheden die nodig zijn om grote leiders te worden en hun gemeenschappen te verbeteren, zinvolle veranderingen door te voeren bij de overheid en niet-gouvernementele organisaties. Het programma bereidt studenten voor om impactvolle strategieën uit te voeren die hun gemeenschap positief beïnvloeden. Met zijn kleine cohortbenadering profiteert het programma van de perspectieven van zowel binnenlandse als internationale studenten.

De graad Master of Public Administration is de erkende professionele graad voor een loopbaan in openbare dienst. Het MPA-programma van JMU is geschikt voor professionals die al werkzaam zijn bij de overheid, non-profitorganisaties en bedrijven die veel met de overheid te maken hebben. Door zijn stage helpt het programma ook om de carrières van studenten te lanceren die de publieke sector willen betreden.

Waarom een MPA?

Een masterdiploma in openbaar bestuur geeft studenten de kennis, vaardigheden en hulpmiddelen die nodig zijn om een succesvolle carrière te hebben in de non-profit- en openbare dienstensector. Een MPA-diploma overlapt met de Master of Business Administration-graad (MBA), maar het richt zich op wat studenten nodig hebben om succesvol te zijn in de publieke sector, versus wat ze nodig hebben om succesvol te zijn in de privésector. Een succesvolle carrière als openbaar manager biedt de mogelijkheid om onze gemeenschappen vorm te geven en de levenskwaliteit van elk individu te verbeteren.

Het programma biedt plaats aan zowel voltijd- als deeltijdstudenten, hoewel internationale studenten het programma als voltijdstudent moeten voltooien om te voldoen aan de visumvereisten voor studenten. Studenten kunnen in augustus of januari beginnen.

De complexe omgeving van vandaag vereist managers met de kennis, vaardigheden en ervaring die nodig zijn om de fiscale uitdagingen aan te gaan die deze carrières vereisen. Een MPA van James Madison University biedt studenten deze vaardigheden.

Door betrokken onderwijs, onderzoek en dienstverlening biedt het MPA-programma de huidige en toekomstige professionals in de openbare dienstverlening de mogelijkheid om complexe lokale en mondiale problemen aan te pakken.

Ons programma bedient zowel recente studenten als ervaren ambtenaren die op zoek zijn naar:

 • Kleine klassen en persoonlijke aandacht van professoren.
 • Een kerncurriculum dat de nadruk legt op administratieve competentie en praktische vaardigheidsontwikkeling voor ambtenaren.
 • Spannende stages en toegepaste praktijkervaringen in een breed scala aan organisaties.
 • Huidige JMU-studenten kunnen ook een aanvraag indienen voor de vijfjarige opleiding.

James Madison University","author_url":"","source":""}" />

141837_141809_MasterofPublicAdministration.jpg

Onze studenten

Onze afgestudeerden hebben banen aangenomen in alle sectoren van het bestuur en hebben prestigieuze fellowships verworven, zoals de Presidential Management Fellowship en ICMA's Local Government Management Fellowship. Afgestudeerden van vorig jaar (12) hebben werk gevonden op alle niveaus van de overheid en in de non-profitsector.

MPA-studieprogramma's

De graad Master of Public Administration vereist 36 studiepunten aan cursuswerk en zes studiepunten stage. De stage is niet vereist voor "in-service" studenten, die momenteel of recent werkzaam zijn in een inhoudelijke functie in de publieke sector. Het curriculum bestaat uit een gemeenschappelijk onderdeel, een concentratie- en een sluitsteencursus. Het gemeenschappelijke curriculum stelt studenten in staat effectief te functioneren in de publieke en non-profitsector. Studenten leren concepten van organisatie, openbaar management, personeelsadministratie, programma- en beleidsevaluatie, budgettering en administratief recht.

Er zijn vier gedefinieerde concentraties:

 • Openbaar bestuur
 • Non-profitorganisatie
 • Internationale stabilisatie- en hersteloperaties
 • Beheer van internationale niet-gouvernementele organisaties

Daarnaast kunnen studenten in overleg met de MPA-directeur een geïndividualiseerde concentratie ontwerpen. De geïndividualiseerde concentratie kan putten uit cursussen in andere graduate-programma's aan JMU en graduate-cursussen die worden aangeboden door andere geaccrediteerde instellingen met goedkeuring van de MPA-directeur.

Naast een concentratie wordt van studenten die geen significante professionele werkachtergrond in administratie hebben, verwacht dat ze een begeleide stage lopen bij een openbaar of non-profit bureau. De stage ondersteunt de concentratie van de student. Alle studenten moeten de sluitsteencursus van het programma volgen in hun laatste semester van studie. De sluitsteen benadrukt professionele en ethische toepassing en documentatie van kerncompetenties op het gebied van openbaar management.

Studenten die tot de opleiding worden toegelaten, moeten advies inwinnen bij de MPA-directeur alvorens zich in te schrijven voor lessen. De directeur zal studenten ook assisteren bij het plannen van een studieprogramma.

Toelatingsvoorwaarden

Het MPA-programma verwelkomt aanvragen van studenten die onlangs hun bachelordiploma hebben behaald en ervaren professionals die een breed scala aan administratieve vaardigheden willen ontwikkelen en versterken. Om te solliciteren, moeten aanvragers het volgende indienen:

 • Recente scores van het Graduate Record Examination (GRE) of de Graduate Management Admission Test (GMAT).
 • Een doelverklaring, met professionele doelen en motivatie voor het behalen van de MPA-graad.
 • Een professioneel cv met een samenvatting van de ervaringen van onderwijs, werk en vrijwilligerswerk.
 • Transcripties van alle eerdere bachelor- en postdoctorale werkzaamheden.
 • Bewijs van succesvolle afronding van eerdere cursuswerkzaamheden in de Amerikaanse overheid en statistiek.

Wat zijn de deadlines voor aanmelding?

Het MPA-programma heeft een doorlopend toelatingsproces. Over het algemeen moeten we uw voltooide aanvraag ten minste 6 weken vóór de start van het semester waarin u zich wilt inschrijven, hebben ontvangen. Om in aanmerking te komen voor assistentschappen, moeten studenten uiterlijk op 1 april een ingevulde aanvraag hebben ingediend.

leerplan

toelatingen

Beurzen en financiering

Carrièremogelijkheden

Programma Toelatingseisen

Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

Over de school

Vragen