Keystone logo
Jönköping University

Jönköping University

Jönköping University

Invoering

Studeren aan JU

Internationaal profiel

JU werd onlangs gerangschikt in de top 25 van universiteiten in de wereld op het gebied van studentenmobiliteit (U-Multirank, 2021) en is een van de topuniversiteiten in Scandinavië op het gebied van internationale studentenuitwisseling - wat geweldige mogelijkheden biedt om tijdens een programma in het buitenland te studeren. We bieden een echt multiculturele omgeving met 2400 internationale studenten uit ongeveer 120 landen. Ongeveer 50% van de studenten en docenten van onze business school is internationaal.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek

Ons onderwijs is gebaseerd op onderzoek, wat betekent dat we het nieuwste onderzoek in ons onderwijs integreren. Onze businessschool, Jönkö ping International Business School, is door The Financial Times gerangschikt in de top 95 van businessscholen in Europa (FT 2021 en 2022) en onze masters in management zijn wereldwijd gerangschikt in de top 100 (FT 2021,2022 en 2023). We behoren ook tot een selecte groep van top business schools met een prestigieuze dubbele accreditatie van zowel EQUIS als AACSB. Meer informatie over onze rankings en accreditaties.

De School of Engineering is een van de grootste Zweedse opleiders van ingenieurs en wereldwijd toonaangevend op het gebied van onderzoek naar materialen en productietechnologie. De school is geaccrediteerd door ACEEU International Accreditation (Accreditation Council for Entrepreneurial and Engaged Universities) en is lid van het Conceive Design Implement Operate CDIO-initiatief. De School of Education and Communication maakt deel uit van de wereldwijde ranglijst van academische vakken in communicatie door de Shanghai Ranking. De School of Health and Welfare is geaccrediteerd door de International Society for Prosthetics and Orthotics (ISPO).

Combinatie van theorie en praktijk

Er heerst een ondernemende geest in het hele onderwijs aan de JU en studenten krijgen de kans om in de praktijk te brengen wat ze binnen de meeste programma's leren door middel van bedrijfsprojecten, casestudy's, stages, groepswerk en nog veel meer. JU heeft 800 partnerbedrijven voor samenwerkingsdoeleinden.

employability

Ongeveer 90% van onze studenten heeft binnen twee maanden na het afstuderen een baan, een van de hoogste percentages onder universiteiten in Zweden.

Wat heeft Jönköping te bieden?

Jönkö ping is een prachtig gelegen stad, omringd door meren met een prachtig uitzicht op het water en een lang strand in het centrum. Het is een stad die veel te bieden heeft: stijlvolle bars en restaurants, gezellige cafés en winkelstraten, theaters en muziekpodia en zelfs een groot winkelcentrum met winkels, restaurants en meer. Er zijn meren waar je kunt roeien, kajakken en andere watersporten kunt beoefenen en er zijn veel mooie parken en natuur in de buurt waar je kunt genieten van wat vrije tijd.

Een studentenstad op een geweldige locatie

Jönköping werd onlangs gerangschikt onder de 10 beste studentensteden in Zweden (Studentum.se, 2023). De stad heeft een goede ligging in het zuidelijke deel van Zweden met goede verbindingen naar de grote steden in Noord-Europa. De campus van JU ligt in het hart van de stad, waardoor het een perfecte plek is om eropuit te trekken en de stad te verkennen.

Stad Dreamhack

Dreamhack is een van de grootste LAN-party's ter wereld en is een goed voorbeeld van de jonge ondernemersgeest die Jönkö ping op de kaart heeft gezet. Het wordt twee keer per jaar gehouden in Jönkö ping en heeft sinds 2001 meer dan 300.000 bezoekers naar de stad getrokken.

Sport

Sport staat hier hoog in het vaandel en er zijn enorm veel sportverenigingen en clubs om lid van te worden en het hele jaar door kun je genieten van sportevenementen! Top 5 dingen om te doen in Jönkö ping Anas- JU student ambassadeur- zet zijn top 5 dingen om te doen in Jönkö ping op een rij, en het beste deel - het is een serie! Bekijk deel één hier!

Een centrum voor academische uitmuntendheid en internationaal succes

JIBS onderscheidt zich niet alleen door zijn academische prestaties, maar ook door zijn internationale profiel. De school is wereldwijd verbonden met de internationale zakenwereld. Bijna de helft van het personeel en 80% van de masterstudenten hebben een buitenlandse achtergrond, wat bijdraagt aan de voorbereiding van afgestudeerden op succes op de internationale arbeidsmarkt.

JIBS scoort hoog op internationale mobiliteit en het aandeel internationale docenten heeft JIBS de toppositie in Scandinavië opgeleverd.

toelatingen

Toelatingseisen voor bacheloropleidingen

Alle studenten moeten voldoen aan de algemene en specifieke toelatingseisen voor de opleiding waarvoor zij zich aanmelden. Voor bachelor-/bachelorstudies wordt de selectie gemaakt op basis van de resultaten van het middelbare school-/hoger secundair onderwijs.

Geschiktheidsvereisten omvatten

 • Een middelbare schooldiploma dat de student recht geeft op universitaire studies in zijn/haar thuisland.
 • Afschriften van voltooide cursussen en cijfers OPMERKING: Studenten in hun laatste jaar van de middelbare school/bovenbouw van de middelbare school kunnen zich alleen aanmelden via onze lokale JU-toelating en alleen als aan de volgende criteria is voldaan: officiële semestercijfers voor alle middelbare schooljaren, inclusief de tweede- Het laatste semester van het laatste jaar kan worden ingediend en het definitieve officiële diploma/certificaat kan worden uitgereikt tijdens de introductieweek in augustus.
 • Voorspelde cijfers worden niet geaccepteerd, met uitzondering van IB Diploma-studenten die voorspelde cijfers mogen indienen als er geen semestercijfers beschikbaar zijn.
 • Voor bacheloropleidingen aan de business school moet je beschikken over
  • voltooide cursussen sociale wetenschappen, geschiedenis of aardrijkskunde op de middelbare school/bovenbouw van de middelbare school (equivalent aan Samhällskunskap A op het Zweedse gymnasium).
  • Voltooide wiskundestudies op de middelbare school/bovenbouw van de middelbare school (equivalent aan Matematik 3b, 3c of Matematik C op het Zweedse gymnasium), waardoor je de kennis krijgt om functies zoals logaritmen, exponentiële getallen, polynomen en machtsfuncties te gebruiken. Bovendien moet u bekend zijn met het concept van afgeleiden en de helling van een curve en eenvoudige wiskundige modellen kunnen formuleren, analyseren en oplossen.
  • Voor onze Engineering bacheloropleiding Sustainable Supply Chain Management, en voor onze bacheloropleiding Prosthetics and Orthotics, zijn de wiskunde- en natuurwetenschappelijke eisen hoger dan bij andere programma's. Neem contact met ons op voor meer specifieke informatie met betrekking tot uw land.
  • Een kopie van uw paspoort (EU/EER/Zwitserse burgers kunnen een kopie overleggen van een geldige identiteitskaart waarop duidelijk staatsburgerschap vermeld staat).
  • Motivatiebrief - De motivatiebrief mag niet langer zijn dan 1000 woorden. Werkervaring die verband houdt met het programma wordt als een pluspunt beschouwd.

Toelatingseisen voor de masteropleidingen

Alle studenten moeten voldoen aan de algemene en specifieke toelatingseisen voor de opleiding waarvoor zij zich aanmelden.

Vereiste documenten

 • Bachelordiploma van een erkende universiteit: Let op: Als je het diploma nog niet hebt ontvangen, maar in je laatste jaar zit, kun je documentatie van je universiteit indienen, waaruit blijkt dat je een actieve student bent in je laatste semester. Het document moet worden afgegeven via en gewaarmerkt door een vertegenwoordiger van de Onderwijsadministratie, het Examenbureau of een gelijkwaardig bureau.
 • Afschriften van voltooide cursussen en cijfers *
 • Kopie van uw paspoort (EU/EER/Zwitserse burgers kunnen in plaats van een paspoortkopie een gewaarmerkte kopie overleggen van een geldige identiteitskaart waarop duidelijk staatsburgerschap vermeld staat).
 • Bovendien heeft elk programma specifieke vereisten. Controleer de specifieke vereisten voor elk programma (vermeld in het gedeelte 'Feiten' op elke programmapagina) voordat u uw aanmeldingsformulier invult.
 • Motivatiebrief - De motivatiebrief mag niet langer zijn dan 1000 woorden. Werkervaring die verband houdt met het programma wordt als een pluspunt beschouwd.
 • We hebben geen GMAT, GRE of CFA nodig, maar een goede score kan uw aanmelding voor sommige masterprogramma's aan de Jönkö ping International Business School versterken. U kunt bij uw aanvraag een gewaarmerkte kopie van uw testresultaat meesturen.

Taalvereisten

Alle kandidaten voor programma's (en zomercursussen) moeten voldoen aan de standaard Engelse taalvereisten die overeenkomen met Engels 6 in het Zweedse hoger secundair schoolsysteem.

Iedereen kan aan de eis voldoen door de vereiste score te behalen op een internationaal erkende toets Engels. In sommige landen kunnen voltooide studies van het hoger middelbaar en universitair onderwijs ook aan de vereiste voldoen.

 • Geaccepteerde tests en minimale resultaten vereist
 • Vrijstellingen op de toets Engels

Visum vereisten

Alle studenten moeten een geldig paspoort hebben voor de periode van hun studie in Jönköping.

Of u een inreisvisum nodig heeft, hangt af van waar u vandaan komt. De lijsten met landen waarvan de inwoners een visum nodig hebben, zijn te vinden bij de overheidskantoren van Zweden. U dient eventuele visumvereisten ook te bevestigen bij het Zweedse consulaat of de ambassade die verantwoordelijk is voor uw thuisland.

Beurzen en financiering

Studenten die zijn toegelaten tot de JU bachelor- of masteropleidingen hebben de mogelijkheid om een beurs en/of financiële ondersteuning te verkrijgen. Hieronder vindt u nuttige informatie over de verschillende opties, afhankelijk van het land waar u vandaan komt en het programmaniveau.

JU Scholarship (alle niet-EU/EER-landen)

Beurzen van de Universiteit van Jönköping

Jönköping Universiteit biedt beurzen aan namens de Zweedse overheid. De beurzen, bedoeld voor studenten die collegegeld betalen, dekken een percentage van het collegegeld voor de duur van de opleiding. De beursaanvraag is open vanaf de opening van de programmaaanvraag in oktober tot en met 15 april.

Zweedse instituutsbeurzen

Het Swedish Institute (SI) is een overheidsinstantie die interesse en vertrouwen in Zweden over de hele wereld bevordert. SI werkt op het gebied van cultuur, onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven om de internationale betrekkingen en ontwikkeling te versterken.

Studenten met een nationaliteit uit de volgende landen kunnen zich aanmelden: Armenië, Azerbeidzjan, Bangladesh, Wit-Rusland, Bolivia, Brazilië, Cambodja, Kameroen, Colombia, Ecuador, Egypte, Ethiopië, Gambia, Georgië, Ghana, Guatemala, Honduras, Indonesië, Jordanië, Kenia , Liberia, Malawi, Moldavië, Marokko, Myanmar (Birma), Nepal, Nigeria, Pakistan, Peru, Filippijnen, Rwanda, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Soedan, Tanzania, Tunesië, Oeganda, Oekraïne, Vietnam, Zambia, Zimbabwe.

Als u geïnteresseerd bent in het aanvragen van de SI-beurs, volgt u de stappen:

 • Meld je aan voor een JU Masterprogramma bij JU via de centrale applicatie "Universiteitstoelatingen" via link externe link, die in een nieuw venster wordt geopend. uiterlijk op 15 januari 2024.

Informatie over onze masterprogramma's vind je hier.

 • Tussen 9 en 28 februari 2024 kun je een aanvraag indienen voor de beurs van het Zweedse Instituut via de SI-aanvraaglink externe link, die in een nieuw venster wordt geopend.
 • Als u wordt toegelaten tot het JU Master-programma en de SI Scholarship wordt toegekend, zal het Zweedse Instituut u op 25 april 2024 informeren over de toegekende aanvragers.

Belangrijk: Zorg ervoor dat u alle gevraagde documenten bij uw aanvraag voegt en respecteer de deadlines. Onvolledige aanvragen en te late aanvragen worden niet in behandeling genomen.

De beurzen worden gecoördineerd door het Zweedse Instituut Externe link, dat in een nieuw venster wordt geopend. en zal zowel de kosten van levensonderhoud als het collegegeld dekken.

JU biedt beurzen aan namens de Zweedse overheid. De beurzen, bedoeld voor studenten die collegegeld betalen, dekken een percentage van het collegegeld. De beursaanvraag staat open tot 15 april.

Neem voor meer informatie contact op met Jönköping University of bezoek de website.

Ranglijsten

Jönköping International Business School verstevigt haar positie als toonaangevende Europese Business School

Op 4 december publiceerde de Financial Times zijn nieuwste ranglijst van de beste Europese Business Schools. De Jönköping International Business School (JIBS) steeg nog eens zes plaatsen ten opzichte van de ranglijst van vorig jaar naar de 82e plaats en bevestigde opnieuw zijn status van uitmuntendheid onder de beste Europese business schools.

Ranking van de Financial Times De Financial Times (FT) houdt jaarlijkse ranglijsten van business schools en verschillende soorten bedrijfsprogramma's bij. De FT-ranglijsten staan wereldwijd hoog aangeschreven en zijn gebaseerd op een reeks gegevens, waaronder informatie van eerder afgestudeerden.

In 2021 en 2022 behoorde JIBS tot de top 95 van FT's European Business School.

Financial Times Ranking Masters in Management 2022 JIBS stond ook in de top 100 van FT's Masters in Management 2021, 2022 en 2023.

Prijzen en onderscheidingen

 • Gerangschikt onder de 5 beste studentensteden van Zweden (Studentum.se, 2022)
 • Winnaar van de Europese "Access City Award" 2021 (Europese Commissie)
 • Geclassificeerd als nr. 2 sportstad in Zweden (2020)
 • Beste gemeente (buitenleven, 2020)
 • Vä er is een stadsstrand, uitgeroepen tot een van 's werelds beste plekken om te zwemmen (CNN, 2020)
 • Een van de gezondste steden ter wereld als het gaat om ouderenzorg (CNN, 2014)

Accreditaties

Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AACSB

Campusleven & Faciliteiten

De universiteit heeft een nieuw gebouwde Campus Arena, voor sport, evenals een sportschool op de campus met kortingslidmaatschappen voor studenten. Op de campus hebben we een Servicecentrum geopend voor vragen, evenals een carrièrecentrum, moderne bibliotheek, groepsruimtes, restaurants en cafés op de campus.

Locaties

 • Jönköping

  Jönköping International Business School P.O.B. 1026,

  • Gränna

   Bergsgatan 38, 563 32 , Gränna

  Vragen