Keystone logo
IUAD Accademia della Moda

IUAD Accademia della Moda

IUAD Accademia della Moda

Invoering

Over ons

IUAD Accademia della Moda is in de jaren zestig ontstaan ​​uit een idee van de meester-kleermaker Domenico Lettieri, die de eerste kern van de Academie oprichtte en een methode patenteerde voor het maken van industriële patronen met de wens om de traditie van nieuw leven in te blazen. Napolitaans maatwerk. Deze nieuwe methode was bedoeld om maatwerk dichter bij de behoeften van de ruimere keuze van mensen en bij de kledingindustrie te brengen.

Zelfs vandaag bereidt IUAD studenten voor op het betreden van de werkwereld als professionals, met dezelfde inspiratie, dankzij geavanceerde studieplannen, gemaakt in samenwerking met bedrijven en vertrekkend vanuit marktbehoeften. Al meer dan vijftig jaar is IUAD Accademia della Moda actief in het onderwijsveld door een breed scala aan trainingen in mode- en ontwerpdisciplines aan te bieden.

IUAD Accademia della Moda wordt erkend door het ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek bij de AFAM-instellingen voor alle bacheloropleidingen, masters en postdoctorale MA-cursussen.

Extra activiteiten

IUAD kan rekenen op een dicht netwerk van Europese instellingen om het Erasmus + -programma te activeren.

De talrijke samenwerkingsverbanden maken een actieve deelname aan belangrijke nationale en internationale evenementen mogelijk, zoals het World Footwear Congress , de Fashion Graduate Italy , de Graduate Fashion Week in Londen, de Universiade , het internationale festival voor creatieve communicatie, IF! , en de beurzen Milano Unica , Micam en Lineapelle, voor de mode, en Arkeda in Napels en Salone del Mobile in Milaan, voor de interieurindustrie.

Locaties

  • Naples

    Via G. Pica 62, 80142, Naples

  • Milan

    Via Copernico 3, 20125, Milan

Vragen