Keystone logo
© CODE
IU International University of Applied Sciences - Online Studies

IU International University of Applied Sciences - Online Studies

IU International University of Applied Sciences - Online Studies

Invoering

Over IU

Als de grootste universiteit van Duitsland herbergt IU International University of Applied Sciences een diverse studentenpopulatie van meer dan 100.000 personen uit meer dan 153 landen . IU onderscheidt zich door het aanbieden van door de staat geaccrediteerde bachelor-, master- en MBA-opleidingen van hoge kwaliteit, allemaal in het Engels en gekenmerkt door een innovatieve aanpak.

De programma's van IU staan hoog aangeschreven en kunnen bogen op een indrukwekkend aanbevelingspercentage van 96%. Ze zijn opzettelijk ontworpen om studenten ongeëvenaarde flexibiliteit te bieden tijdens hun onderwijstraject. Door gebruik te maken van een volledig geïntegreerd digitaal platform en geavanceerde leermiddelen, stelt IU u in staat een 100% online diploma te behalen dat is afgestemd op uw individuele schema.

De programma's van IU zijn ontworpen met de drukke professional in gedachten: ze bieden een nieuw niveau van flexibiliteit, zodat u een balans kunt vinden tussen studie en werk, leven of gezin. Met een score van 5 sterren op QS, maken hun online opleidingen het voor jou mogelijk om overal ter wereld een Duits diploma te behalen, voltijds of deeltijds. Met hun volledig geïntegreerde digitale platform en innovatieve leertools die AI-technologie bevatten, zoals ChatGPT en Syntea, kunt u uw leertraject afstemmen op uw eigen behoeften en planning. Daarom raadt 96% van hun studenten aan om aan IU te studeren.

Voor degenen die in Duitsland willen studeren en wonen, biedt IU ook gemengde programma's op de campus aan op hun campussen in Berlijn en Bad Honnef. Je kunt profiteren van een meer gestructureerd rooster, terwijl je nog steeds geniet van enige flexibiliteit dankzij de mix van persoonlijke tutorials en online zelfstudie. Op die manier kun je jezelf onderdompelen in een vreemd land, je sociale en professionele netwerk opbouwen en werk-studiemogelijkheden verkennen. Aan het einde van je studie kom je ook in aanmerking voor een post-studievisum voor 18 maanden om je carrière in Duitsland te beginnen.

Lees meer over IU.

Wat IU anders doet?

IU biedt kwaliteitsprogramma's voor bachelor-, master- en MBA-graden met een geheel nieuwe aanpak. IU heeft campussen opgezet voor studenten die hun studie ter plaatse willen voltooien, maar biedt ook 100% online programma's voor afstandsonderwijs aan. Studenten die in aanmerking komen, kunnen zowel online als op de campus studeren combineren en tussen de twee wisselen. Op deze manier kunnen studenten zich op persoonlijk en professioneel niveau ontwikkelen en hun carrière vooruit helpen door middel van toekomstgerichte, flexibele studies.

Waarom IU?

 • Betaalbaar: geniet van kortingen tot 50% op online collegegeld
 • Flexibele betalingsopties: maandelijkse termijnen of volledige vooruitbetaling
 • All-inclusive kosten: Cursusmateriaal inbegrepen, geen aanmeldingskosten Flexibel
 • Begin meteen online zonder vaste semesterintakes
 • Studeer en leg examens af 100% online , in je eigen tempo en schema - 24/7 toegang tot het digitale leermateriaal van IU, waar je ook bent
 • IU biedt graden aan op veelgevraagde gebieden, met specialisaties
 • Cursussen combineren theorie en praktische toepassing door middel van real-world case studies
 • Leer van professionals uit de industrie die experts zijn in hun vakgebied

Succes wereldwijd met IU

Met IU kunt u deuren openen naar carrièremogelijkheden over de hele wereld. Hun door de staat geaccrediteerde programma's zullen u uitrusten met brancherelevante kennis en veelgevraagde vaardigheden, zodat u zich kunt onderscheiden op de wereldwijde arbeidsmarkt. Studeren aan IU geeft je ook toegang tot hun exclusieve online carrièreservices en -evenementen en verbindt je met hun wereldwijde netwerk van academische partners, zodat je kunt studeren in de VS, Canada of Australië.

IU: afgestemd op de eisen van de wereldmarkt

Studeren aan IU maakt een carrière in een mondiale omgeving mogelijk en we verwelkomen studenten van over de hele wereld. IU bereidt je voor op je internationale carrière met internationaal relevante onderwijsinhoud en besteedt er veel aandacht aan om je een internationaal perspectief te bieden voor zowel algemene managementmodules als vakspecifieke inhoud. IU draagt bij aan hun internationale mentaliteit en bereidt de volgende generatie professionals voor op het mondiale bedrijfsleven.

94% van de IU-afgestudeerden vindt een baan binnen de eerste drie maanden na afstuderen en na twee jaar heeft gemiddeld 80% managementverantwoordelijkheden. Deze uitstekende resultaten zijn gebaseerd op het feit dat zij, naast het aanleren van professionele expertise, zich richten op het trainen van sociale en interculturele competentie.

IU's missie

Wat IU drijft, is wat jou drijft: IU ontwerpt zijn programma's om zo flexibel en innovatief mogelijk te zijn - zonder in te leveren op kwaliteit. Ze leveren specialistische expertise en innovatief leermateriaal, maar richten zich ook op uitstekende studentenservice en professioneel advies. De programma's van IU leveren vakspecifieke kennis en soft skills met een toekomstgerichte aanpak en digitale tools om afgestudeerden voor te bereiden op de internationale zakenwereld.

Gratis webinar en Q&A

Webinar: Online studeren met IU 18:00 - 19:00 uur (CEST)

Visum vereisten

• Studenten die van plan zijn al hun studies online te volgen via de virtuele IU-campus, hoeven geen verblijfsvergunning aan te vragen – ongeacht hun staatsburgerschap.

Beurzen en financiering

Stel uw droomcarrière veilig – Geniet van kortingen tot 50%!

Sluit u aan bij het geaccrediteerde online programma van IU en bespaar tot 50% op uw collegegeld.

Met de geavanceerde online campus en digitale leermiddelen van IU krijgt u toegang tot betaalbaar onderwijs van hoge kwaliteit.

Het beste gedeelte? Jij bepaalt wanneer je begint!

*Let op: Deze uitzonderlijke korting geldt uitsluitend voor het online studiemodel. Neem voor meer informatie over studiekortingen op de campus contact op met het studieadviesteam van IU.

Ranglijsten

Accreditaties, ranglijsten en lidmaatschappen

Accreditatie

IU International University of Applied Sciences heeft systeemaccreditatie ontvangen van EQAR, FIBAA, de Duitse Raad voor Accreditatie, de Duitse Raad voor Wetenschap en Geesteswetenschappen en WES Canada. Dit betekent dat hun cursussen, docenten en lesmateriaal allemaal voldoen aan de strenge normen die aan hen zijn gesteld en dat ze nu hun eigen programma's kunnen accrediteren.

Cambridge Assessment Internationaal onderwijs / middelbare schooldiploma A-niveaus

IU is de eerste online universiteitspartner van Cambridge International's middelbareschooldiploma A-Levels. Studenten hebben nu de kans om een middelbare schooldiploma te behalen terwijl ze studeren voor een bachelordiploma – zonder extra kosten. De A-Levels is een unieke opleiding van 12 maanden met een werklast van 150 uur, die je naast je bacheloropleidingen volgt. De A-Levels worden afgesloten met een examen dat een oneindig aantal keren herkanst kan worden.

Prijzen en ranglijsten

IU is de eerste Duitse universiteit die een score van 99/100 krijgt in het QS Stars Report, maar ze stond ook bovenaan 6 van de 25 categorieën in de grootste Duitse universiteitsranglijst van CHE. Onlangs stonden de online MBA-programma's van IU op de 26e plaats in Europa in de prestigieuze QS Online MBA Rankings, een indrukwekkende prestatie en erkenning op het internationale toneel.

Lidmaatschappen

IU is lid van de Business Graduate's Association, Online Learning Consortium, AASCB en de Global Education Coalition van UNESCO. Deze lidmaatschappen geven hen verbindingen met andere instellingen, bedrijven en NGO's, evenals hoogwaardige opleidingen en ontwikkelingscursussen voor levenslang leren. Door gebruik te maken van de allernieuwste technologie helpt IU studenten in nood om hun opleiding voort te zetten en een leven lang te leren.

Mondiale erkenning en academische partners

Mondiale erkenning

Omdat IU wordt erkend door WES Canada en de VS, kunnen hun diploma's worden omgezet in punten volgens lokale academische normen in het Canadian Immigration Point System en het American Immigration Assessment Scheme. In april 2023 werd IU de eerste Duitse universiteit die lid was van de Association of Indian Universities (AIU), de enige overheidsinstantie in India die buitenlandse instellingen vaststelt. Dit betekent dat hun programma's op de campus worden erkend door werkgevers in heel India en andere Gemenebestlanden.

Academische partners

Door partnerschappen met academische instellingen van over de hele wereld biedt IU studenten een meer betaalbare manier om in het buitenland te studeren en te wonen. Met de IU Study Abroad Alliance kunnen studenten online aan een studie bij IU beginnen en deze voltooien aan een partneruniversiteit in de VS, Canada, Australië of Europa, waar carrièremogelijkheden in overvloed zijn.

Locaties

 • Berlin

  Frankfurter Allee,73a, 10247, Berlin

  Vragen