Keystone logo
© ISTC
ISTC

ISTC

ISTC

Invoering

Sinds 1991 leidt ISTC binnen de Katholieke Universiteit van Lille verantwoordelijke, veeleisende, wendbare en creatieve communicatiemanagers op, die operationele zaken en een strategische visie binnen het bedrijf weten te combineren. ISTC is een van de zeldzame particuliere communicatiescholen die door de staat worden erkend. De school geeft twee nationale diploma's uit (Licentie en Master). Als lid van de Regionale Conferentie van Grandes Écoles (CRGE) en de Federatie van hogere instellingen van collectief belang (FESIC), onderscheidt het ISTC zich door een unieke positionering door de “Integrale Ervaring” die zijn cursussen, zijn pedagogie en zijn ondersteuning van de student. De school integreert de grondbeginselen van management, recht, management en menswetenschappen in haar opleiding. Het is ook internationaal georiënteerd door uitwisselingsprogramma's aan te bieden met 75 partneruniversiteiten over de hele wereld. Door de unieke positionering is het een zeer gewilde opleiding: ruim 90% van de jonge afgestudeerden wordt binnen 6 maanden na afstuderen aangenomen.

Waarom ISTC

Het Institute of Communication Strategies and Techniques ( ISTC ), een door de staat erkende school, leidt al 30 jaar operationele, veelzijdige en open communicatoren op.

Om hun snelle integratie in de zakenwereld te garanderen en hen effectief voor te bereiden op de problemen ervan, biedt ISTC algemene opleidingen aan waarin theorie en praktijk worden gecombineerd, met een sterke interculturele en internationale dimensie.

Vier redenen om lid te worden ISTC

Sluit je aan bij een door de staat erkende school

Lid worden van ISTC betekent kiezen voor een door de staat erkende school, gespecialiseerd op het gebied van communicatie.

ISTC is een van de twee particuliere communicatiescholen in Frankrijk die door de staat zijn erkend. Deze aanpak van continue verbetering heeft een positieve impact op onze interne processen, op de kwaliteit van onze opleidingen en dus op onze studenten.

Bovendien zorgt de erkenning van de school door de staat ervoor dat 30% van onze studenten van studiebeurzen kan profiteren.

Begrijp alle facetten van communicatie

Deelnemen aan ISTC betekent meedoen aan een algemene training in communicatiestrategieën en -technieken.

Train veelzijdige en operationele professionals. Open verschillende deuren voor hen. Dit zijn de doelstellingen van het programma dat door ISTC wordt aangeboden, namelijk: studenten een globale visie op communicatie bieden. En als bewijs: 55% van het onderwijzend personeel bestaat uit professionals, voor operationeel leren.

Voor het ontwikkelen van een communicatiestrategie moet rekening worden gehouden met velden buiten de communicatie. De training wordt gevoed door disciplines die essentieel zijn voor het begrijpen van de omgeving, zoals geopolitiek, management of zelfs psychologie of economie. Deze onderwerpen bieden het noodzakelijke perspectief om de problemen van het bedrijf en zijn mensen te begrijpen.

Ontdek de Integrale ISTC Experience

Bij ISTC leiden we je op voor meer dan alleen een baan. Wij leiden jou op voor een toekomst. Die je morgen, over vijf of over twintig jaar, te wachten staat en die, gezien de maatschappelijke veranderingen en technologische innovaties, communicatie op de voorgrond plaatst.

Om u voor te bereiden is onze werkwijze uniek in Frankrijk. Wij bieden u een ervaring op basis van 4 dimensies:

 • Het vergroten van uw algemene kennisbasis
 • Het verwerven van strategische, management- en operationele communicatieve vaardigheden
 • Internationale verrijking
 • En de ontwikkeling van je persoonlijkheid

Laten we samen uw professionele project opbouwen

Deelnemen aan ISTC is de garantie dat je een toekomst opbouwt waarin studenten volledig zullen floreren.

Het ISTC , het team en de docenten ondersteunen de studenten bij het verfijnen van hun professionele project. Door de jaren heen ontstaan er aantrekkingskrachten op verschillende communicatiegebieden. Goed begeleid en geholpen bij hun toekomstkeuze zullen studenten deze affiniteiten kunnen omzetten in echte knowhow.

Bovendien zullen de talrijke stages (en werkstudieprogramma's) die door ISTC worden aangeboden studenten in staat stellen een cv op te bouwen dat rijk is aan ervaring, maar hen ook alle vaardigheden geven die nodig zijn voor hun toekomstige beroep.

Statistieken

 • 800 studenten 15% internationaal
 • 1646 afgestudeerden
 • 80 internationale universitaire partners

  Campusfuncties

  Het ISTC profiteert van de voordelen van de stad Lille, op het kruispunt van Europa, perfect bediend, dynamisch op cultureel, sportief en economisch vlak; een stad gericht op nieuwe technologieën en onderzoek (Euratechnologie – Eurasanté) en bekend om haar verenigde geest. De school is gemakkelijk bereikbaar, op een paar minuten lopen van het centrum of met het openbaar vervoer: metro, bus en V'Lille.

  Bovendien is ISTC gevestigd op de campus van de Katholieke Universiteit van Lille (33.000 studenten). Studenten profiteren van een uitgebreid netwerk van relaties, in een kader dat gunstig is voor studies en het studentenleven.

   toelatingen

   Het ISTC staat open voor studenten met een Baccalaureaat of hoger (60, 120 of 180 ECTS credits).

   Toelatingsvoorwaarden bij ISTC :

   In licentie 1

   Op PARCOURSUP (ICL - ISTC (Lille - 59) Licentie - Economie en management - Communicatiecursus)

   Motivatiegesprek + Dossier + Gemotiveerd project

   Het ISTC interviewt alle kandidaten alvorens hun academisch dossier te bestuderen.

   Parallelle toelating

   In licentie 2 of 3 - in Master 1

   • Geschiktheidswedstrijd in dossier
   • Toelatingsgesprek

   Hoe kunt u slagen in uw sollicitatiegesprek?

   Tijdens deze uitwisseling beoordeelt de toelatingsjury uw aanleg voor communicatie en uw gevoeligheid voor de wereld om u heen. Naast academische prestaties is ISTC op zoek naar ruimdenkende, nieuwsgierige, beschaafde, toegewijde en verantwoordelijke mensen.

   Beurzen en financiering

   Het ISTC ontwikkelt al enkele jaren een sociaal beleid om studies te helpen financieren. Naast de beurzen op basis van sociale criteria van de CROUS, waarvan 30% van ISTC profiteert, zijn er andere systemen opgezet om studenten te helpen.

   Locaties

   • Lille

    Boulevard Vauban, 81-83, 59000, Lille

    Opleidingen

    Vragen