Keystone logo
ISPA University

ISPA University

ISPA University

Invoering

ISPA werd opgericht door de congregatie van katholieke religieuze ordes en begon haar activiteit in 1962 met de aanwijzing van Instituut voor Psycho-Pedagogische Wetenschappen.

Het kreeg de benaming van het Hoger Instituut voor Toegepaste Psychologie (ISPA) in 1964 en sindsdien doet het zichzelf gelden als een essentiële referentie in de geschiedenis van het hoger onderwijs in Portugal.

In 1977 begon de institutionele verantwoordelijkheid van de ISPA-onderwijsinstelling te worden verzekerd door een coöperatie die openstaat voor leraren en niet-leraren die erin samenwerken en voor andere persoonlijkheden van erkende sociale, wetenschappelijke en culturele relevantie.

ISPA was een pionier in het onderwijzen en onderzoeken van psychologische wetenschappen en gedragswetenschappen, waar de eerste bacheloropleiding psychologie en, in de jaren tachtig, onderwijs en onderzoek naar dierengedrag werd opgericht.

Toch zou het in de jaren 80 zijn huidige faciliteiten bezetten, gelegen aan de Jardim do Tabaco - Alfama-straat, in het hart van de historische stad Lissabon.

Locaties

  • Lisbon

    Rua Jardim do Tabaco,34, 1100-304, Lisbon

    Vragen