Keystone logo
University of the Aegean - Department of Geography

University of the Aegean - Department of Geography

University of the Aegean - Department of Geography

Invoering

De Universiteit van de Egeïsche Zee is een internationale onderzoeksuniversiteit met ongeveer 10.000 studenten en 2.000 postdoctorale studenten. Het belichaamt het concept van een 'universitair netwerk', met scholen en afdelingen verspreid over zes eilanden in de Egeïsche Zee: Lesbos, Chios, Samos, Rhodos, Limnos en Syros. De UoA investeert in innovatieve onderwijsprogramma's en multidisciplinaire benaderingen.

Het departement Geografie van de Universiteit van de Egeïsche Zee in Mytilene, Lesbos, Griekenland, is het eerste departement Geografie in Griekenland, officieel opgericht in 1989 en van start gegaan in 1994-1995. Het departement streeft ernaar een uitgebreid programma van bachelor- en masteropleidingen in de geografie aan te bieden dat zowel de internationale ontwikkelingen in het vakgebied als de behoeften en bijzonderheden van de studie van ruimtelijke problemen in Griekenland en zijn rol in het bredere Middellandse Zeegebied en Europa in acht neemt en hierop inspeelt. De afdeling heeft een lange ervaring in internationale en nationale onderzoeksprojecten.

Een van de diverse en innovatieve postdoctorale programma's van de Universiteit van de Egeïsche Zee is het ISLANDS-programma, een nieuw internationaal gezamenlijk onderzoeksmasterprogramma in samenwerking met prestigieuze instellingen zoals de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit van IJsland en de Universiteit van Las Palmas de Gran Canaria. Het richt zich op de ontwikkeling van kennis over de bijzonderheden van eilanden en de ontwikkeling van geavanceerde instrumenten, vaardigheden en technologie om de kloof tussen theorie en praktijk op het gebied van duurzaamheid effectief aan te pakken en te overbruggen. Door deel te nemen aan dit programma zullen studenten niet alleen onschatbare kennis en ervaring opdoen, maar ook deel gaan uitmaken van een internationaal netwerk van experts die zich inzetten voor het creëren van duurzame oplossingen voor eilandgemeenschappen wereldwijd.

toelatingen

How to Apply

Alle aanvragers dienen de volgende documenten in te dienen bij het toelatingsbureau:

  • Bachelordiploma/Een document met de naam van uw kwalificatie in de originele taal (en indien van toepassing, masterdiploma)
  • Lijst met cijfers/transcripten van uw bachelordiploma (en indien van toepassing, masterdiploma)
  • Motivatiebrief, waarin het volgende moet staan:
    • Hiermee geef je duidelijk aan dat je interesse hebt in het bestuderen van ISLANDS en duurzaamheid.
    • Een bewijs van uw gedrevenheid en enthousiasme om onderzoeker te worden op dit vakgebied.
    • Een toelichting op uw redenen waarom u voor een van onze eilanduniversiteiten kiest voor uw verplichte mobiliteitsperiodes, waar u uw twee mobiliteitsperiodes als onderdeel van uw programma wilt doorbrengen.
    • Detailed CV
    • Eén of twee referentiebrieven, bij voorkeur academisch
    • Een gescande kopie van uw paspoort

Belangrijke toepassingsdata

Aanvragen voor beurzen zijn open van 1 november tot de deadline voor het aankomende herfstsemester op 15 januari . Interviews met geselecteerde kandidaten worden in februari en maart gehouden.

Zelfgefinancierde kandidaten kunnen zich tot 1 april van elk jaar aanmelden, met de intentie om in het herfstsemester van datzelfde jaar te beginnen. Interviews voor deze kandidaten kunnen in april en mei plaatsvinden.

Zorg ervoor dat u alle vereiste documenten binnen de gestelde termijnen voorbereidt en indient, zodat u zeker weet dat uw aanvraag compleet is.

Visum vereisten

Deelnemers aan Erasmus+-projecten moeten mogelijk een visum verkrijgen voor verblijf in het buitenland in de EU-lidstaten en derde landen die geassocieerd zijn met het programma of derde landen die niet geassocieerd zijn met het programma dat de activiteit organiseert. Het is de verantwoordelijkheid van alle deelnemende organisaties om ervoor te zorgen dat de vereiste vergunningen (visa voor kort of lang verblijf of verblijfsvergunningen) in orde zijn voordat de geplande activiteit plaatsvindt. Het wordt ten zeerste aanbevolen om de vergunningen ruim van tevoren aan te vragen bij de bevoegde autoriteiten, aangezien het proces enkele weken kan duren. Nationale agentschappen en het Uitvoerend Agentschap kunnen verder advies en ondersteuning bieden met betrekking tot visa, verblijfsvergunningen, sociale zekerheid, enz. Het EU-immigratieportaal bevat algemene informatie over visa en verblijfsvergunningen, voor zowel kort- als langdurende verblijven.

Beurzen en financiering

Aanvragers kunnen een Erasmusbeurs aanvragen door hun interesse aan te geven in het aanvraagformulier (let op: de deadline voor beursaanvragen is 15 januari). Een Erasmus Mundusbeurs is € 1400 per maand waard en beslaat een totale duur van 24 maanden. Deze beurs draagt bij aan de kosten die de studenten maken, inclusief reis-, visum-, accommodatie- en verblijfkosten. Bovendien worden de deelnamekosten voor beursontvangers kwijtgescholden.

Bij de beurs is een AON-verzekering inbegrepen: AON ICS Complete.

Het biedt dekking voor medische kosten, noodhulp, verlies of schade aan persoonlijke bezittingen, persoonlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en alle kosten die kunnen ontstaan in verband met repatriëring om medische redenen, dringende gezondheidszorg en/of spoedeisende ziekenhuisbehandeling of overlijden. Onder voorbehoud van de algemene voorwaarden van het beleid worden de voordelen aan de begunstigde betaald, zoals vermeld in de polisvoorwaarden, tot de maximale voordelen zoals vermeld op het beleid dat zal worden verstrekt. Door de EU gefinancierde beurzen zijn jaarlijks beschikbaar voor gemiddeld 15 studenten. Toelating tot het opleidingsprogramma en de toekenning van beurzen worden bepaald door de Joint Admissions Board, die een vertegenwoordiger van elke universiteit omvat, met de Joint Programme Coordinator als voorzitter. Het is belangrijk om op te merken dat er, volgens de vereisten van het Erasmus Mundus Joint Master-programma, een criterium voor woongeschiktheid is voor beursaanvragen. Dit criterium stelt dat de studieperiode ten minste twee studieperioden in twee verschillende landen moet omvatten, die moeten verschillen van uw land van verblijf op het moment dat u zich aanmeldt. Dit criterium geldt specifiek voor potentiële aanvragers die momenteel in Nederland, Griekenland, Spanje of IJsland verblijven.

Voor meer informatie over de Erasmus Mundusbeurzen kunt u terecht op de officiële website van het Erasmus Mundus EU-programma.

Let op: studenten die al een Erasmus Mundus Joint Master Degrees (EMJMD) beurs hebben behaald of voormalige Erasmus Mundus Master/Doctoral Course beurshouders zijn, komen niet in aanmerking voor een extra beurs onder de EMJMD actie. Studenten die profiteren van een EMJMD beurs kunnen geen andere EU beurs krijgen terwijl ze hun EMJMD studie volgen.

Locaties

  • Groningen

    Landleven 1 9747 AD Groningen the Netherlands , 9747, Groningen

Vragen