Keystone logo
© TESS
ISIGE - MINES ParisTech

ISIGE - MINES ParisTech

ISIGE - MINES ParisTech

Invoering

ISIGE - MINES ParisTech is het centrum van MINES ParisTech gewijd aan het milieu en duurzame ontwikkeling. Haar ambitie is om een drijvende kracht te zijn voor ecologische transitie en om een veeleisende milieu-innovatie te bevorderen.

Leider op het gebied van training in milieu en duurzame ontwikkeling, de ISIGE - MINES ParisTech biedt drie gespecialiseerde meesters.

112523_IMG_0719.jpg

Onderzoek en expertise

ISIGE is een multidisciplinair centrum over milieukwesties dat expertise combineert in technische wetenschappen, sociale wetenschappen en natuurwetenschappen. Om de hedendaagse problemen van onze samenlevingen aan te pakken, of het nu gaat over metropolisering, energietransities, versnelling van klimaatverandering, transformaties van industriële modellen, ISIGE streeft naar de ontwikkeling van een analyserooster gemarkeerd door de focus op het milieu. In direct contact met de economische en institutionele actoren wil het centrum bijdragen aan het publieke debat over de noodzakelijke veranderingen van modellen van onze samenlevingen om de antropogene (en materiële) voetafdruk van onze activiteiten te beperken. Het ontwikkelt zo onderzoek en begeleidt bedrijven en gebieden rond de problematiek van ecologische en ecologische overgangen.

De multidisciplinariteit van het centrum en zijn leden laat toe om onderzoek te ontwikkelen dat verschillende gebieden bestrijkt, gaande van ecologisch ontwerp van industriële producten tot openbare beleidsuitdagingen voor de financiering van stedelijke infrastructuren. De centrale plaats van training binnen ISIGE heeft ook de ontwikkeling mogelijk gemaakt van een specifieke onderzoeksas rond kwesties van overgangsonderwijs.

De belangrijkste onderzoeksgebieden en expertise zijn onderverdeeld in vier hoofdgebieden:

 • Territoriale en sociale ecologie

 • Governance van overgangen

 • LCA en industriële ecosystemen

 • Overgangen leren

Twee andere secties omvatten ISIGE-conferenties en andere meer punctuele projecten in de marge van de hoofdassen.

112524_DAKAR-MS-IGE-2018-36.jpg

ISIGE in de samenleving / conferenties

Sinds de oprichting in 1992 heeft ISIGE de openstelling van de samenleving tot een van zijn prioriteiten gemaakt. We geven toegang tot de kennis en kennis die we produceren omdat we ze beschouwen als onderdeel van het gemeenschappelijke erfgoed. Deze eis komt tot uiting in het delen van informatie met het grote publiek op evenementen die vaak en gedurende het jaar worden georganiseerd (conferenties, seminars, enz.).
In dit proces van openstelling voor de maatschappij, betrekken we onze studenten bij communicatieactiviteiten voor het grote publiek en we nodigen hen uit om digitale inhoud (artikelen en video's) te produceren op onze blog: http: // blog-isige. mines-paristech.fr/

Lijst met de nieuwste ISIGE-conferenties:

 • 12 februari 2019 Conferentietafel "De digitale, de beste en de slechtste voor een ecologische overgang?" met Frédéric Bordage, Anne Tozzolino, Eric Maillard, Gregory Labrousse, Paula Forteza, Hugues Ferreboeuf

 • 10 januari 2019 Conferentie: "Claire Nouvian, haar betrokkenheid bij BLOOM" met Claire Nouvian

 • 16 mei 2018 Conferentie: "Hoe gaan we over 20 jaar?" met Nicolas Meilhan

 • 12 maart 2018 Conferentie: "Hoe past CSR in de wereld van textiel?" Met Isabelle Anton

 • 6 maart 2018 Rondetafelconferentie "The Circular Economy" met Matthieu Orphelin, Franck Aggeri, Helene Valade, Valerie David, Laetitia Vasseur, Thierry Kuhn

 • 6 februari 2018 "Klimaatrisico's, innovatie in dienst van steden" met Henri Gurs, Clemence Fischer, Claudine Guidat

 • 25 oktober 2017 "Crises, ecologische transitie en gemeenschappelijke goederen" met Gaël Giraud

Locaties

Vragen