Keystone logo
Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto

Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto

Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto

Invoering

ISCAP

geschiedenis

De ISCAP met de naam wij het vandaag de dag kennen - het Instituut voor Accounting en administratie van Porto, komt voort uit de besluitwet nr 327/76, van 6 mei, hoewel de historische wortels zijn veel verder weg. Inderdaad, het was in 1886 dat de Industrial and Commercial Institute of Porto werd opgericht (decreet van 30 december 1886), de toenmalige minister Emidio Navarro die de theoretische grondslagen van de organisatie van de industriële en commerciële onderwijs in ons land legt.

In 1891, de hervormingen van het technisch onderwijs van John Franco bleef ongewijzigd industriële en commerciële afdelingen van dit instituut, ze niet veranderen in onafhankelijke scholen. De basiscursussen van de handel werden verwijderd en de bovenloop wordt teruggebracht tot drie jaar en verdeeld in twee graden. De Industrial and Commercial Instituut van Porto te zien, in 1896, wordt erkend zijn Colleges, gelijkwaardig zijn aan die van andere scholen: de voormalige Superior of Commerce degree (gemaakt bij decreet van 30 december 1886) en de Hogere Cursus gedoceerd in Industrial Instituten en Commercial. De Industrial and Commercial Instituut voor Porto ging door een moeilijke weg, het ontbreken van een definitieve begeleiding, tot 1918, de datum van publicatie van decreet No. 5029, van 1 december, waarin het commerciële deel van elkaar gescheiden, de implementatie van het in een Commercial Instituut poort en een Hoger Instituut voor Trade Port. Deze datum geeft de eerste keer dat de scheiding van commerciële instelling met betrekking tot de industriële instituten, een situatie die voortgezet tot 1924. Deze segmentatie is echter tijdelijk, zo snel samen te voegen deze nieuwe gebieden van kennis en alleen in 1933 kiest voor een laatste segmentatie. De toenmalige noemde de Commercial Instituut voor Porto is bekend op het moment voor het houden van het hoogste niveau van marktstudies van de noordelijke hoofdstad en ook voor het zijn een gemiddelde technische onderwijsinstelling voor de sfeer van het hoger onderwijs in de verschillende aspecten van hun academische leven.

De hervorming die worden aangedreven door besluitwet No. 38031, van 4 november 1950, op geen enkele manier verandert de kenmerken van deze onderwijsinstelling. Integendeel, de 1974 politieke klimaat komt opereren diepgaande veranderingen in het leven van het instituut, want op het moment, groeien in het belang van de sterk technische opleidingen.

In deze nieuwe context, de vooruitgang van het land eiste de goede prestaties van het hogere personeel, die op dat moment schaars geworden. Zo is de ISCAP, wordt erkend als een van de scholen die in de loop der eeuwen gevormd generaties van professionals en in de instellingen voor hoger onderwijs wordt geplaatst. Dit evenement maakt afgestudeerden door Commercial Institutes ontvangt de aanwijzing van de afgestudeerden, een diploma dat "is zeer geschikt voor de toelating tot de opleiding voor leraar van de 6e groep van professionele technisch onderwijs". Deze wetgeving is een voorloper van wat later commerciële instellingen te integreren in het hoger onderwijs netwerk - Decreet-wet nr 327/76 van 6 mei. Zo ontstaat de huidige aanwijzing van Supreme Boekhouding en Administratie instituten, met de status van "hoger onderwijs, met rechtspersoonlijkheid en administratieve en educatieve autonomie," bevoegd te verlenen "de graad van bachelor, master en doctor." In het academisch jaar 1975-1976, het Institute of Accounting en administratie van Porto passeert de minister, bij decreet-wet nr 313/75, de Bachelor opleidingen van Accounting en Administration and Languages ​​en het secretariaat. Deze cursussen zijn vervolgens geregeld door besluit nr 918/83 van de Raad van 7 oktober en sofrearam opeenvolgende aanpassing op basis van de evolutie van de economische en boekhoudkundige wetenschappen en de eisen van de arbeidsmarkt.

Het instituut leeft echter een turbulente periode na 1976, als gevolg van de bestaande onzekerheid in het land. Instituten, bevoegd is om de graad van Bachelor, Degree en doctoraat te verlenen, moeten ze worden geïntegreerd in het wetenschappelijk onderwijs, maar later wettelijke bepalingen zochten hun omgeving in Polytechnic. Deze vaagheid context pas eindigde met de identificatie van de scholen / instellingen voor hoger onderwijs, dat het gevolg van de conversie of de evolutie van de vorige scholen en de integratie van het Institute of Accounting en administratie van Porto aan de Polytechnische Instituut van Porto in 1988, bij decreet-wet nr o 70/88 van 3 maart. Deze nieuwe wettelijke kader van het feit dat de instituten streven naar het hoger onderwijs van gekwalificeerde technici op het gebied van boekhouding en administratie en bevorderen, in een geografische context, de uitwisseling tussen onderwijs en economische en sociale structuren. Ze werden ook gevonden overeenkomsten tussen de doelstellingen van de Polytechnische en de Institutes of Accounting and Administration, die dit nieuwe kader heeft versterkt.

Decreet-wet nr 443/85 van 24 oktober, stelt de organische structuur van de Hogere Institutes of Accounting and Administration verklaart ook dat haar onderwijzend personeel pas wordt geregeld bij decreet-wet nr 185/81, van 1 juli, die de carrière Polytechnic gecreëerd. Ze werden echter ook gemaakt van de bacheloropleidingen en Specialized hogere studies, diploma's die van de Education Act uitdrukkelijk kwalificeert als eigenaar van de Polytechnic. In 1983 komt de douane-bachelordiploma (verordening nr. 918/83 van de Raad van 7 oktober), dit lijden ook gewijzigd (Verordening nr. 238/86 van 22 mei). Vanaf het academiejaar 1993-1994, de goedkeuring van de aanwijzing van Handel van Hogere Studies, slagen deze aan de douane Degree. De Marketing Bachelor cursus wordt geopend in het academisch jaar 1996-1997 toe te staan ​​"vult een hiaat, omdat de objectieve studie beoogt op te heffen een verergerde niet over de technische behoeften hoger in de dienstensector als gevolg van het concurrentievermogen van ondernemingen, voornamelijk als gevolg van de integratie van Portugal in de Europese Unie ". Ordonantie No 751/86, van 17 december, creëerde ook de cursussen van Specialized Hogere Studies (EESC) - Audit, financiële controle, het secretariaat voor Management en Bestuur en technische Douane, die tevens het diploma van bachelor verleend uit die een samenhangend geheel met een eerdere bacheloropleiding. Dit vertaalde zich naar, in de praktijk, een subsidie ​​"licentie gelijk aan Bachelor voor alle academische en professionele doeleinden." In 1991 creëerde de Commissie Accounting and Administration gevolgd door Specialized Translation, de laatste in 1995.

Aan het einde van het academiejaar 1997-1998, de ISCAP geplaatst op de arbeidsmarkt ingeschakeld studenten met Auditing het comité "s, Financieel Management, Accounting en Business Administration, Management Advisor, International Trade (International Management takken en Douane) en Specialized vertaling. Als gevolg van de uitgevoerde herinrichting, de ISCAP gaat om les te geven, sinds 1998, de BA Accounting en Administration (takken boekhouding en administratie, financieel beheer en audit), International Business, Talen en Secretariaat (tak secretariaat Management and Translation gespecialiseerde) en Marketing. In het academisch jaar 2001/2002 zou ook de tak van het openbaar bestuur worden gegeven.

Nu nieuwe faciliteiten, officieel geopend in 1996, ontvangt ISCAP het einde van dit decennium de Master of Accounting and Administration, georganiseerd door de Universiteit van Minho, en in samenwerking met het Polytechnisch Instituut van Porto. Hoewel geopend in 1996, de verhuizing naar het nieuwe gebouw plaatsvindt een jaar eerder in november.

In het academisch jaar 2003/2004 zou de Translation Branch Specialized vertaal- en tolkdiensten Specialized, verandering door Order No. 602/2003 van 21 juli goedgekeurd worden genoemd. In 2004/2005 wordt gecreëerd de loop van Corporate Communication Degree ook in twee fasen in de 1ste toegeschreven cyclus, eveneens, de bacheloropleiding (6 semesters) en de 2e, de graad van Bachelor (2 semesters) goedgekeurd bij besluit nr 161/2006 van 20 februari. Derhalve wordt onderscheiden van de vorige doordat een totale duur van slechts vier. Echter, dit plan alleen de overhand in dit academiejaar en was momenteel geschikt is om de instemming van Bologna, die leidde tot de oprichting van de opleiding in slechts drie jaar. Wordt nog verwacht goedkeuring voor de exploitatie van hun Meester, met dezelfde naam, waarvan de geplande duur is 4 semesters. In het academisch jaar 2005/2006 ook het verloop van de Talen en het secretariaat was voldoende om de overeenkomst Bologna door het aannemen van de naam "Management Assistants 'en gaan, dus een looptijd van slechts 6 semesters hebben. Voorts werd voorgesteld de werking van drie Masters: Assisted Translation Computer (wetenschappelijk gebied van vreemde talen en literatuur); Gespecialiseerde vertaling en vertolking (wetenschappelijk gebied van vreemde talen en literatuur) en management consultants (wetenschappelijk gebied van het management wetenschappen).

In het academisch jaar 2007/2008 kwam in de werking van de boekhouding en administratie cursussen, Internationale Handel en Marketing past bij de Overeenkomst Bologna. Deze graden hebben nu zes semesters. van hun meester graden werden ook voorgesteld, maar zijn nog steeds in afwachting van goedkeuring van de Internationale Handel en Marketing.

Locaties

  • Porto

    R. Jaime Lopes Amorim 4465-004 S. Mamede de Infesta , , Porto

    Vragen