Keystone logo
ISAT - Institut Supérieur de l'Automobile et des Transports

ISAT - Institut Supérieur de l'Automobile et des Transports

ISAT - Institut Supérieur de l'Automobile et des Transports

Invoering

ISAT ligt in Nevers, op 2 uur rijden ten zuiden van Parijs en dicht bij het beroemde racecircuit Nevers / Magny-Cours. ISAT is een faculteit van de Université de Bourgogne die deel uitmaakt van de top 800 van de wereldranglijst van Shanghai.

Het Instituut voor Automotive en Transport Engineering (ISAT) is een unieke staatsschool die zich inzet voor de uitgebreide opleiding van ingenieurs, met een bijzondere interesse in de automobielsector. Het belangrijkste doel van ISAT is om het hele scala aan functies en vaardigheden met betrekking tot de auto- en transportindustrie te dekken, met een sterke expertise in mechanisch - elektrisch

ISAT-engineeringprogramma's zijn geaccrediteerd door de Commission des Titres d'Ingénieur en EUR-ACE-gelabeld (Europees kwaliteitslabel voor technische opleidingen in de bacheloropleiding)

ISAT zorgt ervoor dat studenten zich ontwikkelen als bekwame professionals door praktische kennis en vaardigheden aan te bieden die niet alleen relevant zijn voor autotechnologie, maar ook rechtstreeks van toepassing zijn op de bedrijfsdoelstellingen.

ISAT zet zich ervoor in onderzoek te ontwikkelen binnen haar onderzoeksafdeling "DRIVE" op het gebied van voertuigtechniek voor het milieu (composietmaterialen, trillingen

ISAT biedt een dynamische omgeving voor de volledige ontwikkeling van de ISAT-gemeenschap door middel van een rijk cultureel en studentenleven. ISAT beschikt over veel sportfaciliteiten op hoog niveau en een gerenommeerde gastronomie. Dankzij de grootte en locatie van Nevers is er geen tekort aan betaalbare studentenwoningen.

75444_75418_SIA-AESM-TV20161.jpg

POLYTECH ORLEANS

Polytech Orléans maakt deel uit van het nationale Polytech-netwerk van universitaire technische scholen. Lid zijn van deze exclusieve groep betekent dat Polytech'Orléans een superieur programma aanbiedt met een breed scala aan majors op de meest geavanceerde vakgebieden, slechts een uur ten zuiden van Parijs, op een beboste campus.

Een sterk industrieel concurrentievermogen en lokale synergieën tussen industrie, onderzoek en opleiding hebben geleid tot de oprichting van een knooppunt voor concurrentievermogen in "elektrische energiewetenschappen en -systemen" en een ander punt over sensoren. Cosmetic Valley ligt heel dicht bij Orléans met beroemde bedrijven op deze gebieden.

Middelen

Het multidisciplinaire programma voorgesteld door Polytech'Orleans biedt afgestudeerden de uiteenlopende vaardigheden en expertise die nodig zijn om de innovatieve leiders van morgen te worden. Onze curricula hebben het EURACE-label.

... met hightech faciliteiten en ultramoderne apparatuur ...

- Twee sites (Galilee en Vinci) met meer dan 150.000 vierkante meter aan recente constructie

- Computerbronnen, waaronder 22 laboratoria, internet en laserprinters, met een ruime keuze aan software (CAD, numerieke berekening, simulatie, ...)

- Amfitheaters, audiovisuele studio's en taallabs

- Apparatuur voor basis- en technologisch onderzoek beschikbaar voor studenten voor bepaalde cursussen en projecten:

 • spectrumanalyse-apparaat

 • subsonische windtunnels

 • automotive testbanken

 • glasvezelsystemen

 • laserlaboratoria

 • scanning elektronenmicroscopisch

 • een plasmareactor

 • kilometertellers
75414_CaptureISAT.PNG

Locaties

 • Nevers

  49, rue Mademoiselle Bourgeois BP 31, 58027, Nevers

Vragen