Keystone logo
ISAE-ENSMA

ISAE-ENSMA

ISAE-ENSMA

Invoering

ISAE-ENSMA staat al meer dan 70 jaar bekend als excellentie als een instelling die meer dan 6500 ingenieurs op hoog niveau heeft opgeleid terwijl ze zich bezig hield met internationaal gerenommeerd onderzoek en sterke partnerschappen met grote bedrijven.

Het ISAE ENSMA-programma bereidt ingenieurs voor op loopbanen in ontwerpbureaus en onderzoek en ontwikkeling op het gebied van ruimtevaart en meer in het algemeen in transport, machinebouw en energie.

Het curriculum is breed en ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de industrie op het gebied van reactiviteit en het aanpassingsvermogen. Het omvat de mechanica van vloeistoffen en structuren, aerodynamica, energie, thermische engineering en aandrijving, materialen en industriële informatica. De school ontwikkelt sterke relaties met de industrie en met vooraanstaande instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek in Frankrijk en over de hele wereld. ISAE-ENSMA is de naschool van het Franse gemeenschappelijke INP competitieve examen in luchtvaart en ruimtevaartontwerp. ISAE-ENSMA is een technische school waar opleiding en onderzoek nauw met elkaar zijn verbonden. De training heeft een belangrijke component "onderzoek en ontwikkeling" en het onderzoek, dat duidelijk de sector "engineering sciences" omvat, heeft nauwe banden met de industrie. Met zijn laboratoria en ingenieurs heeft de school lange tijd contractuele activiteiten uitgevoerd voor grote bedrijven, waarvan sommigen ook veel van onze afgestudeerden werven. Dit zijn meestal bedrijven die werkzaam zijn in de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie en meer in het algemeen de transport-, mechanica- en energiesectoren. De training die wordt gegeven bij ISAE-ENSMA stelt jonge ingenieurs in staat om banen aan te nemen in ontwerpbureaus en onderzoeks- en ontwikkelingsposities, meestal in de luchtvaart- en terrestrische transportsector.

131168_Photo4.jpg

Sleutel figuren

700 technische studenten

100 promovendi

200 vaste medewerkers

50 internationale academische partnerschappen

20% van de internationale studenten

3 masterprogramma's (in het Frans gedoceerd): lucht- en grondvervoer, hoogwaardige materialen en informatica.

Onderzoek

Het P 'Institute - P' bestaat uit zes laboratoria in verbranding en detonatie, aerodynamica, warmteoverdracht, mechanica en fysica van materialen en mechanische engineering. Een technologisch platform genaamd CEAT (onderzoekscentrum voor aerodynamica en warmteoverdracht) van de Universiteit van Poitiers en ENSMA, verzamelt zware onderzoeksfaciliteiten die ook worden gebruikt voor onderwijs in verband met supersonische testtakken.

Laboratorium voor informatica en automatische besturing voor systemen

Het laboratorium is gebaseerd op vier assen (of teams):

- Data- en modelbouw

- Real-time embedded systeemmodellering

- Modellering, identificatie en diagnose van systemen

- Systeemanalyse en -controle

131166_Photo5.jpg

ISAE-ENSMA afgestudeerden van ISAE-ENSMA worden meestal aangeworven door grote nationale en internationale groepen (SNECMA, Airbus, Dassault, Renault, THALES, PSA, FRAMATOME, etc.) of door de aan hen gelieerde aannemersbedrijven (ALTRAN, Teuchos, enz.). Wat de arbeidssectoren betreft, zijn onze afgestudeerden sterk aanwezig in de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie (45%), hoewel het vrij brede karakter van de opleiding hen ook kansen biedt in sectoren zoals mechanica en landtransport (25%) , energie (10%) en industriële IT

Locaties

  • Chasseneuil-du-Poitou

    Avenue Clément Ader,1, 86360, Chasseneuil-du-Poitou

    Vragen