Keystone logo
IRIS Sup'

IRIS Sup'

IRIS Sup'

Invoering

Het kiezen van IRIS Sup 'is de garantie van een door de staat erkende opleiding, aangepast aan de vereisten van de arbeidswereld, bedoeld voor diegenen die professioneel willen oefenen of evolueren in een internationale context.

IRIS Sup 'de school IRIS

Gemaakt door IRIS in 2002, IRIS Sup 'is een particuliere instelling technisch hoger onderwijs ingeschreven bij de Paris Rectorat dat gericht is op studenten en professionals in verschillende beroepen op te leiden in een internationale context.

Het geeft titels uit die zijn erkend door de staat, niveau 7 geregistreerd in de National Directory of Professional Certifications (RNCP).

Geopolitiek en beroepspraktijk

IRIS Sup training 'bieden studenten:

  • de kennis die nodig is om internationale kwesties te begrijpen en hun vermogen tot analyse en voorstellen om de beslissing in organisaties te helpen ontwikkelen;
  • professionele tools, met een groot deel besteed aan het leren door middel van simulatie en inbedrijfstelling werksituatie, vanaf 1 jaar;
  • om te rijpen en hun loopbaan plannen binnen specifieke workshops te ontwikkelen.

Kies afstuderen

IRIS Sup 'biedt training in toegepaste geopolitiek, wat leidt tot twee door de staat erkende titels van niveau 7: International Strategy Analyst (ASI) en International Program Manager - Humanitarian and Development (MPI-HD ). Toegankelijk met een bac + 3, de cursussen duren twee jaar. Houders van een bac + 4 kunnen direct in het 2e jaar solliciteren.

> Het 1e jaar bij IRIS Sup '(bac + 4)

Het privédiploma van fundamentele studies in internationale betrekkingen (RI 1) markeert het eerste jaar bij IRIS Sup '. Verplichte doorgang voor bac + 3 zonder professionele ervaring, dit jaar kunnen studenten met een hogere wetenschappelijke graad ook een solide basis verwerven over politieke, economische en diplomatieke kwesties, voordat ze zich specialiseren in het 2e jaar.

> 2e jaars cursussen (bac + 5)

Internationaal Strategisch Analist (ASI)
3 cursussen gericht op het ontwikkelen van hun capaciteiten voor analyse, actie en besluitvorming in internationale omgevingen:
- Geopolitiek en toekomstperspectief*
- Geo-economie en risicomanagement*
- Defensie, veiligheid en crisisbeheersing*.

International Program Manager - Humanitarian and Development (MPI-HD) *
Een kerncurriculum gericht op het ontwikkelen van zijn capaciteiten voor het analyseren van de context van interventie in het veld, het beheersen van projectcyclusbeheer (PCM) en programmeren, samen met drie paden (strategisch, operationeel, belangenbehartiging).
Vaardigheden worden verworven door samen met actoren van internationale solidariteit (NGO's, verenigingen, sociale ondernemers) aan projecten te werken.

* Cursussen ook op afstand aangeboden.

Rijke promoties diversiteit

Bij IRIS Sup', niet klonen. Student of een professional, Frans of buitenlands, elk voorzien van zijn reis, ervaring, doelstellingen, en de rest van het jaar zal worden verrijkt, als de leer van de diversiteit van de herkomst van studenten en stakeholders.

IRIS Sup 'elk jaar ongeveer 20% van de studenten die dertig nationaliteiten.

Vloeiend in het Engels is vereist in elke activiteit op internationaal niveau, zijn sommige cursussen in het Engels.

56141_14608745_1108732885849348_3579966449716116051_o.jpg

Monitoring en onderwijsondersteuning

Met meer dan 560 face-to-face en afstandsstudenten blijft IRIS Sup' een structuur waarin anonimiteit geen plaats heeft. Aan het begin van het jaar ondertekent elke student een intern reglement dat zijn relaties met de docenten en het docententeam regelt. Aanwezigheid is verplicht en opdrachten moeten binnen de gestelde deadlines worden ingeleverd. De dialoog met de administratie is constant: of er nu een administratieve of pedagogische vraag is, elke student vindt altijd iemand met wie hij contact kan opnemen.

De studenten van IRIS Sup hebben een werkruimte met krantenkoppen uit de Franse en internationale pers en 200 online tijdschriften op de CAIRN-portal. Verschillende computerstations met kantoorsuite, internet en wifi, hebben vrije toegang.

Open trainingen op de professionele wereld

- Een organisatie die gunstig is voor afwisselend studeren / oefenen: mogelijkheid om stage te lopen of 3 dagen per week een baan te hebben, parallel aan de lessen van oktober tot mei, dan fulltime van juni tot december.


- Contact met professionals: alle stakeholders werken bij bedrijven, verenigingen, internationale organisaties of het hoger ambtelijk apparaat. Hun cursussen combineren dus theoretische bijdragen, praktische toepassingen en dagelijkse ervaring met functies in een internationale omgeving. Projecten worden uitgevoerd met en voor partnerorganisaties.


- Associatie met IRIS-activiteiten: parallel aan hun cursussen kunnen IRIS Sup'-studenten conferenties bijwonen en samenwerken in IRIS-activiteiten (internationale en strategische beoordeling, aanvraag voor een stage binnen de publicatieafdeling of als onderzoeksassistent...),
Het alumninetwerk: opgericht in 2008, wil IRIS Sup' Alumni een netwerk bij elkaar brengen dat inmiddels meer dan 2.600 afgestudeerden telt!


- Professionele en internationale ervaringen: geleid door coaches, workshops om na te denken over hun professionele project en hun methoden om een stage / baan te vinden, zijn inbegrepen in alle programma's. Beheerders van stage- en werkstudiecontracten publiceren ook aankondigingen voor studenten, die ze ook ontvangen voor persoonlijk advies. De studenten van IRIS Sup worden nu gewaardeerd in honderden particuliere bedrijven en openbare organisaties. Een manager internationale betrekkingen ontwikkelt aanbiedingen in het buitenland, internationale mobiliteit en volgt buitenlandse studenten op.

56145_IMG_4787.JPG

Elk jaar bijgewerkte training

Bij IRIS Sup' telt de mening van elke actor: studenten, docenten (alle professionals), docenten voor stages en leercontracten, partners, afgestudeerden die momenteel in post zijn... Evaluatievragenlijsten, adviesontwikkeling met externe professionals, educatieve bijeenkomsten, vergaderingen en formele en informele discussies bieden het hele jaar door de mogelijkheid om standpunten te vermengen en de inhoud van de opleiding voortdurend te ontwikkelen. Het aanpassen van opleidingen aan de verwachtingen van werkgeversorganisaties is een permanente bekommernis.

De overeenkomsten in alle trainingen

De selectie (in aanmerking komen voor inschrijving, toelating voor interview), het tempo van studies, de geopolitieke mix en professionele praktijken, van professionele sprekers die in hun vakgebied worden erkend, zijn de gemeenschappelijke kenmerken.
De methoden voor validatie van training, aangepast aan elke cursus, zijn dichtbij: continue controle (aanwezigheid, lezingen, aantekeningen lezen, oefeningen, simulaties, enz.), Examens (januari en eind mei); proefschrift en mondelinge verdediging (september-oktober); stageverslag (september).

Veelgestelde vragen over school

56144_IMG_4730.JPG

Locaties

  • Paris

    2 bis rue Mercoeur, 75011 , Paris

Vragen