Keystone logo
IQS – Universitat Ramon Llull

IQS – Universitat Ramon Llull

IQS – Universitat Ramon Llull

Invoering

Waarom studeren aan IQS

IQS is een universitair centrum van de Sociëteit van Jezus, een van de oprichters van Universitat Ramon Llull, met meer dan honderd jaar ervaring en een lange geschiedenis. Nationale en internationale accreditaties garanderen ons continu werk en consolideren ons prestige.

 • Uitgebreid onderwijs
  Het is onze roeping en toewijding om mensen ethisch en alomvattend op te leiden in persoonlijke, academische en professionele termen. Als gevolg hiervan wordt bij IQS het verwerven van professionele vaardigheden gecombineerd met de ontwikkeling van de menselijke dimensie van de student.
 • Praktische dimensie van de programma's
  De programma's zijn ontworpen om praktisch, interdisciplinair onderwijs te bieden. IQS docenten hebben erkende professionele ervaring in de industrie en het bedrijfsleven, waardoor ze zeer praktische en up-to-date begeleiding kunnen bieden met betrekking tot de arbeidsmarkt.
 • Koppelingen met Enterprise
  Alle studenten lopen verplichte werkervaringsstages in particuliere bedrijven en de afstudeerprojecten zijn gericht op het ontwikkelen van praktische toepassingswerken zoals een businessplan.
 • Job Exchange en professionele loopbaanbegeleiding
  Studenten hebben toegang tot de IQS Job Exchange en tot de Professional Careers Guidance Service, waar ze professionele begeleiding en hulp krijgen, vooral bij hun eerste baan.
 • Internationale roeping
  IQS studentenuitwisselingen met buitenlandse universiteiten vormen een ideale aanvulling op de studies van het programma, omdat ze een ervaring bieden die de studenten zowel academisch als persoonlijk verrijkt.
 • Volledig Engels programma en taal leren
  IQS biedt de mogelijkheid om sommige afstudeerprogramma's en het bachelorprogramma in Business Administration and Management volledig in het Engels of geleidelijk in het Spaans en Engels te volgen, evenals de mogelijkheid om Duits te leren.
 • Persoonlijke zorg en kleine groepen
  Studenten hebben persoonlijke docenten om hen te begeleiden in academische, professionele en persoonlijke zaken. Klassen bestaan uit kleine groepen in alle IQS bachelor- en masterprogramma's.
 • IQS Subsidies
  IQS heeft een uitgebreid programma van beurzen en beurzen, waaronder beurzen voor uitmuntendheid en beurzen voor gezinsondersteuning.
 • Professionele specialisatie met IQS Graduate Programs
  Het aanbod van IQS graduate programma's biedt studenten de mogelijkheid om hun beroep te ontwikkelen in een specifiek studiegebied met uitgebreide training.
 • Onderzoek en kritisch denken
  Onderzoek is een essentiële activiteit voor het bieden van kwaliteitsonderwijs, het ontwikkelen van kritisch denken en het bijdragen aan de vooruitgang van kennis. Om deze reden moedigt IQS onderzoek aan in zijn niet-gegradueerde, afgestudeerde en Ph.D. programma's.

IQS heeft twee scholen: IQS School of Engineering, waar wetenschappelijke en technische studies worden onderwezen, en IQS School of Management, waar economie en bedrijfskunde worden onderwezen.

Internationale uitwisselingen

IQS staat volledig achter het idee van internationalisering van de wetenschap en is van mening dat sterkere internationale banden leiden tot studies en onderzoek van hogere kwaliteit.

Uitwisselingen van studenten met buitenlandse universiteiten zijn een ideale manier om IQS -studies aan te vullen met een ervaring die studenten zowel academisch als persoonlijk zal verrijken. Uitwisseling vindt plaats met gerenommeerde buitenlandse universiteiten, waarmee IQS uitwisselingsovereenkomsten heeft gesloten. IQS heeft met name uitwisselingsovereenkomsten met 96 universiteiten: 44 in Europa, 31 in Noord-Amerika, 12 in Zuid-Amerika, 3 in Midden-Amerika, 5 in Azië en 1 in Afrika.

Via het International Relations Office ondersteunt en begeleidt IQS studenten die een deel van hun programma in het buitenland willen studeren. Het International Relations Office biedt ook hulp aan alle internationale studenten die naar IQS willen komen.

Dankzij deze internationale uitwisselingen profiteren IQS studenten of onderzoekers van de volgende voordelen:

 • Een taal verbeteren: er is geen betere manier om een taal te leren dan in een land te wonen waar het wordt gesproken. Dit verbetert hun professionele mogelijkheden, aangezien internationale bedrijven op zoek zijn naar kandidaten die vloeiend een tweede taal spreken.
 • Nieuwe relaties: ze krijgen de kans om kennis te maken met mensen met andere opvattingen en culturen dan die van hen, die hen misschien zelfs kunnen helpen in hun professionele leven.
 • Ontwikkeling van vaardigheden: een ervaring van het leven in het buitenland voor een bepaalde periode helpt mensen om meer verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij anderen te krijgen door culturele verschillen te begrijpen.
 • Werk: het contactennetwerk van studenten zal internationaal merkbaar groeien door in het buitenland te studeren, wat hun weg zal effenen naar andere bedrijven of andere mogelijkheden.

Een roeping voor onderwijs en onderzoek

Het belangrijkste doel van de IQS School of Engineering is opleiding en onderzoek op het gebied van wetenschap en technologie. De programma's zijn ontworpen om praktische en interdisciplinaire training te bieden, met speciale aandacht voor zowel fundamentele wetenschap als experimenteel werk.

Onderzoek is een essentiële activiteit om onderwijs van hoge kwaliteit te bieden, kritisch denken te ontwikkelen en bij te dragen aan kennisvooruitgang. Daarom stimuleert en promoot IQS onderzoek dat begint met de bachelor- en masterprogramma's en eindigt met PhD's. IQS School of

Technische faciliteiten omvatten laboratoria, werkplaatsen, pilot- en semi-industriële fabrieken. In de lesateliers en labo's krijgt elke student een station toegewezen voor individueel gebruik.

Ondernemend karakter

IQS School of Management wordt internationaal erkend voor de opleiding van haar afgestudeerden in Business Administration en Management.

Haar missie is de uitgebreide training van mensen met de attitudes, kennis en vaardigheden die hen in staat zullen stellen concurrerende organisaties te creëren, te leiden en te beheren, die zich zullen onderscheiden op industrieel en technologisch gebied en die zich inzetten voor uitmuntendheid en rechtvaardigheid.

De professionele ervaring van de faculteit van de IQS School of Management staat bekend, evenals het onderzoeksprofiel, dat zeer veeleisend is voor de continue productie van bijdragen, zoals de publicatie van referentieartikelen, deelname aan congressen, hoofdstukken voor boeken en symposia , onder andere.

Accreditaties

Geaccrediteerd door AACSB

Locaties

 • Barcelona

  IQS Via Augusta, 390,, 08017, Barcelona

  Vragen