Keystone logo
© TESS
IPSA - Aeronautics and Space

IPSA - Aeronautics and Space

IPSA - Aeronautics and Space

Invoering

Welkom bij IPSA Graduate School of Engineering, gespecialiseerd in vliegtuigen, ruimtevaart en slimme mobiliteit!

IPSA, waar de droom van luchtvaarttechniek werkelijkheid wordt

Sinds de oprichting in 1961 wordt IPSA gedreven door de voortdurende zorg om de opleiding die aan studenten wordt aangeboden af te stemmen op de behoeften van bedrijven. Onze Master in Luchtvaarttechniek bestaat dus uit majors en specialisaties die de basis vormen voor het verwerven en verdiepen van essentiële en solide kennis in het veld. Dit programma wordt voortdurend ontwikkeld en bijgewerkt onder leiding en werk van de ontwikkelingsafdeling van de school.

Het diplôme d'ingénieur , gelijkwaardig aan een masterdiploma in luchtvaarttechniek, uitgereikt door IPSA, bewijst het vermogen van afgestudeerden om elk probleem met betrekking tot luchtvaart en ruimtevaart aan te pakken. Dankzij de IPSA-opleiding kunnen afgestudeerden ook werken op verwante geavanceerde gebieden van de luchtvaart en de ruimtevaart, met name in het vervoer over land, waarbij gebruik wordt gemaakt van technieken en technologieën die vergelijkbaar zijn met die welke in de luchtvaart worden gebruikt.

Opleiding

Het masterprogramma is gebaseerd op een balans tussen academische en praktische activiteiten: lezingen, tutorials, seminars, ontwerpadvies, projecten gerelateerd aan industriële omgevingen en stages. De student is de hoofdrolspeler in zijn opleiding door een grote en andere optie te kiezen waarmee hij zijn cursussen kan personaliseren en expertise kan verwerven op een gebied van zijn keuze. Zakelijke conferenties en internationale openheid bieden extra vaardigheden bij het opbouwen van het kritische denken en het vermogen van studenten om beslissingen te nemen.

Taal

De master wordt voornamelijk in het Engels gegeven. Sommige cursussen worden vanaf het tweede semester in het Frans gegeven.

Naast het masterprogramma profiteren studenten van intensieve taalcursussen Frans, aangezien ze aan het einde van de studiejaren het niveau B2 in het Frans moeten bereiken om hun diploma te behalen.

Een Graduate School of Engineering in de buurt van de industrie

In de ruim 60 jaar van haar bestaan heeft IPSA relaties en duurzame partnerschappen opgebouwd met grote spelers in de lucht- en ruimtevaartsector. Deze partners ontmoeten vrijwillig studenten en bespreken verschillende aspecten (wetenschappelijk, technisch, cultureel en economisch) van het ingenieursberoep. Dankzij deze nabijheid tot de industrie kan IPSA, via haar Ontwikkelingsraad, de opleiding afstemmen op de behoeften van de industrie. Alumni, werkzaam bij grote bedrijven in de sector, keren graag terug naar hun school om hun ervaringen te delen met de toekomstige ingenieurs bij IPSA.

Passie is de belangrijkste drijfveer

Als er een school is waar passie aanwezig is, dan is het IPSA. De projecten van de verenigingen laten door hun complexiteit de gepassioneerde kant van Ipsaliens zien. IPSA organiseert ook verschillende evenementen om haar studenten in staat te stellen hun passie te beleven, zoals conferenties van luchtvaartactoren in Frankrijk, vluchtsimulators, aanwezigheid op verschillende vliegshows en bijeenkomsten.

Statistieken

IPSA in cijfers

 • 3 programma's open voor internationale studenten:
  • 5-jarig luchtvaarttechniekprogramma (undergraduate + graduate)
  • Master in luchtvaarttechniekprogramma
  • Zomerschoolprogramma
 • 2 campussen: Parijs, Toulouse,
 • ruim 2.000 studenten
 • 3.000 alumni
 • +100 partneruniversiteiten over de hele wereld
 • 700 partnerschappen met toonaangevende bedrijven
 • 70 studentenverenigingen
 • 3.000 afgestudeerden op sleutelposities in bedrijven
 • 90% van de studenten wordt binnen 3 maanden na afstuderen aangenomen

  Locaties

  • Paris

   63 boulevard de Brandebourg 94200 IVRY-SUR-SEINE FRANCE, 94200, Paris

  Vragen