Keystone logo
Polytechnic Institute Of Bragança Master Chemische Ontwikkeling
Polytechnic Institute Of Bragança

Master Chemische Ontwikkeling

0 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

* € 100 eenmalige inschrijfgeld, € 1 090 voor het collegegeld per jaar

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Programma beschrijving

Deze master programma is volledig in het Engels gedoceerd en streeft naar technologische opleiding voor professionele doeleinden in de verschillende gebieden die onder Chemical Engineering, waaronder chemische procestechniek, controle en procesoptimalisatie, naast de specialisatie in polymeren, milieutechnologie en biotechnologie te bieden. Deze studie cyclus lezingen in samenwerking met LSRE-IPB (Laboratorium voor scheiding en reactie processen), een IPB pool van de Associated Laboratorium LSRE / LCM behoren tot de Portugese Science and Technology Foundation.

Profiel van de opleiding

Het profiel van het programma bestaat uit de ontwikkeling van de technisch-wetenschappelijke kennis en professionele gespecialiseerde vaardigheden in de studie gebied van Chemical Engineering: Chemical Process Engineering; Chemical Process Simulation, controle en optimalisatie; Polymeren; Milieutechnologie; Biotechnology.

Key leerresultaten

De mate van "Mestre" (master) in Chemical Engineering wordt toegekend aan studenten die aantonen, op dit gebied, de mogelijkheid om:

 • ontwikkelen en verbeteren van de verkregen in de eerste cyclus kennis om die kennis oorspronkelijke situatie vaak in de context van het onderzoek ontwikkelen en toepassen;
 • hun kennis en inzicht en probleemoplossend vermogen om nieuwe en onbekende situaties in brede multidisciplinaire situaties toe te passen, maar in verband met het gebied van onderzoek;
 • integreren van kennis, omgaan met complexe zaken, oplossingen te ontwikkelen of naar voren gebracht meningen over situaties van beperkte of onvolledige informatie, met inbegrip van na te denken over de implicaties en de ethische en maatschappelijke verantwoordelijkheden die voortvloeien uit zowel deze oplossingen en adviezen of zelfs die voorwaarde hen;
 • communiceren van hun conclusies en de kennis en redeneren dat hen beiden ten grondslag liggen aan experts en niet-deskundigen, duidelijk en ondubbelzinnig;
 • ontwikkelen competenties die hen in staat stellen om te profiteren van zelf-georiënteerde of autonome levenslang leren.

Om de kwalificatie te voltooien, is de student nodig om alle verplichte opleidingsonderdelen van het studieplan passeren.

Beroepsprofielen van de afgestudeerden

De mate van "Mestre" (master) in Chemical Engineering maakt deel uit van de opleiding en training gebied van technologieën. Afgestudeerden zijn gespecialiseerd om een ​​professionele activiteit binnen het profiel van het programma te ontwikkelen.

Toegang tot verdere studies

De mate van "Mestre" maakt het mogelijk om te gaan naar 3e cyclus studies (PhD), volgens de Portugese hoger onderwijs.

Examenreglement beoordeling en indeling

Onderzoek en beoordeling worden gereguleerd door de IPB regelgeving.

Diploma (in oorspronkelijke taal)

"Mestrado em Engenharia Química". Titel van "Mestre".

Kwalificatieniveau

2e cyclus van de studies. EQF-niveau 7. ISCED niveau 5.

Erkenning van verworven competenties

Na de implementatie van het Bologna-proces en de daaruit voortvloeiende wetgeving inzake de mobiliteit van studenten tussen graden en instellingen voor hoger onderwijs, moeten verworven competenties worden erkend en gecrediteerd. Voorafgaande leerconcept bevat alle voorgaande leren / opleiding die in andere studie hoger onderwijs cycli in de nationale of internationale instellingen (creditering van gecertificeerde opleiding), evenals vorige professionele ervaring en elke post-secundair onderwijs training of opleiding. Als zodanig is het IPB bevordert de creditering van de student verworven competenties bij aankomst bij de instelling. Het streven naar een snelle en volledige integratie van de student in zijn / haar nieuwe opleiding moet de erkenningsprocedures worden ingediend bij de inschrijving op het IPB.

Kwalificatie-eisen en voorschriften

4 semesters (2 jaar). 20 weken van de studie, per semester, full-time (40 per jaar). 40 Totaal aantal uren per week. 810 Totaal aantal uren per semester (1620 per jaar). 120 ECTS (30 per semester); 1 krediet komt overeen met 27 uur. Het omvat een wetenschappelijke verhandeling, een project werken of een beroepsstage, die met een eindrapport met 42 studiepunten zal worden gesloten. De houders van deze kwalificatie kan gelden voor de Orde van ingenieurs. De beroepstitel van ingenieur wordt toegekend door deze instelling, volgens zijn interne regels.

Vereisten

De houders van een "Licenciado" graad of juridische equivalent, de houders van een buitenlands bachelor academische graad, en de houders van een relevante academische, wetenschappelijke of professionele curriculum vitae, van toepassing kunnen zijn op de 2e cyclus van studies, zoals vermeld in de beschrijving van de Portugese hoger onderwijs.

WERKERVARING

Geen werkervaring vereist.

Programmadirecteur

Helder Teixeira Gomes ([email protected]).

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Master's Degree in Bioengineering
  • Barcelona, Spanje
 • Master in chemische technologie en bio-engineering
  • Prague, Tsjechië
 • Erasmus Mundus Masterprogramma in Sustainable Biomass and Bioproducts Engineering
  • Lappeenranta, Finland
  • Mikkeli, Finland