Keystone logo
IPAM

IPAM

IPAM

Invoering

Over ons

IPAM is een school die meer dan 30 jaar ervaring heeft in het onderwijzen van marketing, en altijd onderwijs van uitmuntendheid heeft aangeboden in de nabijheid van bedrijven en de markten.

Ons onderwijsmodel combineert theorie en praktijk, onderwezen door faculteit met bedrijfservaring en real-world uitdagingen die studenten door bedrijven worden gesteld.

De omgeving van IPAM Lissabon is er een van professionaliteit, competentie en vastberadenheid. De studenten zijn echte marketingmanagers bij het starten of ontwikkelen van hun carrière.

Geschiedenis

Opgericht in 1984, is het de oudste en grootste marketingschool in Portugal en heeft meer dan 9.000 studenten getraind in zijn 31-jarig bestaan.

Het was een van de eerste Portugese instellingen voor hoger onderwijs die werd beoordeeld door de European University Association, de belangrijkste vereniging in de sector.

In de jaren negentig ziet IPAM een opmerkelijke groei. Het ontwikkelt een zeer nauwe relatie met de zakelijke markt, de cursussen worden erkend door de Portugese overheid, het organiseert zijn eerste congres van marketingprofessionals en lanceert tot op heden het enige wetenschappelijke tijdschrift dat gespecialiseerd is in marketing.

Na het jaar 2000 heeft IPAM de grootste managementsimulator op nationaal niveau, integreert het al zijn academische programma's volledig in het kader van het Bologna-proces en verwelkomt de illustere Philip Kotler en Tom Peters in inaugurele lessen voor het academische jaar.

Academisch model

Een studentgericht onderwijsmodel, dat erop gericht is studenten voor te bereiden op een mondiale wereld door kennis te verwerven en vaardigheden te ontwikkelen die hun inzetbaarheid overal ter wereld zullen vergroten.

Bij IPAM is door de jaren heen een pedagogisch model ontwikkeld dat klassikale activiteiten, technologie en een link naar de markt combineert.

Tijdens deze klassikale activiteiten wordt de instructie gegeven in het meer conventionele model, maar met innovatieve pedagogische methodologieën (casestudy's, theater, rollenspel, groepswerk, tutorialsessies of simulaties). Instructie in een blended learning-omgeving wordt ondersteund door nieuwe technologieën (moodle, netwerken, forums, chats, videoconferenties).

Ten slotte wordt instructie in een marktomgeving buitenshuis gegeven (zaken- en openingsdagen, lessen in bedrijven, werkbezoeken, stages, workshops of conferenties).

IPAM innovatieve en onderscheidende academische model van IPAM is dus gebaseerd op 2 belangrijke pijlers:

 • Link naar bedrijf
 • Internationale ervaring

IPAM Lisbon" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/50/50877_rsz_detalhe1.jpg" alt="IPAM Lisbon" />

© Instituto Português de Administração de Marketing ( IPAM )

campus

IPAM campus in Lissabon en Porto is bereid studenten een unieke academische ervaring te bieden en hun academische succes te vergroten.

Open 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

 • Studiegebieden en gemeenschappelijke ruimtes die teamwerk willen stimuleren en universitaire integratie willen bevorderen: klaslokalen | Labs | Auditorium | Bibliotheek | Studeerkamers | Outdoor Lounge
 • Diensten die erop gericht zijn het dagelijkse leven van studenten te vergemakkelijken: Food Court | Copy Center | Studenten Services | Virtuele Campus | Gratis wifi

IPAM" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/50/50878_rsz_ipam.png" alt="IPAM" />

© Instituto Português de Administração de Marketing (alt = "IPAM)

Locaties

 • Lisbon

  Quinta do Bom Nome, Estr. da Correia 53 1500-210 Lisboa, , Lisbon

  • Porto

   Rua Manuel Pinto de Azevedo, 748 4100-320 Porto, , Porto

   Vragen