Keystone logo
© IPAG IE
IPAG Business School

IPAG Business School

IPAG Business School

Invoering

IPAG Business School is een Franse instelling voor hoger onderwijs gevestigd in Parijs en Nice aan de Franse Rivièra. Onze missie is om managers te informeren over snel veranderende wereldwijde omgevingen en om kwaliteitsonderzoek te produceren met nationale en internationale zichtbaarheid. De school vertrouwt op onderzoek van topniveau dat de academische principes van haar vakken verrijkt, een geweldig netwerk met het bedrijfsleven, een waardering onder studenten voor de diversiteit aan culturen en kennis, en het vergroten van het bewustzijn van onze studenten over belangrijke hedendaagse kwesties en ethiek.

De school biedt een scala aan programma's, van BTS (2-jarige opleiding) tot DBA (8-jarige opleiding), inclusief Bachelor (3-jarige opleiding), MBA (5-jarige opleiding) en het Grande École-programma (5-jarige opleiding). Masterdiploma en EFMD geaccrediteerd). We hebben ook online programma's op maat gemaakt voor degenen die meer flexibiliteit in hun studie verkiezen. Ook kunnen professionals diverse korte- of diplomacursussen volgen, zoals de master Management & CSR van IPAG Executive Education. Zich baserend op een internationaal netwerk van meer dan 130 partneruniversiteiten in 37 landen, hebben studenten een ruime keuze aan internationale bestemmingen waaruit ze kunnen kiezen wanneer ze besluiten een semester in het buitenland te studeren. Elk jaar verwelkomt de school meer dan 1.000 buitenlandse studenten, aangetrokken door Franse business schools en IPAG-programma's. Bovendien verschijnt IPAG dankzij toonaangevend onderzoek in de meest gerenommeerde ranglijsten (Shanghai, RePEc).

Onze missie

Om managers op te leiden voor snel veranderende wereldwijde omgevingen en om kwaliteitsonderzoek te produceren met nationale en internationale zichtbaarheid

Hiervoor vertrouwt IPAG Business School op:

 • Onderzoek van topniveau dat de academische principes van haar onderwerpen verrijkt
 • Een mooi netwerk met het bedrijfsleven
 • Een waardering onder studenten voor de diversiteit aan culturen en kennis
 • Het bewustzijn van onze studenten vergroten over belangrijke hedendaagse kwesties en ethiek
 • Ons doel is om veelzijdige, aanpasbare en verantwoordelijke managers op te leiden.

Campusfuncties

In Parijs, aan de voet van de Eiffeltoren en in het hart van de wijk Saint-Germain des Prés
In het hart van Parijs biedt onze campus in Beaugrenelle in het 15e arrondissement 5.000 m², compleet met een mediabibliotheek, talrijke studieruimtes en een cafetaria. Onze "historische" Parijse campus is ideaal gelegen in het hart van Saint-Germain-des-Prés, een hoogtepunt voor het culturele en intellectuele leven van de hoofdstad.

In Nice, gelegen tussen de zee en de bergen
IPAG Business School is ook al meer dan 30 jaar gevestigd in het hart van Nice, op de plek waar de voormalige Chambre des Métiers was gevestigd. Onze campus, die historisch geklasseerd is, verwelkomt meer dan 1.000 studenten van meer dan 40 nationaliteiten. De studieomgeving is ideaal: twee grote theaters, een tuin, een cafetaria en een zonnig terras.

  Beurzen en financiering

  Verdienste-beurs

  Jaarlijks worden op elke campus de beste studenten van het Grande École Programma buiten PGE3 beloond voor hun uitstekende resultaten in de vorm van een verlaagd collegegeld.

  Geschiktheidscriteria: Academische resultaten.
  Waarde: Financiële beloning van de school voor de drie beste leerlingen in elke superpromotie, ongeacht de status van de leerling (al dan niet wisselend). Indien afwisselend: overdragen aan de student. Voor de PGE5 worden de eerste 3 leerlingen van de initiële opleiding superpromotie en de eerste 3 leerlingen van de Double Diploma superpromotie beloond.

  Excellentiebeurs

  Er wordt 50% korting op het collegegeld voor het eerste jaar verleend:

  • Aan alle studenten die het baccalaureaat met de hoogste onderscheiding hebben behaald
  • Aan studenten met een staatsbeurs die het baccalaureaat met eer hebben behaald

  IPAG-beurs

  De school heeft specifieke beurzen opgezet voor de Grande École- en Bachelor-programma's, toegekend door een toewijzingscommissie, afhankelijk van inkomensafhankelijke en academische resultaten. Deze beurs is beschikbaar voor Grand École Program-, Bachelor- en BTS-studenten.

  Ranglijsten

  IPAG is opgenomen in de Top 10 van Franse instellingen in de “Universities Ranking” van Research.com in de categorie “Economie en Financiën.” Dit is een grote beloning voor de faculteit van de school en al haar docenten-onderzoekers.

  4e Franse Business School IPAG staat nu op de 9e plaats in de Top Frankrijk voor onderzoek in economie en financiën. Als de 4e grootste Franse business school sluit het zich ook aan bij de Top 300 ter wereld (282e), gedomineerd door de giganten Harvard University, Massachusetts Institute of Technology (MIT) en de University of California Berkeley. Voor Duc Khuong Nguyen, decaan van de faculteit en onderzoek van de school, weerspiegelt deze ranglijst het enorme werk dat is verricht door de docent-onderzoekers van IPAG, de kwaliteit van hun publicaties in de meest prestigieuze internationale tijdschriften en de consistentie van de inspanningen die al enkele jaren worden geleverd. ».

  Eén keer per jaar werkt Research.com de ranglijst bij van de beste universiteiten en scholen die onderzoek doen op wetenschappelijke gebieden, variërend van informatica en techniek tot wiskunde, neurowetenschappen, economische financiën en geneeskunde. De door het platform gehanteerde methodologie is gebaseerd op het gebruik van bibliometrische gegevens en het onderzoek van het werk van ruim 160.000 onderzoekers uit een halfduizend instellingen. Het zijn dan ook de wetenschappelijke publicaties van IPAG-onderzoekers en hun invloed – via de citaten die zij ontvangen – die ervoor hebben gezorgd dat de school deze prijs heeft kunnen verkrijgen.

  Zeer trots op zijn positie op deze ranglijst kijkt IPAG nu uit naar de prestigieuze Shanghai-ranglijst waarin het sinds 2016 elk jaar verschijnt - de resultaten worden in de zomer verwacht.

  Getuigenissen van studenten

  Locaties

  • Paris

   Rue du Théâtre, 10, 75015, Paris

  • Nice

   Boulevard Carabacel, 4, 06000, Nice

  • South Wales

   South Wales, Wales, New York,USA, 14139, South Wales

  • Bournemouth

   Bournemouth, England ,United Kingdom, , Bournemouth

  • Griffith

   Griffith, Griffith City Council, New South Wales, Australia, 2680, Griffith

  • Paris

   Rue du Théâtre,10, 75015, Paris

   Vragen