Keystone logo
International University of the Caribbean

International University of the Caribbean

International University of the Caribbean

Invoering

De International University of the Caribbean (IUC) is een instelling die put uit een lange traditie van ervaring op het gebied van onderwijs en die een van de meest inzichtelijke antwoorden op de realiteit en uitdagingen van het Caribisch gebied vertegenwoordigt.

De International University of the Caribbean is in november 2005 opgericht door de United Church in Jamaica en de Kaaimaneilanden. Het bestaat uit twee onderwijseenheden: College voor Leiderschap en Theologische Ontwikkeling (CLTD) [voorheen het Instituut voor Theologische en Leiderschapsontwikkeling] en de Mel Nathan College. Deze entiteiten brengen de universiteit een rijke geschiedenis van onderwijsvernieuwing, hoge academische en onderzoeksnormen en een toewijding aan maatschappelijke betrokkenheid. De unie van de twee entiteiten zal dienen om hun reeds bestaande sterke punten te concretiseren en tegelijkertijd een platform bieden voor expansie en grotere impact in het Caribisch gebied en daarbuiten.

De universiteit heeft beloofd om betaalbare, geaccrediteerde, tertiaire opleidingen te bieden aan mensen die de wens hebben om zichzelf in staat te stellen om te voldoen aan de eisen van een competitieve wereldwijde werkomgeving.

De International University of the Caribbean wordt gekenmerkt door een engagement om:

 • Leiderschapsvorming
 • Toegankelijkheid
 • Studentenvriendelijke en studentgerichte oriëntatie
 • Cultuur-specifieke programma's
 • Hoogwaardig onderzoek en publicatie
 • Hooggekwalificeerd personeel

De Peace Studies Agenda

De geest en het karakter van de universiteit zijn nauw verbonden met het opstellen van een Agenda voor Vredesstudies. Op deze manier zal de universiteit zich committeren aan het bevestigen van de stem en waarden die het hoogste goed van de mensen eren die binnen zijn invloedssfeer vallen. De universiteit functioneert met de last van kennis van de 'shalom', dat dit, de vrede - een theologisch krachtige en alomvattende terminologie. Vrede is verheven als het fundamentele principe van gezondheid en de belichaming van een gezond en doelgericht leven. Vrede wordt onderwezen, ervaren en geleerd als de energie kracht die leven geeft. De Agenda voor Vredesstudies roept mensen uit alle lagen van de bevolking op om te worstelen met en te oefenen als een manier van leven die werkt voor vrede. In de nabije toekomst zullen alle programma's die bij IUC worden aangeboden, een vredesgerelateerde cursus bevatten als onderdeel van het streven van de instelling om bij haar studenten vredesopbouw te bewerkstelligen.

Visie

De visie van de International University of the Caribbean is om invloed te hebben op de kwaliteit van personen die het welzijn van familie, gemeenschap en natie zullen cultiveren en bevorderen. "

Mission Statement

"Medescheppers van een meer uitstekende manier om levenslang te leren, educatieve empowerment, welvaart, vrede en heelheid."

Locaties

 • Kingston

  47 Old Hope Road Kingston 5, , Kingston

  Vragen