
Master in samenwerking, ontwikkeling en sociale economie
Barcelona, Spanje
DUUR
2 Semesters
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Sep 2025
COLLEGEGELD
EUR 8.009 *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* 125 EUR/ECTS | registratiekosten: 509 EUR
Invoering
Wil jij je passie met je beroep verenigen? Wil jij je talent en energie inzetten voor een menselijkere, eerlijkere en duurzamere wereld? Is het mogelijk om economische en sociale waarde in het bedrijfsleven te harmoniseren? Wat zijn de sleutels tot het creëren van een sociaal initiatief met een blijvende impact?
In deze master begrijp je de grondbeginselen van menselijke ontwikkeling en hoe verschillende samenwerkingsverbanden en bedrijven in de sociale economie werken. Je verwerft de nodige management-, financiële en organisatorische instrumenten om non-profitorganisaties te leiden of om transformatieve projecten te ontwikkelen in je huidige werkveld.
Redenen om deze master te volgen
- Barcelona
Barcelona is een wereldwijd centrum voor sociaal initiatief. Je leert hier van de beste professionals op het gebied van samenwerking, ontwikkeling en sociale economie. - Verenig passie en beroep
Je zult de vaardigheden verwerven om te werken aan je passie: het bouwen aan een menselijkere, rechtvaardigere en duurzamere wereld. - Effectieve sociale impact.
We bieden je een uitgebreide training om een gemeenschapsinitiatief te leiden met de strengheid van de beste multinationale organisaties. - Dubbel traject
Kies het traject dat het beste bij jouw interesses past: Internationale Samenwerking of Management van Social Impact Organisaties. - Wereldwijd perspectief
We laten je zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van samenwerking en de sociale economie. - Praktische aanpak
Uitstekende mogelijkheden om werkervaring op te doen bij de beste bedrijven in de sector.
leerplan
Onderwerpen in cursus 1
- Communicatie en gemeenschap
- Fondsenwerving en financiële duurzaamheid
- Internationale samenwerking en NGO's
- Recht en instellingen
- Wortels van ontwikkeling
- Bedrijven in de sociale economie
- Sociale impactfinanciering, belasting en investeringen
- Vrijwilligersmanagement en psychologie van samenwerking
- keuzevakken
- Eindproject Masterdiploma
- Stage in het bedrijf
Programma resultaat
De student zal in staat zijn om:
- Analyseer diepgaand de maatschappelijke problemen en de sleutels tot menselijke ontwikkeling en maatschappelijke transformatie.
- Identificeer het institutionele, juridische en financiële kader van de sociale economie en de derde sector op regionaal, staats- en internationaal niveau. Begrijp de rol van kwaliteitsinstellingen in economische welvaart en menselijk welzijn.
- Evalueer lokale en mondiale uitdagingen en strategieën op het gebied van mensenrechten, gelijkheid, armoedebestrijding, kwaliteitsonderwijs, fatsoenlijk werk, gelijkheid tussen mannen en vrouwen, klimaatduurzaamheid, sociale inclusie, universele gezondheid, democratische instellingen of samenwerking voor vrede.
- Onderscheid de verschillende soorten organisaties die bestaan in de wereld van de coöperatieve en solidaire economie. Begrijp hun verschillen in aard, werking en potentieel, evenals hun juridische en financiële fit.
- Leid entiteiten en projecten met een maatschappelijke missie met behulp van multidisciplinaire strategische en organisatorische managementvaardigheden.
- Pas management- en fondsenwervingsstrategieën toe om de financiële duurzaamheid van een non-profitorganisatie te garanderen.
- Werk in de complexe omgeving van de interactielogica tussen de publieke, private en derde sector.
- Integreer de werking van institutionele communicatie in een digitale omgeving en de manieren om gemeenschap te creëren om een sociaal project te versterken.
- Actief bevorderlijk zijn voor sociale innovatie en ondernemerschapsprojecten ten dienste van het algemeen belang.
Carrièremogelijkheden
- Beheer van projecten met sociale impact.
- Internationale organisaties.
- Afdelingen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en ESG
- NGO's.
- Stichtingen.
- Bedrijven in de sociale economie.
- Overheidskantoren
- Consultancy voor de derde sector.
- Coöperaties en arbeidsinclusieve bedrijven.
- Denktanks.
- Organisaties voor burgeractivisme.
- Maatschappelijke initiatieven, onderlinge organisaties en scholen.