Keystone logo
International Psychoanalytic University Berlin

International Psychoanalytic University Berlin

International Psychoanalytic University Berlin

Invoering

De International Psychoanalytic University (IPU) Berlijn is een door de staat erkende particuliere universiteit die is geaccrediteerd door de Duitse Raad voor Wetenschap en Geesteswetenschappen, de Wissenschaftsrat, die eigendom is van en wordt beheerd door de non-profit representatieve juridische entiteit, de Stichting ter bevordering van de Universitaire Psychoanalyse. Het combineert veeleisende wetenschappelijke normen met praktische cursussen psychologie (BA- en MA-cursussen), evenals met studiecursussen in psychosetherapie, psychoanalytische culturele studies, leiderschap en consulting, bedoeld om in deeltijd parallel aan het werk te worden genomen. De universiteitscampus ligt direct aan de rivier de Spree in de wijk Berlin-Mitte.

Met het begin van lezingen op de IPU in 2009 werd een kloof dicht die was ontstaan in de eenzijdige, natuurwetenschappelijke richting van de academische cursussen psychologie. De studiecursussen op de IPU brengen psychoanalyse over als een wetenschap die de mens in kaart brengt als een biologisch, sociaal en cultureel gevormd wezen en die het individu probeert te begrijpen tegen de achtergrond van zijn persoonlijke geschiedenis en onder invloed van het onbewuste. Alle studiecursussen op de IPU zijn zowel onderzoeks- als toepassingsgericht en bieden nauw contact met de klinische en pedagogische praktijk vanaf het eerste studie-semester.

IPU Mission Statement

De IPU faciliteert studies, geavanceerde studies en verder onderwijs, evenals onderzoek op psychoanalytische basis, en streeft naar een transdisciplinair begrip van de wetenschap op haar gebieden van onderwijs en onderzoek.

In dialoog met andere wetenschappen draagt het bij aan de verdere ontwikkeling van de psychoanalyse als toegepaste sociale wetenschappen en culturele theorie.

Het brengt psychoanalyse over als wetenschap die de mens in kaart brengt als een biologisch, sociaal en cultureel gevormd wezen en dat probeert het individu te begrijpen tegen de achtergrond van zijn persoonlijke geschiedenis en onder invloed van het onbewuste.

De wetenschappers die aan de IPU doceren en onderzoeken, hebben jarenlange ervaring opgedaan in de praktijk, het onderwijs en het onderzoek. Ze genieten van uitstekende leer- en werkomstandigheden met de benodigde middelen tot hun beschikking.

Analyse, discussie en gedeelde ontwikkeling - op een interdisciplinair niveau en buiten de beperkingen van statusgroepen - vormen een bepalend criterium voor het wetenschappelijke en organisatorische werk op de IPU.

De IPU bouwt netwerken op en maakt samenwerkingsverbanden met nationale en internationale partners op het gebied van wetenschap, training en praktijk, die wederzijdse verrijking bevorderen op het gebied van inhoud en positieve perceptie bij het grote publiek.

De IPU bevordert een (zelf) reflectieve houding in onderwijs, onderzoek en op applicatieniveau, een nauwe link tussen applicatie en onderzoek, evenals een interdisciplinaire en internationale dialoog. Het draagt bij aan de gezondheidszorg van de totale bevolking.

Beurzen en financiering

De deadline voor aanmelding voor de STIBET III – Matching Funds-beurs is verstreken. Het selectieproces voor de winterperiode 2021/2022 is afgerond en alle aanvragers zijn op de hoogte gesteld van de resultaten van hun sollicitatie. Eind 2022 volgt een nieuwe oproep tot kandidaatstelling, met dit verschil dat het totaalbedrag aan beurzen 2 bedraagt en de financiering zich uitstrekt over een periode van 12 maanden. Meer informatie volgt.

International Psychoanalytic University Berlin staat in de Top 10 van landen om in het buitenland te studeren

educations.com Top 10 Global rankings 2023 badge
educations.com Top 10 Europe rankings 2023 badge
educations.com Top 10 Europe rankings 2022 badge
educations.com Top 10 Global rankings 2022 badge
educations.com Top 10 Europe rankings 2021 badge

Locaties

  • Berlin

    Stromstr. 1, 10555, Berlin

Vragen